Αυτοδιοίκηση

Μήνυση από αλιείς του Αιτωλικού στον δήμο Μεσολογγίου για "παράβαση καθήκοντος και παραβίαση δικαστικής απόφασης"

epi-mynisi-psarades-aitoliko1
Ο Σύλλογος “Επαγγελματιών Αλιέων Λιμνοθάλασσας Αιτωλικού-Μεσολογγίου ”Το Αιτωλικό”, υπέβαλλε μηνυτήρια αναφορά κατά του δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, αφού, όπως αναφέρουν οι αλιείς του Αιτωλικού στην ιστοσελίδα τους http://aliisetolikou.blogspot.gr “η  προσωρινή διαταγή υπ’ αριθμ. 69/28.7.2016 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Μεσολογγίου, διέταξε να υποχρεωθεί ο Δήμος Μεσολογγίου να παρέχει καθαρό πόσιμο νερό  στους δημότες της πόλης του Αιτωλικού και να αποφύγει οποιαδήποτε ενέργεια είναι βλαπτική για το οικοσύστημα της λιμνοθάλασσας.

Ο Δήμος Μεσολογγίου, προεξάρχοντος του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου, όχι μόνο δεν συμμορφώθηκε, αλλά ούτε καν ανέλαβε οποιαδήποτε πρωτοβουλία για την άμεση επίλυση του προβλήματος παροχής πόσιμου νερού προς τους πολίτες του Αιτωλικού”.
Αναλυτικά αναφέρεται: 
Η  προσωρινή διαταγή υπ’ αριθμ. 69/28.7.2016 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Μεσολογγίου, διέταξε να υποχρεωθεί ο Δήμος Μεσολογγίου να παρέχει καθαρό πόσιμο νερό  στους δημότες της πόλης του Αιτωλικού και να αποφύγει οποιαδήποτε ενέργεια είναι βλαπτική για το οικοσύστημα της λιμνοθάλασσας.
Ο Δήμος Μεσολογγίου, προεξάρχοντος του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου, όχι μόνο δεν συμμορφώθηκε, αλλά ούτε καν ανέλαβε οποιαδήποτε πρωτοβουλία για την άμεση επίλυση του προβλήματος παροχής πόσιμου νερού προς τους πολίτες του Αιτωλικού.
Επειδή η μη συμμόρφωση του μηνυομένου Δήμου συνιστά κατάφωρη παραβίαση Δικαστικής απόφασης και παράβαση καθήκοντος, δεδομένου ότι εκ προθέσεως αποφεύγουν να εφαρμόσουν δικαστική απόφαση επωφελή για την υγεία μας .
Ζητάμε την απόδοση ευθυνών εκ μέρους του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσολογγίου, για παράβαση καθήκοντος και παραβίαση  δικαστικής απόφασης, με τη διαδικασία του αυτοφώρου. epi-mynisi-psarades-aitoliko2

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button