ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Συμπαρίσταται στους Μητροπολίτες της Μακεδονίας για την Συμφωνία των Πρεσπών ο Μητροπολίτης Κοσμάς

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, απέστειλε επιστολή προς τους 22 Μητροπολίτες που διαποιμαίνουν τις Μητροπόλεις της Μακεδονίας, που είχαν εκφράσει με κοινή επιστολή τους την έντονη ανησυχία τους για την «αμαύρωση της Ιστορίας της Μακεδονίας μετά την συμφωνία των Πρεσπών».

Στην επιστολή του, ο Σεβασμιώτατος κ. Κοσμάς, εκφράζει την συμπαράστασή του, συντασσόμενος στο πλευρό των Μητροπολιτών μαζί με τους Κληρικούς και όλους τους Χριστιανούς της Ιεράς Μητροπόλεώς του, ενώ τους συγχαίρει για «την πατερική και ομολογιακή επιστολή, η οποία διαλαλεί την καθαρή αλήθεια για την ελληνικοτάτη Μακεδονία μας».

Η επιστολή έχει ως εξής:

Σεβασμιώτατοι άγιοι αδελφοί∙
Χαρά και αγνή εθνική υπερηφάνεια νοιώσαμε όταν, μέσα στις εορτές της χαράς του Δωδεκαημέρου, μελετήσαμε την πατερική και ομολογιακή επιστολή σας, η οποία διαλαλεί την καθαρή αλήθεια για την ελληνικοτάτη Μακεδονία μας.

Ταπεινά επιτρέψατέ μου να σας συγχαρώ και να σας ευχαριστήσω, γιατί στις προδοτικές κινήσεις και ενέργειες που γίνονται στις ημέρες μας, εσείς υψώσατε την αγιασμένη και ηρωϊκή φωνή σας και βροντοφωνάξατε προς κάθε κατεύθυνσι ότι δεν πρέπει να επικυρωθή η συμφωνία των Πρεσπών.

Μιμηθήκατε τους αγίους, τους ήρωες, τους μάρτυρες Ιεράρχες που αγωνίσθηκαν και μαρτύρησαν για την απελευθέρωσι της Μακεδονίας μας και την διατήρησι της Ελληνικότητάς της.

Μας ενισχύσατε, μας στηρίξατε, μας χαρίσατε Πίστι και Ελπίδα για να πιστεύουμε στην διατήρησι της Ελευθερίας, της ενότητος και της δόξης της Μακεδονίας και όλης της Πατρίδος μας.

Όλοι μας, οι κληρικοί και οι πιστοί Χριστιανοί της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, συντασσόμαστε μαζί σας και προσευχώμαστε υιϊκά να σας χαρίζη ο Κύριος υγεία, φωτισμό και δύναμι για να ομολογείτε πάντοτε την αλήθεια και να στηρίζετε τον γενναίο πιστό λαό της Ελληνικής μας Μακεδονίας.

Ευχόμαστε να χαρίση ο Κύριος ευλογημένο και πνευματικό το νέο έτος, αλλά και να φωτίση τους ιθύνοντες να σταματήσουν την παραχάραξι της Ιστορίας και την επιβολή της διαστροφής της, προς την Ελληνική μας νεότητα.

Με την αγάπη του Χριστού μας,

† Ο ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΟΣΜΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ετικέτες

Σχολίασε

5 Σχόλια

  1. Άργησε αλλά μίλησε καλώς και με θάρρος ο Δεσπότης.
    Μόνο οι απάτριδες και οι αρνησιπάτριδες δικαιούνται γνώμης και όχι οι πατριώτες ;

    1. Για το εκκλησιαστικό ημερολόγιο 2019 της μητρόπολής μας που διχάζει μια πόλη σαν το Αγρίνιο ποιός θα αναλάβει τις ευθύνες του; Ποιός ήταν ο ιθύνων νους που προέβη στην συγγραφήν του εν λόγω ημερολογίου; Πότε θα πάρετε κεφάλια Σεβασμιώτατε αυτών που υποδαυλίζουν το έργο σας και προκαλούν την κοινωνία εμφανιζόμενοι δε ως τοπικοί επίσκοποι; Για συμαζέψτε τους ………

  2. Μετά την κατατρόπωσιν των κομμουνιστών του Αγρινίου μέσα από τις σελίδες του εκκλησιαστικού ημερολογίου 2019 (περίτρανα αποδεικνύεται η στοχοποίηση των συμπολιτών μας σε αλήστου μνήμης εποχές) ο Σεβασμιώτατος τα έβαλε και με τους ιθύνοντες όπως λέει σηκώνοντας ταυτόχρονα το λάβαρο της επανάστασης. Για το παρακάτω δημοσίευμα όμως που μας εξέθεσε ως χριστεπώνυμο στρατευόμενο εκκλησιαστικό πλήρωμα δεν είδα να μας στηρίξει κανείς Σεβασμιώτατε. https://www.zougla.gr/greece/article/dioksi-kata-mitropoliti-gia-kakourgima

  3. Δηλαδη ο δεσποτας εχει και αρμοδιοτητες εξωτερικης -διπλοματικης πολιτικης ωρα ειναι να τον δουμε να βλογαει και οπλα και μαλιστα κατα χριστιανων αερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close