Μητσοτάκης: Παντελώς αχρείαστη η μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί -Θα το θέσω στον Ερντογάν

Δεκτός έγινε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε λίγο μετά τις 12:00 στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων του πρωθυπουργού προς την ύπατη πολιτειακή παράγοντα.


«Εισερχόμαστε στην τελική ευθεία για τις Ευρωεκλογές να επαναλάβω την ανάγκη για μαζική συμμετοχή σε μία πολύ σημαντική εκλογική διαδικασία. Είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν επιπτώσεις και στην πατρίδα μας. Η Ευρώπη είναι μπροστά σε γεωπολιτικές προκλήσεις. Πολλά σύννεφα σκιάζουν τον ουρανό της Ευρώπης. Η συμμετοχή θα νομιμοποιήσει τη χώρα να διεκδικεί περισσότερα.
Να ευχηθώ η προεκλογική περίοδος να διεξαχθεί νηφάλια και ήρεμα, λυπάμαι για την πόλωση από τα άλλα κόμματα. Να μείνουμε μακριά από τοξικότητες και διχασμούς».

«Να εκφράσω και δημόσια την έντονη δυσαρέσκειά μου για την παντελώς αχρείαστη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί. Είναι μια ενέργεια που προσβάλλει την πλούσια ιστορία της ίδιας της Κωνσταντινούπολης. Θα θέσω το θέμα στον πρόεδρο Ερντογάν», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά τη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο.

Εικόνες από τη συνάντηση Μητσοτάκη-Σακελλαροπούλου

 

iefimerida.gr

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Ερντογάν Μητσοτάκης Σακελλαροπούλου