Μουσική

Mήνυμα του B. Κονήδα για την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής

pol-europaiki-giorti-mousikis5Το ευχαριστήριο μήνυμα του Διευθυντή της Δημοτικής Φιλαρμονικής του Αγρινίου, μετά και τις φετινές επιτυχημένες εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής:

“Ήταν το 1999 όταν η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στην Ελλάδα έθετε τις βάσεις για να ξεφύγει από την έννοια της «εκδήλωσης» και να μετατραπεί σε θεσμό. Από τότε πέρασαν αρκετά χρόνια, εκατοντάδες συγκροτήματα πέρασαν από τις μουσικές σκηνές, πολλά πράγματα άλλαξαν, όμως το πάθος για τη μουσική παρέμεινε το ίδιο.

Το Αγρίνιο ξεκίνησε το 2006 δειλά δειλά να συμμετέχει στη γιορτή με τη Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου να προσκαλεί , να διοργανώνει να συμμετέχει και να εχει την ευθύνη για την άρτια οργάνωση της Γιορτής.
Το 2012 δόθηκε η τιμή και η ευθύνη στη Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου να κάνει την έναρξη της Γιορτής για όλη την Ελλάδα στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα .

Η κρίση έμοιαζε να τα τινάζει όλα στον αέρα όμως η ανάγκη να βρεθούν ανάσες και μελωδίες μέσα στην δύσκολη καθημερινότητα, υπερτέρησε – και θα υπερτερεί. Με αυτό το σκεπτικό (και το όνειρο) η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής (ΕΓΜ) επέστρεψε και φέτος.
Ανανεωμένη, ακόμα πιο παθιασμένη, περισσότερο ώριμη και με το βλέμμα στο μέλλον, στόχευσε να γέμισε κάθε γωνία με ήχους, χρώματα και εύθυμες νότες. Πάνω από 35 πόλεις (ανάμεσά τους οι Αθήνα, Αγρίνιο, Ηράκλειο Κρήτης, Βόλος, ,Ιωάννινα ,Θεσσαλονίκη κ.α.)
Ευχαριστούμε το Ωδείο Σύγχρονης Τέχνης για τη συμμετοχή του
τη Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας
την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αγρινίου
την Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Α. κυρία Κραβαρίτη
τα Μέλη και τους Δασκάλους της Φιλαρμονικής
και όλους όσους συμμετείχαν στη γιορτή ως Μουσικοί και ακροατές.

Κάναμε τη Μουσική, Γίνατε η Γιορτή !!!

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ….!!!

Ο Δ/ντής της Φιλαρμονικής του Δήμου Αγρινίου Βασίλειος Κ. Κονήδας”

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button