ΆποψηΡοή Ειδήσεων

Μήνυμα Μπονάνου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου της παιδικής ηλικίας

Η 15η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου της Παιδικής ηλικίας, με σκοπό να μας θυμίζει το χρέος που έχουμε όλοι μας δύο λέξεις τόσο οξύμωρες, να μη γίνουν αξεπέραστες.

Εμπνεόμενοι από το θάρρος, τη θέληση και τον αγώνα των παιδιών που παλεύουν, είναι επιβεβλημένο να προσπαθήσουμε περισσότερο για την βέλτιστη ιατροφαρμακευτική φροντίδα, την ενίσχυση της έρευνας και τη δημιουργία ενός υποστηρικτικού περιβάλλοντος, ώστε να θωρακίσουμε κάθε παιδί που αρρωσταίνει με ό,τι είναι απαραίτητο για τη θεραπεία του.


Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου αναφέρει: «Κάθε χρόνο 250.000 παιδιά στον κόσμο νοσούν από καρκίνο. 150.000 θάνατοι κάθε χρόνο θα μπορούσε να είχαν αποφευχθεί εάν υπήρχε η δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης και εξειδικευμένης θεραπείας. Στη χώρα μας 300 παιδιά προσβάλλονται ετησίως από καρκίνο κυρίως από λευχαιμία. Αυτό που απαιτείται είναι μία διεπιστημονική ομάδα για την ιατρική περίθαλψη  ( χειρουργ. επέμβαση – χημειοθεραπεία )  αλλά και για την ψυχοκοινωνική στήριξη για το παιδί και όλη την οικογένεια. Στον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου, με όπλο την πρόοδο της επιστήμης τα τελευταία χρόνια, αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες, τα εμπόδια  και τις προκλήσεις, μα δεν παύουμε να είμαστε αισιόδοξοι. Αντλούμε δύναμη και συνεχίζουμε από το χαμόγελο των ίδιων των παιδιών , που αποτελούν τους πραγματικούς νικητές της ζωής.

Απαιτούμε και στην περιοχή μας , στον δυτικό άξονα της χώρας, να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο παιδιατρικό νοσοκομείο που θα περιλαμβάνει ένα πλήρες ογκολογικό τμήμα για να σταματήσουν οι διαδρομές στην Αθήνα.»

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button