Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ιδρύθηκε ο Σύλλογος Στήριξης Μητέρας – Βρέφους «Μήτηρ»-οι σκοποί του

O νεοσύστατος Σύλλογος Στήριξης Μητέρας – Βρέφους «Μήτηρ» είναι γέννημα της άλλοτε εθελοντικής ομάδας Μητέρες – Γυναίκες Αιτωλοακαρνανίας.

Η εν λόγω άλλοτε ομάδα φέρει στο βιογραφικό της πολλές δράσεις, με μόνο σκοπό την προαγωγή του φυσιολογικού τοκετού, του μητρικού θηλασμού και γενικότερα την προσφορά.


Συγκεκριμένα, έχει συμμετάσχει σε δράσεις όπως:

-Προβολή του ντοκιμαντέρ «ΕΛΝΤΑ μια γέννα/ ELDA a birth» τον Μάϊο του 2016, στα πλαίσια της Διεθνούς Εβδομάδας για το Σεβασμό στη Γέννα (International Week for Respecting Childbirth – IWRC).

-Πρώτη ομαδική φωτογράφηση θηλασμού στην Λίμνη Τριχωνίδα (Κτήμα Πιθάρι), τον Αύγουστο 2016, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Θηλασμού (1 – 7 Αυγούστου).

-Δωρεάν μάθημα Baby Yoga για βρέφη 3 – 8 μηνών μαζί με τις μαμάδες τους τον Οκτώμβριο 2016.

-Δημόσιος Θηλασμός στο Μεσολόγγι (2 Νοεμβρίου 2016), στα πλαίσια της Εβδομάδας Θηλασμού στην Ελλάδα (1 – 7 Νοεμβρίου).
-Δημόσιος Θηλασμός στην Ναύπακτο (5 Νοεμβρίου 2016), στα πλαίσια της Εβδομάδας Θηλασμού στην Ελλάδα (1 – 7 Νοεμβρίου).
-Δημόσιος Θηλασμός στο Αγρίνιο (6 Νοεμβρίου 2016), στα πλαίσια της Εβδομάδας Θηλασμού στην Ελλάδα (1 – 7 Νοεμβρίου).

-Διανομή / πώληση ημερολογίων θηλασμού ομάδας με σκοπό τα έσοδα να διατεθούν στο Χαμόγελο του Παιδιού, στα Καλύβια Αγρινίου (Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2016).
-Παραλαβή χρηματικού ποσού ,από την πώληση των ημερολογίων ως δωρεά από την ομάδα, από το Χαμόγελο του Παιδιού, στα Καλύβια Αγρινίου (Ιανουάριος 2017).

-Δεύτερη ομαδική φωτογράφηση θηλασμού στην κάτω Μυρτιά Τριχωνίδας τον Αύγουστο 2017, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Θηλασμού (1 – 7 Αυγούστου).

-Δημόσιος Θηλασμός στο Μεσολόγγι (1η Νοέμβρη 2017), στα πλαίσια της Εβδομάδας Θηλασμού στην Ελλάδα (1 – 7 Νοεμβρίου).
-Δημόσιος Θηλασμός στην Ναύπακτο (4 Νοεμβρίου 2017), στα πλαίσια της Εβδομάδας Θηλασμού στην Ελλάδα (1 – 7 Νοεμβρίου).
-Δημόσιος Θηλασμός στο Αγρίνιο (5 Νοεμβρίου 2017), στα πλαίσια της Εβδομάδας Θηλασμού στην Ελλάδα (1 – 7 Νοέμβριου).

-Συνάντηση με σκοπό την ανάδειξη και ενθάρρυνση του Babywearing (Δεκέμβριος 2017).

-Αποστολή διανομής υλικών αγαθών και ρουχισμού σε οικογένειες της Δομής «ΦΛΟΓΑ» στη Ναύπακτο, με έσοδα από την πώληση των ημερολογίων θηλασμού της ομάδας. (Δεκέμβριος 2017)
-Αποστολή διανομής υλικών αγαθών στην Δομή «ΑΛΚΥΟΝΗ» στην Ναύπακτο, με έσοδα από την πώληση των ημερολογίων θηλασμού της ομάδας ως δωρεά. (Φεβρουάριος 2018)

-Αποστολή διανομής υλικών αγαθών και γραφικής ύλης στο Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Αμεα στο Αγρίνιο «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ» στο Αγρίνιο, με έσοδα από την πώληση ημερολογίων θηλασμού της ομάδας ως δωρεά. (Μάρτιος 2018)

-Αποστολή διανομής υλικών αγαθών στην ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου, με έσοδα από την πώληση των ημερολογίων θηλασμού της ομάδας ως δωρεά. (Μάρτιος 2018)
-Δωρεάν μαθήματα βρεφικού μασάζ στο Μεσολόγγι και στο Αγρίνιο. (Μάϊος -Ιούνιος 2018)

-Τρίτη ομαδική φωτογράφηση θηλασμού και λοχείας στις Αλυκές Τουρλίδας Μεσολογγίου τον Αύγουστο 2018, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Θηλασμού (1 – 7 Αυγούστου).

