ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Μητσοτάκης: Τώρα μετράμε καμένα στρέμματα, στο Μάτι μετρούσαμε φέρετρα» – Τσίπρας: «Τυμβωρύχος ο Μητσοτάκης»

Ανέβηκαν οι τόνοι στη δευτερολογία Μητσοτάκη – «Περάσαμε κάτω από τον πήχη που βάλαμε εμείς», τόνισε – Τι απάντησε για τις αναφορές του περιφερειάρχη Σπανού περί «εντολής μη κατάσβεσης»

Δριμεία επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και την αξιωματική αντιπολίτευση εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του στη Βουλή με θέμα τη διαχείριση των καταστροφικών πυρκαγιών που έπληξαν την χώρα και τα μέτρα αποκατάστασης των πυρόπληκτων.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι έγιναν λάθη και τόνισε ότι «περάσαμε κάτω από τον πήχη που βάλαμε εμείς». Εν συνεχεία έκανε σύγκριση της διαχείρισης των καταστροφικών πυρκαγιών που έκαψαν τεράστιες δασικές εκτάσεις με τη διαχείρισή της τραγωδίας στο Μάτι. «Στη μία περίπτωση δυστυχώς μετρούσαμε καμένα στρέμματα και στην άλλη μετρούσαμε φέρετρα», τόνισε και επιτέθηκε προσωπικά στον κ. Τσίπρα τονίζοντα ότι δεν ανέφερε ουδέποτε «συγγνώμη» για το Μάτι.

Εν συνεχεία έδωσε απάντηση για τις αναφορές του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού περί «εντολής μη κατάσβεσης», κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου και σημείωσε ότι ο κ. Σπανός ουδέποτε ισχυρίστηκε ότι κάποιοι δεν ήθελαν να σβήσουν τη φωτιά στην Εύβοια.

Η δευτερολογία Μητσοτάκη

Με απάντηση στις προτάσεις που κατέθεσε ο Γιάνης Βαρουφάκης λίγα λεπτά πριν, ξεκίνησε την δευτερολογία του στη Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συζήτηση για τις καταστροφικές πυρκαγιές. «Θα σας απαντήσω κ. Βαρουφάκη, σε περίπτωση που έχει καεί πεύκο, οι επιστήμονες μας συστήνουν να κάνουμε φυσική αναδάσωση και αυτό θα κάνουμε, πραγματοποιώντας πολύ γρήγορα τα αντιδιαβρωτικά έργα» σημείωσε ο πρωθυπουργός απαντώντας στην πρώτη πρόταση.

«Ας συμφωνήσουμε επιτέλους ότι είναι αδύνατον να επιτύχουμε μία οικονομία χαμηλών ρύπων χωρίς την αξιοποίηση του αέρα. Το ερώτημα που τίθεται είναι που και με ποιους κανόνες θα μπουν ανεμογεννήτριες. Ανεμογεννήτριες δεν μπορούμε να τοποθετήσουμε παντού, αλλά είναι αδύνατον να λέμε πως θα δρομολογήσουμε τους στόχους μας μόνο με ανεμογεννήτριες στην θάλασσα. Ναι θα χρειαστούμε και off shore ανεμογεννήτριες, αλλά και στην ξηρά, θα αξιοποιήσουμε και την ηλιακή ενέργεια», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης στην δευτερολογία του.

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για το Μάτι

«Αναγνώρισα τα λάθη, που κάναμε, ζήτησα εκ νέου συγγνώμη, και πρότεινα λύσεις, διερωτώμαι εάν υπάρχει νόημα σε αυτή τη συζήτηση, αφού εσείς κ. Τσίπρα μοιράζετε εκ των προτέρων την ομιλία σας χωρίς να ενδιαφέρεστε για το τι θα πω εγώ» είπε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός, απαντώντας στα όσα ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στην πρωτολογία του. «Διαστρεβλώνετε τα λεγόμενα μου. Αναφέρθηκα στην πυρκαγιά στα Βίλια και είπα εάν σε αυτή συγκεκριμένα την φωτιά κάναμε κάτι λάθος και εσείς ισχυριστήκατε ότι αναφερόμουν σε όλες τις πυρκαγιές. Βάλαμε τον πήχη ψηλά και με θάρρος λέμε πως σε ό,τι αφορά στην πολιτική για το περιβάλλον περάσαμε κάτω από τον πήχη που βάλαμε εμείς. Δεν είστε εσείς ο πήχης, δεν συγκρινόμαστε με εσάς. Δυσκολεύομαι να καταλάβω το μαύρο χιούμορ σας με το 112 ότι ο λαός θα μας στείλει μήνυμα εκκένωσης» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επιτέθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας:

