Αυτοδιοίκηση

Μήνυμα Κατσούλη για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Κατσουλης

“Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά, δυστυχώς με τους χειρότερους οιωνούς για όλους μας”,  λεει στο μηνυμα του ο δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου, που τονίζει:

“Ελάχιστοι είναι οι κρατικοί πόροι υποστήριξης της δημόσιας εκπαίδευσης για το 2014 και η υποχρηματόδοτηση συνεχίζεται για μια ακόμη χρονιά.
Χιλιάδες εκπαιδευτικοί απολύθηκαν μέσα στο καλοκαίρι και οι «ανθρωποθυσίες» στο βωμό των μνημονίων θα συνεχιστούν άμεσα.
Η Τεχνική Εκπαίδευση βρίσκεται σε κατάσταση διάλυσης.
Σχολικοί φύλακες και καθαρίστριες ρίχνονται στον «καιάδα» της διαθεσιμότητας.
Το νέο νομοσχέδιο για το Λύκειο, εντείνει τον εξεταστικό του χαρακτήρα και θα πλήξει κυρίως τα παιδιά των φτωχών οικογενειών.

Μοναδικό θετικό σημείο αναφοράς για την περιοχή μας, αποτελεί η επίλυση, σε μεγάλο βαθμό, του προβλήματος της σχολικής στέγης. Έξι νέες, σύγχρονες σχολικές μονάδες (4ο Δ. Σχολείο και 4ο Νηπιαγωγείο Μεσολογγίου, Δ. Σχολείο Γουριάς, 2ο Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο Μεσολογγίου και το ΕΠΑΛ Κατοχής που δημοπρατείται στις 24 Σεπτεμβρίου), παραδίδονται με ευθύνη του δήμου εντός του 2014.

Αγαπητοί Γονείς και Εκπαιδευτικοί

Οι στιγμές είναι κρίσιμες για το παρόν και το μέλλον της δημόσιας εκπαίδευσης και των παιδιών μας. Ο φόβος, ο εφησυχασμός και η παραίτηση, θα χειροτερέψουν την ήδη αρνητική κατάσταση. Όλοι μαζί – ο Δήμος, η εκπαιδευτική κοινότητα, οι γονείς και οι μαθητές – έχουμε χρέος ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ, γιατί η δημόσια εκπαίδευση, η μόρφωση, η παιδεία και η αγωγή των παιδιών μας, δεν ανήκει στο κράτος και στην οιανδήποτε κυβέρνηση. Ανήκει στην κοινωνία και γι’ αυτό είναι υπόθεση και καθήκον όλων μας να την υπερασπιστούμε και να την περιφρουρήσουμε. Άλλωστε στους πολίτες του «Δήμου της Ελευθερίας και της Αξιοπρέπειας», δεν αρμόζει η μεμψιμοιρία και η ηττοπάθεια.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button