ΕκδηλώσειςΠολιτισμός

Στις αντικατοχικές εκδηλώσεις στη Μόρφου ο Δήμος Μεσολογγίου (φωτο)

Με την ευχή η επόμενη συνάντηση να γίνει στην ελεύθερη Μόρφου, αναχώρησαν χθες το απόγευμα από την Κύπρο όπου συμμετείχαν στις ετήσιες αντικατοχικές εκδηλώσεις οι εμπρόσωποι του Δήμου Μεσολογγίου.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Αναστάσιος Σκαρμούτσος, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσολογγίου Άντζελα Καζαντζή και ο Δημοτικός Σύμβουλος Σπ. Ψιλογιάννης.


Συμμετείχε επίσης ο Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτης Κοντός.
Ο Νίκος Καραπάνος και οιεκπρόσωποι του αδελφοποιημένου Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου μετέφεραν τις ευχές, τα αισθήματα φιλίας και αλληλεγγύης των Μεσολογγιτών στον Δήμαρχο Μόρφου ΒίκτωραΧατζηαβραάμ, καθώς επίσης τους εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας της Κύπρου.

Όπως επισημαίνει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, «Η ασυμβίβαστη Μόρφου στέλνει το μήνυμά της στον κόσμο. Συνεχίζει να διεκδικεί το αυτονόητο δικαίωμά της στην επιστροφή. Ζητά την αποκατάσταση της αδικίας με τον επαναπατρισμό των Μορφιωτών στη γη που γεννήθηκαν. Τίποτε λιγότερο από την Ελευθερία. Τίποτε πιο σημαντικό από την εφαρμογή των κανόνων του Δικαίου και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Το πρόγραμμα των ετήσιων εκδηλώσεων περιελάμβανε επίσκεψη στην κατεχόμενη Μόρφου, επιμνημόσυνη δέηση στην εκκλησία Αγίου Αυξιβίου στον Αστρομερίτη, πορεία και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων της Μόρφου στο οδόφραγμα και επίδοση Ψηφίσματος.

Οι εκδηλώσεις Μνήμης ολοκληρώθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου, με ενημέρωση για το κυπριακό ζήτημα από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button