«Εσείς τρία χρόνια μετά το Μάτι πως απαντάτε σε αυτήν την κυρία, που λέει πως θα αισθανόσουν εάν έκλαιγες πάνω από τη μητέρα σου που είχε γίνει κούτσουρο; Ούτε σήμερα έχετε καταλάβει τι έγινε στο Μάτι. Εσείς που στήνατε επικοινωνιακό σόου με τους Υπουργούς και λέγατε στους πυρόπληκτους τι να τα κάνετε τα 2.000 ευρώ. Σας ασκήσαμε κριτική για το άθλιο επικοινωνιακό σόου που στήσατε ενώ γνωρίζατε ότι υπήρχαν νεκροί. Ποτέ δεν ζητήσατε συγγνώμη, δεν έχετε ούτε σήμερα καμία ενσυναίσθηση. Ο λαός θα θυμάται πως στη μία τραγωδία μετρούσαμε στρέμματα και στην άλλη φέρετρα».

Απάντηση για τις αναφορές του περιφερειάρχη Σπανού

Ο πρωθυπουργός απάντησε και στο θέμα που προέκυψε με τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας: «Στο ζήτημα των δηλώσεων του Περιφερειάρχη, κ. Σπανού, έχω μπροστά μου δήλωση του ιδίου πως ουδέποτε ισχυρίστηκε πως υπήρχε εντολή μη κατάσβεσης γιατί αυτό θα ήταν εξωφρενικό για μία κυβέρνηση. Αυτά είπε ο κ. Σπάνος.

Πιστεύετε πραγματικά πως υπάρχει ηγεσία που μπορεί να δώσει εντολή μη κατάσβεσης; Υπονοείτε πως κάποιος ήθελε να καεί η Εύβοια, με αυτά τα υπονοούμενα ρίχνετε νερό στο μύλο όλων όσοι πιστεύουν πως κάποιοι ήθελαν να καεί η Εύβοια για να τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τα παιδιά που πετάνε τα πυροσβεστικά αεροσκάφη που είναι 50 ετών, είναι ήρωες
Απαντώντας στη συνέχεια στις επικρίσεις που δέχτηκε από την αντιπολίτευση για τα πτητικά μέσα κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών, ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Τα παιδιά που πετάνε τα 215, τα πυροσβεστικά αεροσκάφη που είναι 50 ετών, είναι ήρωες. Και οι μηχανικοί που τα κρατούν στον αέρα είναι ήρωες. Δεν μπορούν να πετάξουν όλα τα μέσα μαζί, πετάνε τα μισά και τα άλλα μισά πάνε για ανεφοδιασμό. Φέραμε έως και αεροσκάφη από την Αυστραλία.

Κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν σε αυτό το επίπεδο» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Μπορείτε κ. Τσίπρα να μας καταθέσετε στα πρακτικά όλα αυτά τα σχέδια, που δήθεν κάνατε, αλλά δεν προφτάσατε να τα υλοποιήσατε εξ αιτίας των εκλογών του 2019; Ο κ. Χαρδαλιάς και όλα τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας είναι στην διάθεση σας να σας ξεναγήσουν στο κτίριο της Πολιτικής Προστασίας. Εσείς την είχατε σε κτίριο που δεν πληρούσε ούτε τις αντισεισμικές προβλέψεις», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Ελάτε επιτέλους κύριοι της αντιπολίτευσης και καταθέστε συγκεκριμένες προτάσεις επί του πεδίου, κάντε συγκεκριμένες παρατηρήσεις. Τουλάχιστον από την κ. Γεννηματά άκουσα κάποιες προτάσεις με τις οποίες συμφωνώ, όπως είναι ο ενεργός ρόλος της τοπικής κοινωνίας» είπε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός. «Πηγαίνετε να ρωτήσετε τους πολίτες στην Καρδίτσα και τη Σάμο κατά πόσον είναι ευχαριστημένοι από την ταχύτητα απόδοσης των αποζημιώσεων. Τα δώσαμε σε μία εβδομάδα» τόνισε.

