Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Μήνυμα υπευθυνότητας από τον πρόεδρο της εστίασης Αγρινίου

Μετά από θετικό κρούσμα υπαλλήλου, έκλεισε το κατάστημά του, δίνοντας το παράδειγμα

Είναι γεγονός ότι η ανησυχία από την απότομη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Αιτωλοακαρνανία το τελευταίο διάστημα έχει δημιουργήσει ανασφάλεια και αβεβαιότητα στον κόσμο.

Πέραν του καθαρά υγειονομικού σκέλους που αφορά στην επιδημιολογική εικόνα της περιοχής, με τα νοσοκομεία να παρουσιάζουν ξαφνικά πληρότητα στις κλινικές και ΜΕΘ covid, τη στιγμή δε που καλούνται να λειτουργήσουν επί της ουσίας σε διττό ρόλο (ως νοσοκομεία και ως εμβολιαστικά κέντρα), ανησυχία προκύπτει και στους επαγγελματίες της περιοχής που αγωνιούν για πιθανές επιπτώσεις από πιθανή αυστηροποίηση των μέτρων στις επιχειρήσεις τους.

Δη περισσότερο ο κλάδος της εστίασης είναι αυτός που αγωνιά σε μεγαλύτερο βαθμό. Μόλις λίγα εικοσιτετράωρα μετά την επανεκκίνηση της λειτουργίας του το να καταγράφονται μέσα σε τρεις μέρες πάνω από 120 νέα κρούσματα στο νομό σαφώς και δεν είναι δείγμα ενθαρρυντικό.

Το ζητούμενο φυσικά είναι το πώς προέκυψαν αυτά τα δεδομένα. Η αντοχή του κόσμου εδώ και καιρό δοκιμάζεται και το παρατεταμένο lockdown δεν υπήρξε σύμμαχος. Ωστόσο, οι εικόνες της Μεγάλης Εβδομάδας έξω αλλά και μέσα σε καταστήματα εστίασης που… κάπως βιάστηκαν αλλά και στις εκκλησίες αποτελούν σημαντικό μέρος της απάντησης στο παραπάνω ερώτημα.


Άμοιρος ευθυνών ουδείς (ούτε ο καθένας ξεχωριστά, καθότι ο παράγοντας ατομική ευθύνη είναι ο κυριότερος, ούτε οι αρχές που υπήρξαν ελαστικές , κάποιοι επαγγελματίες και πάει λέγοντας…). Ωστόσο σε ότι αφορά στην εστίαση συγκεκριμένα και το όλο άγχος που έχει δημιουργηθεί συλλογικά για το τι μέλλει γενέσθαι, οι επαγγελματίες του κλάδου οφείλουν να προβληματιστούν.

Διότι στο ζύγι μπαίνουν οι εικόνες των κορωνοπάρτι από τη μια και η υπεύθυνη στάση ορισμένων από την άλλη που όλο αυτό το διάστημα τήρησαν ευλαβικά τα μέτρα, διατήρησαν τα καταστήματά τους κλειστά και όταν ήρθε η ώρα να ανοίξουν, ελέω κρουσμάτων, επέλεξαν να παραμείνουν υπεύθυνοι. Προς τους συμπολίτες και τη συνείδησή τους. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του ίδιου και του προέδρου της Εστίασης του Αγρινίου, Κωνσταντίνου Ναστούλη που σε σχετική του ανάρτηση μετά την εμφάνιση κρούσματος στην επιχείρησή του αναφέρει:

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

2 Σχόλια

  1. μετά τα μπάνια του λαού, έχουμε και τα τσιπράκια του λαού
    …θα σας ξανακλείσουν και θα βογγάτε πάλι.

  2. Μπράβο!που δεν έκρυψε το κρούσμα…οι περισσότεροι αυτή την στιγμή το κρύβουν για να μην μπουν καραντίνα……ανευθυνότητα και για τους ίδιους και για τους γύρω τους.επισης ρωτήστε από όσους βγαίνουν θετικοί αν είναι η επίσκεψη τους σε εκκλησία όπως λέτε η με άλλο άτομο το οποίο ήταν σε πάρτυ….τα περισσότερα είναι από πάρτυ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button