Γεγονότα

Μνήμες από το έγκλημα στις πελάδες αναβίωσαν στο Εφετείο Αγρινίου

12.qxd
Φωτό από το σημείο του εγκλήματος
Ήταν από τις περιπτώσεις εκείνες που το κοινό αίσθημα έρχεται κόντρα στα όσα η δικαιοσύνη και οι νόμοι επιβάλλουν. Από τις ιστορίες που επιβεβαιώνουν πως οι τραγωδίες που επιφυλάσσει η ζωή για κάποιους ανθρώπους, δεν μπορούν να γραφτούν ούτε από την πένα του καλύτερου σεναριογράφου. Ένας πατέρας που βλέπει τα πρόσωπα που λάτρεψε πιο  πολύ, τις δυο του κόρες, να καταστρέφονται και να χάνονται στον κόσμο των ναρκωτικών.Mια στιγμή, ένα φονικό που θα σφράγιζε με τον πιο τραγικό τρόπο το δράμα μιας οικογένειες, πίσω, το 2007.
Δράστης, ο πατέρας της 24χρονης τότε κοπέλας που βίωνε τον ξεπεσμό και τον πόνο των ναρκωτικών. Το θύμα, ο μελλοντικός γαμπρός του τότε 65χρονου ,βουτηγμένος στις απαγορευμένες ουσίες, τη βία και την παρανομία. Η προφυλάκιση της δεύτερης κόρης του δράστη Κωνσταντίνου Διαμαντή μαζί με τρία ακόμη άτομα για τον μυστηριώδη θάνατο της 22χρονης Εφης Φατούρου από την Πρέβεζα, μικρό διάστημα πριν από το περιστατικό, ήταν η σταγόνα που έκανε το ποτήρι της απόγνωσης να ξεχειλίσει.
12.qxd
Η θλίψη και ο πόνος είχαν ριζώσει στις πελάδες του 60χρονου Κώστα Διαμαντή και του μέλλοντα γαμπρού του Θεόδωρου Μπερερή. Το βράδυ εκείνο της 13ης Δεκεμβρίου του 2007, ο 65χρονος με τη γυναίκα του επισκέφτηκαν το πρόχειρο κατάλυμα του 45χρονου Θ. Μπερερή που βρίσκονταν στις χερσαίες λωρίδες της θέσης «Διαύλος» που οδηγεί από τη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου στο Αιτωλικό. Εκεί βρίσκονταν και η μεγαλύτερη κόρη του. Σύμφωνα με την υπερασπιστική γραμμή του δράστη κατά την πρωτόδικη εκδίκαση της υπόθεσης, το θύμα βγήκε από το σπίτι και ακολούθησε καυγάς, με αποτέλεσμα οι δυο τους να «πιαστούν στα χέρια», όταν το όπλο εκπυρσοκρότησε, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του Μπερερή.
Η κατηγορία όμως για τον πατέρα ήταν η ανθρωποκτονία από πρόθεση, αφού, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο δράστης πήγε οπλισμένος στο σπίτι του μέλλοντα γαμπρού του με προφανή σκοπό να τον σκοτώσει, αφού, σύμφωνα πάντα με την υπεράσπιση του θύματος, τον φώναξε να βγει έξω από το σπίτι και τον πυροβόλησε εξ’επαφής, αφαιρώντας του τη ζωή.
12.qxd
Το όπλο του δράστη
Ο δράστης κατά την απολογία του κατέθετε πως η κόρη του συζούσε με το θύμα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. «Ο άνθρωπος αυτός έμπασε και τις δύο μου κόρες, που είναι για μένα η ζωή μου, στα ναρκωτικά και κατέστρεψε την οικογένειά μου. Το βράδυ της 13ης Δεκεμβρίου, στεναχωρημένος όπως ήμουν μέθυσα πίνοντας πάρα πολύ και πήγα στην πελάδα του Θόδωρου για να τον παρακαλέσω να μου δώσει την κόρη μου πίσω για να σωθεί. Στο αυτοκίνητό μου, ήρθε και η γυναίκα μου γιατί ήμουν μεθυσμένος και για να αποτρέψει τυχόν επεισόδια (.) Ο Μπερέρης, μόλις άκουσε τον θόρυβο του αυτοκινήτου, βγήκε έξω. Άρχισε να βρίζει, όπως συνηθίζει, εμένα και την οικογένειά μου. Δεν τον έβρισα. Του είπα μόνο πως πήγα για να μου δώσει το κορίτσι μου πίσω. Αυτός συνέχισε και ήταν έτοιμος να μου επιτεθεί», είπε κατά την απολογία του ο δράστης στην πρώτη δίκη.
«Ο,τι χρήματα έδινα στην κόρη μου για να πάει στον ΟΚΑΝΑ Αγρινίου, όπου μπήκε σε πρόγραμμα απεξάρτησης, τα έπαιρνε αυτός για να καταναλώσει αλκοόλ και ναρκωτικά. Πιστεύω πως ο Κώστας δεν ήθελε να τον σκοτώσει», είχε πει στη δική της κατάθεση η γυναίκα του δράστη και μητέρα των δύο κοριτσιών.
Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν καταπέλτης: Ισόβια κάθειρξη για τον Διαμαντή. Πέρασαν αρκετά χρόνια και η υπόθεση από τους περισσότερους είχε ξεχαστεί. Οι μνήμες όμως αναβίωσαν την περασμένη Δευτέρα, 30 Ιουνίου στο Εφετείο Αγρινίου. Ο πατέρας, σε προχωρημένη πια ηλικία και εμφανώς καταβεβλημένος, υπερασπίστηκε τον εαυτό του, με τους ίδιους ισχυρισμούς που το έκανε και κατά την πρώτη δίκη. Η απόφαση του δικαστηρίου δεν άλλαξε. Η δική του απόφασή ,να πάρει τον νόμο στα χέρια του και, κατά την κρίση του εκείνη τη στιγμή, την αξιοπρέπεια της οικογένειάς του, οδήγησε τον ηλικιωμένο Κωνσταντίνο Διαμαντή για το υπόλοιπο της ζωής του, πίσω από τα σίδερα.
Μαρίνα Ζαρκαβέλη
Εφημερίδα “ΓΕΓΟΝΟΣ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button