ΠαραπολιτικάΡοή Ειδήσεων

Μητρόπολη: Δεν μίλησε τυχαία ο Σπήλιος Λιβανός

Αν και οι λεγόμενοι «47 Σύλλογοι» του Μεσολογγίου θεωρούν το θέμα λήξαν, σοβαρή είναι πλέον η αναθέρμανση της περίπτωσης διχοτόμησης της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Ένα θέμα που θα έπρεπε να είναι αμιγώς εκκλησιαστικό, μετατράπηκε σε πολιτικό τόσο σε αυτοδιοικητικό, όσο και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.


Συνομιλητές της στήλης εκτιμούν πως τα πράγματα δείχνουν να αλλάζουν, με την πλάστιγγα να γέρνει πλέον υπερ της διχοτόμησης. Οι ίδιες πηγές, που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα ως προς την διευθέτηση εκκλησιαστικών ζητημάτων θεωρούν καμπή στο ζήτημα την πρόσφατη συνέντευξη του Σπήλιου Λιβανού στο agrinionews.

Εκεί όπου επισήμως τάχθηκε υπέρ της διχοτόμησης, αν και θα πρέπει να σημειωθεί πως σε διάφορες φιλικές του κουβέντες, προ δίμηνου τουλάχιστον, δεν έκρυβε τη θέση του αυτή. Επέλεξε όμως τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή για να την δημοσιοποιήσει. Τυχαίο; Μάλλον όχι.

Η βαρύτητα της δήλωσης Λιβανού είναι δεδομένη, εξαιτίας και της εγγύτητας του με το πρωθυπουργικό περιβάλλον.

Αξίζει να καταγραφεί πάντως στα τοπικά πολιτικά κατάστιχα πως είναι από τις σπάνιες φορές που βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος στην Αιτωλοακαρνανία, παίρνουν θέση για ένα θέμα που προκαλεί ενδονομαρχιακές τριβές και κρίνεται πως έχει πολιτικό κόστος. Και αυτό θα πρέπει να πιστωθεί πρωτίστως στον πρώην υπουργό Σπήλιο Λιβανό, που έλκει και την καταγωγή του από το Μεσολόγγι, αλλά και στον Μάριο Σαλμά.

Η υπόθεση ανακαλεί στις μνήμες μας κάτι και από το… σήριαλ του Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδας την δεκαετία του 2000, την τότε «αφωνία» των βουλευτών αλλά και τον ρόλο του Χρίστου Βερελή στην κυβέρνηση Σημίτη που ουσιαστικά ήταν εκείνος που «πάγωνε» την όποια εξέλιξη, για να ακολουθήσει η επίσης άτολμη κυβέρνηση Καραμανλή, μέχρι να έρθει η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και να το ιδρύσει στο Αγρίνιο.

Στην συνολική εικόνα θα πρέπει να προστεθεί και το κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα έχει αποφασίσει να μην εμπλακεί, κρίνοντας πως το θέμα ως αμιγώς Εκκλησιαστικό. Πάντως, υπάρχουν και εκείνες οι φωνές που λένε πως τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μάλλον θα έπρεπε να είναι πιο ενεργά επί του θέματος, να πάρουν θέση ώστε να μην εισπράξουν τα όποια εύσημα μόνο οι γαλάζιοι…

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button