Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Πανήγυρη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Γαβρολίμνη (φωτο)

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στην Πανήγυρη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ, στην Γαβρολίμνη Ναυπακτίας.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ερμήνευσε την φράση από το πρώτο άρθρο του Συμβόλου της Πίστεως, ότι ο Πατήρ είναι ποιητής «ορατών τε πάντων και αοράτων». Τα αόρατα είναι και οι Άγγελοι.


Στην συνέχεια ανέπτυξε τις τρεις φάσεις του ανθρώπου σε σχέση με τους Αγγέλους.

Η πρώτη φάση ήταν, όταν ο άνθρωπος αμέσως μετά την δημιουργία ήταν η κορωνίδα όλης της κτίσεως, που ένωνε το νοερό και το αισθητό, δηλαδή ήταν ανώτερος από τους Αγγέλους.

Η δεύτερη φάση ήταν με την πτώση του ανθρώπου, που σκοτίστηκε το νοερό του, ο νούς του, και ομοιώθηκε με «τα ανόητα κτήνη», οπότε έγινε κατώτερος των Αγγέλων.

Η τρίτη φάση είναι με την ενανθρώπηση του Υιού και Λόγου του Θεού, ο Οποίος προσέλαβε την ανθρώπινη φύση και την θέωσε, νίκησε τον θάνατο και ο άνθρωπος ως μέλος του Σώματος του Χριστού είναι ανώτερος από τους Αγγέλους, γιατί κοινωνεί του Σώματος και του Αίματος του Χριστού, ενώνεται με τον Χριστό, το σώμα του γίνεται ναός του Θεού και οι Κληρικοί τελούν το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Κατέληξε ότι πρέπει να καταλάβουμε την μεγάλη δωρεά που μας έδωσε ο Θεός, να συμμετέχουμε ψυχοσωματικά στην δόξα Του και οι Άγγελοι μας διακονούν στην σωτηρία μας. Και αυτό το γεγονός πρέπει να μας εμπνέη και στην καθημερινή, αλλά και στην πνευματική μας ζωή.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία συμμετείχαν πολλοί πιστοί. Η σημερινή ημέρα για τους κατοίκους του χωριού αποτελεί μια ανάπαυλα στην συγκομιδή του ελαιοκάρπου της κατάφυτης από ελαιόδενδρα περιοχής τους.

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ

Τοπική Διαφήμιση
papahanasiou graviera2022 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button