Η αναφορά στον κορονοϊό και τα νέα μέτρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ολοκλήρωσε την δευτερολογία του λέγοντας: «Κλείνω με μία συνολική παρατήρηση για το πολιτικό κλίμα, που επικράτησε τις προηγούμενες ώρες για τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορονοϊού. Δεν προσπαθούμε να διχάσουμε κανέναν.

Παρά τις προσπάθειες μας είμαστε σήμερα λίγο κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε ό, τι αφορά στον εμβολιασμό. Σήμερα δυστυχώς πάνω από το 90% των διασωληνωμένων είναι ανεμβολίαστοι. Δεν είδα την αντιπολίτευση να βάζει πλάτη στην επιχείρηση εμβολιασμού. Όλες οι χώρες θα οδηγηθούν σε αντίστοιχους περιορισμούς σε ό,τι αφορά τους ανεμβολίαστους. Ας αφήσουμε λοιπόν κατά μέρους τα περί διχασμού. Υπάρχει μια μεγάλη πλειοψηφία ορθολογικών πολιτών με κοινωνική ευθύνη και μια μειοψηφία… Αυτό δεν είναι διχασμός. Καθιστούμε σαφές ότι όσοι φέρθηκαν υπεύθυνα δεν θα πληρώσουν τη νύφη».

Τριτολογία Μητσοτάκη: Το επιτελικό κράτος θα κριθεί και αυτό εκ του αποτελέσματος – ταμείο την ώρα των εκλογών

«Δεν κρινόμαστε για αυτά που λέμε άλλα για αυτά που κάνουμε» τόνισε ο πρωθυπουργός στην τριτολογία του, μιλώντας αμέσως μετά την δευτερολογία του Αλέξη Τσίπρα. «Το επιτελικό κράτος ως μία μορφή λογοδοσίας, συντονισμού και αυτό θα κριθεί εκ του αποτελέσματος. Το ταμείο γίνεται την ώρα των εκλογών. Καταλαβαίνω ότι δεν έχετε καμία πρεμούρα να ζητήσετε εκλογές. Τους λόγους τους γνωρίζετε» συνέχισε ο πρωθυπουργός. Στη συνέχεια απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε «Κύριε Τσίπρα λέτε ψέματα για τα εναέρια μέσα. Προστέθηκαν μέσα και φέτος και είχαμε τα περισσότερα από ποτέ.

Απάντηση για Τσουβάλα και Κολοκούρη

Γιατί δεν πετάει το Μπέριεφ κ. Σπίρτζη; Θέλατε να το απογειώσουμε όταν η εταιρεία ζητούσε αυξημένη συντήρηση;», ενώ απαντώντας σε όσα αναφέρθηκαν για το επιτελείο του Πυροσβεστικού Σώματος, είπε: «Ο κ. Τσουβάλας απαλλάχθηκε από τη δικαιοσύνη επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ ως μη έχων ευθύνη για το ζήτημα Ματιού. Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής κ. Κολοκούρης προήχθη δύο φορές, τον κάνατε υποστράτηγο και την 1η Φεβρουαρίου του 2019 τον κάνατε υπαρχηγό, αντιστράτηγο. Για να μη θυμίσω στο σώμα ποιον είχατε αρχηγό της πυροσβεστικής τότε. Τον κύριο αυτόν που πηγαινοερχόταν στις προεκλογικές σας συγκεντρώσεις».

