ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Μίμης Δομάζος: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του – Στάση στη Λεωφόρο σε κλίμα συγκίνησης

Τελευταίο αντίο στον «Στρατηγό» του Παναθηναϊκού και του ελληνικού ποδοσφαίρου που έφυγε από τη ζωή στα 83 του χρόνια

Η κορύφωση του δράματος για τις τρεις κόρες και τη σύζυγό του. Ο Μίμης Δομάζος οδηγείται στην τελευταία του κατοικία. Η κηδεία του «Στρατηγού» θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα (27-01-2025), στις 15:00 στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών, ενώ από τις 09:00 το πρωί η σορός του θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών.

Προτού φτάσει η σορός του Μίμη Δομάζου στη Μητρόπολη για το λαϊκό προσκύνημα, πραγματοποιήθηκε στάση έξω από το γήπεδο της Λεωφόρου, όπου ο Μίμης Δομάζος μεγαλούργησε και έγινε γνωστός ακόμα και εκτός συνόρων. Το φέρετρο ήταν σκεπασμένο με την πράσινη σημαία του Παναθηναϊκού και από τα μεγάφωνα έπαιζε ο ύμνος της ομάδας που υπηρέτησε και αγάπησε.







Στη Λεωφόρο βρίσκονταν δεκάδες άτομα και οι κόρες του Μίμη Δομάζου. Η συγκίνηση ήταν διάχυτη για τον αθλητή που για πολλούς άλλαξε την ιστορία του Παναθηναϊκού και υπηρέτησε τον ελληνικό αθλητισμό μέχρι το τέλος της ζωής του. Τα γυαλιά που φορούσε η Πόπη Δομάζου ήταν αδύνατον να κρύψουν την έντονη συγκίνησή της.

Στη Λεωφόρο βρισκόταν κρεμασμένη και η φανέλα που είχε αφήσει το Σαββατοκύριακο ο εγγονός του Μίμη Δομάζου. Λουλούδια, κεριά και μηνύματα από φίλους του Παναθηναϊκού που θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να τιμήσουν τη μνήμη του σπουδαιότερου ποδοσφαιριστή στην ιστορία του συλλόγου.






Ο εμβληματικός ποδοσφαιριστής έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή (24/01) μετά από νοσηλεία του στον «Ερυθρό Σταυρό». Ο «Στρατηγός» είχε καταρρεύσει δυο μέρες νωρίτερα σε διαγνωστικό κέντρο του Χαλανδρίου, όπου είχε βρεθεί για εξετάσεις, καθώς υπέστη ανακοπή.

«Ο γνωστός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Μίμης Δομάζος, παρά την εξάντληση των θεραπευτικών παρεμβάσεων, κατέληξε σήμερα Παρασκευή 24-01-2025 και ώρα 10:20 π.μ. λόγω πολυοργανικής ανεπάρκειας. Δυστυχώς, το χρονικό διάστημα της εξωνοσοκομειακής ανακοπής έως την επαναφορά του στα Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου μας, αποδείχθηκε καθοριστικό. Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια μας στην εξαιρετική οικογένεια του, τις τρεις κόρες, την επί 40 έτη σύζυγο του και σε όλον τον κόσμο που τον αγαπούσε», ανέφερε το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου.

Η αυτοβιογραφία του, με τίτλο: «Μίμης Δομάζος: Μυστικά και άλλες αποκαλύψεις», την οποία επιμελήθηκε ο Άρης Ξηνταράς, αποτυπώνει την πορεία του από τις φτωχικές αλάνες της Αθήνας μέχρι τις μεγαλύτερες επιτυχίες του σε διεθνές επίπεδο, όπως η αξέχαστη συμμετοχή του στον τελικό του Γουέμπλεϊ το 1971 με τον Παναθηναϊκό.

Οι σελίδες του βιβλίου ξεδιπλώνουν όχι μόνο τη διαδρομή του, αλλά και την προσωπικότητα ενός αθλητή που ζούσε για το ποδόσφαιρο. Άγνωστες ιστορίες τις οποίες αφηγείται ο ίδιος με το δικό του ξεχωριστό τρόπο.

Συναγωνιζόταν σε φήμη την Αλίκη Βουγιουκλάκη

Τη δεκαετία του ’70, η φήμη του Δομάζου ξεπερνούσε τα στενά όρια του αθλητισμού. Είχε γίνει ένα εθνικό είδωλο, τόσο δημοφιλής ώστε συναγωνιζόταν προσωπικότητες όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Η συνάντησή τους στο μαγαζί του στην πλατεία Βικτωρίας είναι ενδεικτική της φήμης του: μια από τις πιο λαμπερές σταρ της Ελλάδας επισκέφθηκε τον Δομάζο για να γνωρίσει από κοντά τον ποδοσφαιριστή που κατείχε ξεχωριστή θέση στις καρδιές των Ελλήνων και είχε αναδειχθεί από δημοσκοπήσεις περιοδικών, το δημοφιλέστερο πρόσωπο της εποχής, ξεπερνώντας σε δημοφιλία και την ίδια.

newsit.gr

Χορηγούμενη

pap xmas 1000x563px Τοπική Διαφήμιση
koukounas ezgif.com resize Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button