-Ημερίδα με θέματα «Μύθοι και αλήθειες για τον μητρικό θηλασμό» & «Birth Trauma» (4 Νοεμβρίου 2018), καθώς και mini έκθεση φωτογραφιών θηλασμού ομάδας στα πλαίσια της Εβδομάδας Θηλασμού στην Ελλάδα (1 – 7 Νοεμβρίου).

-Χριστουγεννιάτικο bazaar (15 – 16 Δεκεμβρίου & 27 – 28 Δεκεμβρίου 2018) με σκοπό την ενίσχυση του υπο σύσταση ακόμη Συλλόγου μας.

-Δράση προαγωγής του δημόσιου θηλασμού με την διανομή και τοιχοκόλληση του «Ναι. Επιλέγω Θηλασμό», μία πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Υγείας και Παιδιού (ΑΛΚΥΟΝΗ), σε φαρμακεία και άκαπνα καφέ στην πόλη του Αγρινίου. (Φεβρουάριος 2019)

-Δωρεάν μάθημα pregnancy yoga και μασάζ εγκυμοσύνης σε εγκύους (Μάρτιος 2019).

-Αποστολή διανομής ρουχισμού σε παιδιά (ασθενέστερες οικογένειες αυτών) που φιλοξενούνται ημερήσια στην ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου, με έσοδα από την πώληση των ημερολογίων θηλασμού και λοχείας της ομάδας ως δωρεά. (Μάρτιος 2019)

-Αποστολή διανομής υλικών αγαθών σε παιδιά (ασθενέστερες οικογένειες αυτών) που φιλοξενούνται ημερήσια στην ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου, με έσοδα από την πώληση των ημερολογίων θηλασμού και λοχείας της ομάδας ως δωρεά. (Μάρτιος 2019).

-Πασχαλινό bazaar, με σκοπό την ενίσχυση του υπο σύσταση Συλλόγου.

Μετά την ενωτική προσπάθεια δράσεων και καινοτόμων πρωτοβουλιών της άλλοτε ομάδας Μητέρες – Γυναίκες Αιτωλοακαρνανίας, η ίδρυση του Συλλόγου υλοποιήθηκε.

Έτσι, λοιπόν, και ο Σύλλογος Στήριξης Μητέρας – Βρέφους «Μήτηρ» με έδρα την Ναύπακτο έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και σκοπός του είναι η μελέτη, η έρευνα, η ανάδειξη και η ενημέρωση του κοινού σχετικά με τα δικαιώματα μητέρας και βρέφους κατά την διάρκεια της κύησης, του τοκετού και της λοχείας, αλλά και ως προς το ζήτημα του βρεφικού θηλασμού και την έννοια του σεβασμού στον τοκετό, μέσα από την ορθολογική, αμερόληπτη, εμπεριστατωμένη και τεκμηριωμένη διεθνώς εμπειρία, ιατρική πρακτική και ιστορική τοποθέτηση.

Επιπλέον, η καταπολέμηση του φαινομένου της τοκοφοβίας, της μαιευτικής βίας, της ιατρικοποίησης του τοκετού και της εν γένει βιομηχανοποίησης της διαδικασίας της ανθρώπινης γέννησης και της βρεφικής σίτισης που παραβλέπουν σήμερα κάθε είδους ανθρωπιστικούς παράγοντες με σοβαρές συνέπειες για την ψυχική και βιολογική ανάπτυξη και υγεία του συνόλου του ανθρωπίνου πληθυσμού.

Εκ του Δ.Σ του Συλλόγου
Πρόεδρος: Δημοπούλου Παρασκευή
Αντιπρόεδρος: Πρέζα Ανδρεάννα
Γραμματέας: Τζομάκα Παρασκευή
Ταμίας: Ζάχαρη Καλλιόπη – Αντωνία
Μέλος: Παγώνα Νίκη & Κακαρούνα Στέλλα – Μαρίνα

Αναζητήστε τον Σύλλογό στα κάτωθι:

Facebook : https://www.facebook.com/groups/motherwoman.aitoloakarnanias/?ref=group_header

Email: mitir2019@hotmail.com

Τηλέφωνο Συλλόγου: 6981755003

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
ocean new optimize Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button