«Μας κληρονομήσατε δασικούς χάρτες με 175.000 ενστάσεις. Τόσο σοβαρή δουλειά είχατε κάνει.. Κάνατε μισή δουλειά την οποία εμείς καλούμαστε να ολοκληρώσουμε» είπε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ. «Συμφωνούμε ότι είναι απαραίτητοι οι δασικοί χάρτες. Μας αφήσατε μία σειρά από προβλήματα αλλά συμφωνούμε ότι οι δασικοί χάρτες είναι κατάκτηση για τη χώρα».

Ακόμη αναφέρθηκε στην Πολιτική Προστασία, λέγοντας «Έχουμε μια διαφωνία για το αν η Πολιτική Προστασία πρέπει να είναι ανεξάρτητη αρχή. Όμως εμείς έχουμε ένα νόμο πολύ συγκεκριμένο και χρηματοδοτικό σχέδιο για την Πολιτική Προστασία. Υποχρέωση έχουμε να ξαναδούμε το οργανόγραμμα για να δούμε πως θα κάνει καλύτερα τη δουλειά της. Θα σας παρακαλούσα να μας υποδείξετε έναν άνθρωπο να καταθέσει τις προτάσεις του. Ανεξάρτητοι φορείς όμως η ΕΜΥ ή το Αστεροσκοπείο θα πρέπει να συμπτυχθούν στην Πολιτική Προστασία. Αυτή είναι η πρότασή μας» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η πρωτολογία Μητσοτάκη: Η συγγνώμη δεν ήταν μόνο αναγνώριση ευθύνης αλλά σύνθημα για δράση

Απαντήσεις στην κριτική που άσκησε η αντιπολίτευση για τη διαχείριση των καταστροφικών πυρκαγιών έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της πρωτολογίας. Ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως έγινε καλή προετοιμασία, αλλά η σφοδρότητα του καύσωνα έκανε πολύ δύσκολη τη διαχείριση των πυρκαγιών. Προανήγγειλε την προμήθεια περισσότερων εναέριων μέσων καθώς επίσης και την ίδρυση μιας ειδικής μονάδας δασοπυρόσβεσης. Επίσης, σημείωσε πως «η συγγνώμη δεν ήταν μόνο αναγνώριση ευθύνης αλλά σύνθημα για δράση».
βοια.

«Σε μια πύρινη επίθεση που είχε να δεχθεί η χώρα για πολλά χρόνια, καταφέραμε να μη θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, αν και χάσαμε τον Βασίλη. Όμως καταστράφηκαν περιουσίες, ευτυχώς όχι τόσες όσες το μέγεθος της φωτιάς θα μας έκανε να περιμένουμε, αλλά καταστράφηκε ένα πολύ σημαντικό κομμάτι δάσους. Και αυτό είναι το πικρό κόστος της περιβαλλοντικής αλλαγής που συνδυάστηκε με έναν επίπονο καύσωνα. Δεν βρέθηκε μόνο η Ελλάδα αντιμέτωπη με καταστροφικές πυρκαγιές. Είναι βέβαιο ότι το φετινό καλοκαίρι κατέστη πολύ πιο δύσκολο στη διαχείρισή του, γιατί ο καύσωνας μετέτρεψε όλα μας τα δάση σε πυριτιδαποθήκες», είπε αρχικά ο πρωθυπουργός.

Τσίπρας – Δευτερολογία: Τυμβωρύχος ο Μητσοτάκης – Υποκριτική η «συγγνώμη» του

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον πρωθυπουργό να αναφερθεί αναλυτικά στα λάθη που έγιναν στη διαχείριση των πυρκαγιών και να καταδείξει τους υπευθύνους

