ΑυτοδιοίκησηΠολιτικήΡοή Ειδήσεων

Τα μηχανήματα της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας συνεχίζουν να επιχειρούν σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο

Παρά το γεγονός ότι ομαλοποιήθηκαν, προσωρινά, τα έντονα καιρικά φαινόμενα από το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας που έπληξε ορεινές και ημιορεινές περιοχές του νομού τις τελευταίες ημέρες και δημιούργησε ποικίλα προβλήματα, ο μηχανολογικός εξοπλισμός της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Αιτωλοακαρνανίας συνεχίζει να εργάζεται για την πλήρη αποκατάσταση των προβλημάτων βελτιώνοντας έτσι την βατότητα σε όλο το ορεινό επαρχιακό δίκτυο.

Συγκεκριμένα μηχανήματα της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας (Γκρέιντερ, Φορτωτής, JCB και Αλατιέρα) βρίσκονται σε ετοιμότητα και επιχειρούν στην Επαρχιακή Οδό Καλλιθέα – Λαμπίρι – Όρια Νομού, καθώς και στους κεντρικούς άξονες του Ορεινού Επαρχιακού Δικτύου των Δήμων Ναυπακτίας, Θέρμου και Αγρινίου.

Παράλληλα για τον αποχιονισμό – αποπαγοποίηση – άρση καταπτώσεων και βελτίωση βατότητας, μισθωμένα μηχανήματα βρίσκονται:

• Στην Επαρχιακή Οδό Ναύπακτος – Λεύκα – Γραμμένη Οξιά του Δήμου Ναυπακτίας.
• Στην Επαρχιακή Οδό Ναύπακτος – Άνω Χώρα – Κρυονέρια του Δήμου Ναυπακτίας.
• Στην Επαρχιακή Οδό Ναύπακτος –Λιβαδάκι – Ψηλός Σταυρός του Δήμου Ναυπακτίας.
• Στην Επαρχιακή Οδό Θέρμο – Διασελάκι – Πέρκος και Ναύπακτος – Πλάτανος – Θέρμο των Δήμων Θέρμου και Ναυπακτίας.
• Στην Επαρχιακή Οδό Θέρμο – Χαλίκι του Δήμου Θέρμου.
• Στην Επαρχιακή Οδό Μεσολόγγι – Ρέτσινα – Κεράσοβο του Δήμου Μεσολογγίου.
• Στην Επαρχιακή Οδό Θέρμο – Αργυρό Πηγάδι του Δήμου Θέρμου.
• Στην Επαρχιακή Οδό Αγρίνιο – Καρπενήσι και Καλλιθέα – Λαμπίρι – Όρια Νομού του Δήμου Αγρινίου.
• Στην Επαρχιακή Οδό Θέρμο – Κόνισκα του Δήμου Θέρμου.
• Στην Επαρχιακή Οδό Ναύπακτος – Ριγάνι του Δήμου Ναυπακτίας.

Να σημειωθεί ότι δόθηκε άμεσα λύση από την Περιφέρεια για το πρόβλημα που προέκυψε με τους μαθητές των χωριών Δορβιτσά και Στράνωμα της Ορεινής Ναυπακτίας και την μεταφορά τους σε σχολική μονάδα του Δήμου Θέρμου. Συγκεκριμένα εργολάβος εργάζεται από το πρωί για την επούλωση των λάκκων με σκοπό την πλήρη αποκατάσταση της βατότητας του οδικού δικτύου. Έτσι οι μαθητές θα συνεχίσουν να μεταφέρονται κανονικά στο Θέρμο για τα μαθήματά τους.

Με δεδομένα τα έκτακτα δελτία καιρού που αναφέρονται στο ενδεχόμενο να σημειωθεί στην περιοχή μας νέο κύμα κακοκαιρίας, οι υπηρεσίες, το ανθρώπινο δυναμικό και ο μηχανολογικός εξοπλισμός της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και σε διαρκή επιφυλακή, ώστε να ανταποκριθούν έγκαιρα και αποτελεσματικά όταν και όπου χρειαστεί.

*Φωτογραφία αρχείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button