ΠαραπολιτικάΡοή Ειδήσεων

Ο μοιραίος για την κεντροαριστερά κ. Τραπεζιώτης

Αν υπάρχει ένα πρόσωπο που συμπυκνώνει όλη την αποτυχία στα τοπικά πράγματα για τον κεντροαριστερό χώρο, τουλάχιστον στην ριζοσπαστική – αριστερότερη εκδοχή του, αυτό είναι του Δημήτρη Τραπεζιώτη.

Η επίδοση της Χριστίνας Σταρακά και το 44% στον δεύτερο γύρο κάνει τις συγκρίσεις να παίρνουν δραματικές διαστάσεις για κάποιον που εμφανιζόταν ως κυρίαρχος στον χώρο.


Είναι αλήθεια ότι μετά την υποψηφιότητα Σταρακά ο Δημήτρης Τραπεζιώτης βρήκε μια πολύ ωραία δικαιολογία για να αποφύγει την σύγκριση και την μάχη. Πίσω από μια ανακοίνωση του πρώην δημάρχου Θεστιέων κατά του Θάνου Μωραΐτη κρύφτηκε, μόνο προσωρινά, η πικρία γιατί δεν θα μπορούσε να κατέβει μόνος του να εκπροσωπήσει την κεντροαριστερά και να λέει «φύγε εσύ, έλα εσύ».

Τόσο στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του ΚΙΝΑΛ.

Η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα δεν του πήγαν καθόλου όπως τα περίμενε, είδε ότι δεν θα μπορούσε να είναι κυρίαρχος και αποφάσισε να «στρίψει» νωρίς για να αποφύγει την ήττα, “αδειάζοντας” στην κυριοελεξία τους συντρόφους του.

Το αποτέλεσμα ήταν σε μια πόλη που ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε πολύ καλά ποσοστά, να πάρει η δημοτική παράταξη του ένα 12% όλο κι όλο. Καλύτερα από το… Μεσολόγγι ίσως αλλά και πάλι αυτή η σύγκριση δεν είναι και για περηφάνια.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πλέον είναι απομονωμένος από συντρόφους και κάποιους που έπιναν νερό στο όνομά του. Όπως δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως κάμποσοι από την πρώην δική του δημοτική παράταξη που έδωσαν την μοναχική μάχη με τον Σταύρο Καμμένο, λένε στην πιάτσα «δεν θα τον βρω μπροστά μου; θα του ζητήσω να μου εξηγήσει τι έκανε το προηγούμενο διάστημα».

Το τι ακριβώς έπραξε στις τωρινές εκλογές και κατά πόσο επηρέασε «δικούς του» ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να πάνε ενάντια σε όσα ήθελε το κόμμα, μένει να αποδειχθεί. Για την στάση του πάντως ακούγονται πολλά. Όπως και ο λόγος που κινήθηκε όπως ακούγεται. Θα φανεί από τον ρόλο που θα τον δούμε (ή δεν θα τον δούμε) να παίζει στα πράγματα.

Αυτό που δεν ξεχνά ο πολιτικός του χώρος ευρύτερα, πάντως, είναι το πώς στις προηγούμενες εκλογές κατηύθυνε το ποσοστό του σχεδόν εξ ολοκλήρου προς τον Γ. Παπαναστασίου, ξεπερνώντας την… χαώδη διαφορά πολιτικής που υποτίθεται ότι τους χώριζε και εξακολουθεί (;) να τους χωρίζει.

Αλλά και μετά τις προηγούμενες εκλογές στην διάρκεια της θητείας του τωρινού δημοτικού Συμβουλίου, πολλοί θυμούνται ότι ο Δ. Τραπεζιώτης έκανε αντιπολίτευση στον… Μοσχολιό περισσότερο, παρά στον Παπαναστασίου! Αυτό κράτησε σχεδόν τρία χρόνια ώσπου ατόνησε χωρίς προφανή εξήγηση, μάλλον ανάλογα με πράγματα που είχε στο μυαλό του Δ. Τραπεζιώτης.

Τελικά είναι όλο αυτό ένας πελώριος εγωισμός που κάνει τον Δ. Τραπεζιώτη να μην καταλαβαίνει ποια είναι η πραγματικότητα; Είναι μια σειρά από επιλογές που δεν βγήκαν λόγω συγκυριών που δεν μπορούσε να ελέγξει; Ή είναι κάποιος προσωπικός σχεδιασμός, μια ατζέντα την οποία την χειρίζεται όπως όλα τα άλλα, με βάση την δική του θέση στο τοπικό κάδρο; Μένει να το δούμε, αν και το ενδιαφέρον για την περίπτωση Τραπεζιώτη όλο και μειώνεται, σε σημείο που σύντομα απλά δεν θα υφίσταται.

Το συμπέρασμα πάντως είναι, πως μέσα από τις δυο εκλογικές μάχες του 2014 και του 2019, ο Δημήτρης Τραπεζιώτης, υπήρξε μοιραίος για την κεντροαριστερά και ένας από τους καλύτερους “χορηγούς” του Γιώργου Παπαναστασίου…

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

3 Σχόλια

  1. Βρε τους δημοσιογράφους. Πλάθουν σενάρια φαντασίας.
    Είναι απλό: Ο Τραπεζιώτης φοράει παντελόνια. Δε γίνεται να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Μωραΐτης (μαζί με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ) να στηρίζουν το ΚΙΝΑΛ.
    Γι’ αυτό απεχώρησε ο άνθρωπος και καλά έκανε.

  2. Παιδιά μην προσπαθείτε να δικαιολογησετε γιατί η σταρακα δεν βγήκε και γιατί πήρε μικρότερο ποσοστό από τον Μοσχολιο στον 1ο γύρο μέσω υποθεσεων περιέργως Απλά δεν ειχε έργο η γυναίκα στην Περιφέρεια…. Κ απλά μόνο φώναζε για τον δήμαρχο. Την έλεγε βασικά χωρίς λογο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button