Με τη φράση «κυνικός τυμβωρύχος» απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας στον πρωθυπουργό και στις αιτιάσεις του για την τραγωδία στο Μάτι κατά τη δευτερολογία του. «Ο κ. Μητσοτάκης δεν άντεξε και φανέρωσε το πραγματικό του πρόσωπο του κυνικού τυμβωρύχου» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία έχοντας λίγη ώρα νωρίτερα ακούσει τον πρωθυπουργό να αναφέρει ότι «τώρα μετράμε στρέμματα, στο Μάτι μετρούσαμε φέρετρα».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κρίθηκε στις εκλογές και ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τα γεγονότα στο Μάτι: «Ανέλαβα την πολιτική ευθύνη και όλοι αναλάβαμε την οδύνη αυτής της καταστροφής είπε» και διερωτήθηκε εάν ο κ. Μητσοτάκης έχει ζητήσει από τον κ. Χρυσοχοϊδη που κάθεται δίπλα του στη Βουλή να παραιτηθεί. Είπε χαρακτηριστικά ότι την επομένη της τραγωδίας στο Μάτι ο ίδιος ως πρωθυπουργός ζήτησε από τον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα να δρομολογήσει ως όφειλε την διαδικασία παραίτησής του, συζήτηση που άνοιξε ο ίδιος ο πρώην υπουργός.

«Εχετε κάνει αυτήν την κουβέντα με τον κ. Χρυσοχοϊδη που κάθεται δίπλα σας ή κρατούσε συνεχώς τη μάνικα»; ρώτησε με ένταση και θύμισε συζήτηση που είχε σε κατ’ ιδίαν συνάντησή του με τον κ. Μητσοτάκη. Κατά τον Αλέξη Τσίπρα λίγες ημέρες μετά τη δήλωση του Μ. Χρυσοχοϊδη πως ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 100 ανθρώπους στο Μάτι τού είχε πει πως «έχει ο καιρός γυρίσματα» και συγχρόνως τού ευχήθηκε όσο θα είναι πρωθυπουργός να μην του τύχει μία τέτοια ανθρώπινη τραγωδία. Επιπλέον, διερωτήθηκε «τί χρωστά ο πρωθυπουργός στους κ.κ. Τσουβάλα και Κολοκούρη» που είχαν ευθύνες επιχειρησιακές για την τραγωδία στο Μάτι και αναβαθμίστηκαν επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας.

Καυτηρίασε το γεγονός πως ο πρωθυπουργός είπε με περιπαικτικό τρόπο στη Βουλή ότι οι κάτοικοι των καμμένων περιοχών «θέλουν ένα ελικόπτερο πάνω από τον οικισμό τους», είπε ότι η «συγγνώμη» Μητσοτάκη είναι «υποκριτική» αφού όλα αυτά τα λέει εκείνος που σήκωσε δύο στρατιωτικά ελικόπτερα για να πάει στην Επίδαυρο για να δει τον Λιγνάδη και για να μην χαλασει τις διακοπές του στην Αντίπαρο.Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον πρωθυπουργό στον επόμενο ανασχηματισμό να μην φτιάξει σχήμα 58 υπουργών, διότι είναι ειρωνεία κάτι τέτοιο να συμβαίνει σ’ αυτό που ονομάζεται επιτελικό κράτος. Κατέληξε λέγοντας σάς καλώ «να μιλάτε λιγότερο και να πράττετε περισσότερο».

Πρωτολογία Τσίπρα: «Κανένας πρωθυπουργός δεν έκανε τόσο μεγάλη ζημιά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα»

«Κανένας πρωθυπουργός δεν έκανε τόσο μεγάλη ζημιά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή κατά τη διάρκεια της πρωτολογίας του στη συζήτηση για τις καταστροφικές πυρκαγιές καταλογίζοντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη παταγώδη αποτυχία σε όλα τα επίπεδα.

«Στην πανδημία, στις πυρκαγιές, στην κοινωνική συνοχή, στην ασφαλή καθημερινότητα του πολίτη, στην προστασία της χώρας και των ανθρώπων της, με βαρύ κόστος για την κοινωνία», είπε.

Προέβλεψε μάλιστα πως έρχεται η στιγμή που θα υπάρξει ένα διαφορετικό μήνυμα εκκένωσης στο 112 από τους πολίτες προς την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Σχολίασε δε πως για την δημοκρατική αντιπολίτευση είναι πρόκληση «η απόγνωση και η οργή να μετατραπεί σε δύναμη αλλαγής και σ’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα εργαστεί να γίνει σύντομα πράξη». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σχολίασε καυστικά πως ο πρωθυπουργός με την ομιλία του πήρε πίσω την ψεύτικη συγγνώμη που είπε στον ελληνικό λαό τις ώρες τις καταστροφής καθώς από την ομιλία του ο κ Μητσοτάκης προσπάθησε να πείσει ότι όλα έγιναν φέτος εξαιρετικά. «Περιμένω σήμερα μία απάντηση: Γιατί ζητήσατε συγνώμη, έχετε καταλάβει τα λάθη σας;», ρώτησε επίμονα παραθέτοντας σειρά από παρεμβάσεις που δεν έκανε η κυβέρνηση από επιλογή για την ενίσχυση του τομέα της πρόληψης και αντιμετώπισης των φωτιών.

Ειδικά για το θέμα των καταστροφικών πυρκαγιών ο Αλέξης Τσίπρας καταλόγισε στον πρωθυπουργό την απόλυτη και ακέραια ευθύνη λέγοντας ότι επέδειξε μία «απίστευτη ελαφρότητα» και ζητώντας από τον πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσεις αναφορικά με τις καταγγελίες του γαλάζιου περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας πως οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Εύβοια είχαν εντολή μη κατάσβεσης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ύψωσε τους τόνους της κριτικής του με αιχμή το πρόσωπο του πρωθυπουργού σχολιάζοντας πως ήταν προκλητικό ότι επί 55 λεπτά ο κ. Μητσοτάκης με την στάση του και το ύφος του έδειξε να μην έχει καταλάβει τίποτα». Απευθυνόμενος στον ίδιο τού είπε εκτός κειμένου «να αφήσετε πια αυτό το αλαζονικό ύφος» σημειώνοντας: «Δεν έρχεστε εδώ ως κατήγορος αλλά ως απολογούμενος για την φυσική καταστροφή της χώρας. Φτάνει πια με αυτό το αλαζονικό ύφος».

Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε ότι ο κ. Μητσοτάκης ανέβηκε στο βήμα της Βουλής (όπως και στη συνέντευξη Τύπου) χαμογελώντας και διερωτήθηκε: «Είναι χαμόγελο επιτυχίας ή αλαζονείας απέναντι σε μάς τούς αδαείς; για να σημειώσει: «Αυτό το γέλιο σας κύριε Μητσοτάκη πολλαπλασίασε τον πόνο, την απόγνωση, την οργή, για την τραγωδία της φωτιάς».

Ανέφερε ότι ευθύνη είναι μία και έχει μοναδικό ιδιοκτήτη τον ίδιο τον πρωθυπουργό «εσείς είστε όλα αυτά» και σχολίασε ότι το θέμα των ευθυνών δεν επιλύεται με καρατομήσεις, ανασχηματισμούς και μετακινήσεις των πολιτικών ζόμπι που έχει δίπλα του και μάλιστα κατόπιν εορτής.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε με νόημα πως «η πρωτόγνωρη καταστροφή έσκισε το καταπέτασμα του ναού που είχε στηθεί γύρω σας κι αυτό που είδαν όλοι προκαλεί ανασφάλεια, ακόμη και φόβο».

Ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε προς τον πρωθυπουργό την πρόταση να θεσμοθετηθεί άμεσα και για όσο χρόνο χρειαστεί, για τους πληγέντες αγρότες, κτηνοτρόφους, ρητινοπαραγωγούς, ελαιοπαραγωγούς στη Βόρεια Εύβοια, στην Ηλεία, στη Μάνη ή σε όποια άλλη περιοχή έχει πληγεί, το Εισόδημα Έκτακτης Ανάγκης. Για κάθε νοικοκυριό 400 ευρώ το πρώτο μέλος συν 200 ευρώ το δεύτερο μέλος, συν 100 ευρώ το κάθε τέκνο, σε μηνιαία βάση.

Πηγή: ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button