Γεγονότα

Μήλον της έριδος ο νέος αιγιαλός του Μεσολογγίου

epi-mesologgi2Ιδιοκτήτες οικοπέδων της περιοχής που ορίζεται ο νέος αιγιαλός του Μεσολογγίου  διεκδικούν δικαστικά τις περιουσίες τους, οι οποίες θίγονται από την χάραξη αυτή

Σε δικαστικό αγώνα κατά του δημοσίου και συγκεκριμένα της Κτηματικής Υπηρεσίας έχουν καταφύγει πολλοί Μεσολογγίτες – ιδιοκτήτες οικοπέδων και ημιτελών κτισμάτων που βρίσκονται μεταξύ της περιοχής της πρώην νομαρχίας και του ΚΤΕΟ Μεσολογγίου.

Στην περιοχή αυτή έχει γίνει η χάραξη του νέου αιγιαλού του Μεσολογγίου και κατά τον τρόπο που έχει γίνει θεωρείται ότι θίγονται τα συμφέροντα των ιδιοκτητών και γι’ αυτό προσέφυγαν στην δικαιοσύνη. Κάτι που είχαν κάνει και στο παρελθόν και τότε είχαν κερδίσει την προσφυγή, εκτός από ότι χαρακτηρίζεται λίμνη ή λιμνοθάλασσα. Αποτέλεσμα αυτού ήταν ότι το δημόσιο έπρεπε να καθορίσει ακριβώς τον αιγιαλό και την παραλία.
Πλέον και με το πέρασμα των χρόνων η αρμοδιότητα για την χάραξη του νέου αιγιαλού είναι υπ’ ευθύνη της αποκεντρωμένης διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων και Ηπείρου, της οποίας η επιτροπή συνέταξε το 2012 έκθεση για τον αιγιαλό, η οποία θεωρείται ότι θίγει τα συμφέροντα των ιδιοκτητών, οι οποίοι προσέφυγαν εκ νέου στην δικαιοσύνη.
Η εμπλοκή αυτή προέρχεται από το παρελθόν. Είχε δημιουργηθεί επιτροπή για το ζήτημα αυτό, από υπηρεσιακούς παράγοντες, η οποία είχε ελέγξει όλα τα δεδομένα της έκτασης των 450.000 τ.μ., κατά την πληροφόρησή μας, από το 1800. Κατά το παρελθόν ο αρμόδιος παράγοντας εκ μέρους του δημοσίου ήταν το Υπουργείο Ναυτιλίας.
Η έκταση αυτή θεωρείται ιδιοκτησία της Κτηματικής Υπηρεσίας, παράλληλα όμως οι ιδιοκτησίες αυτές των κατοικιών έχουν καταγραφεί νομίμως στο κτηματολόγιο. Στο κομμάτι αυτό ο δήμος Μεσολογγίου, ο οποίος θέλει να λυθεί το ζήτημα με τον καλύτερο τρόπο, έχει επεκτείνει το σχέδιο πόλης, το οποίο έχει εγκριθεί, ενώ με την όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, τόσο οι ιδιοκτήτες δεν μπορούν να δουν τις ιδιοκτησίες τους να αξιοποιούνται όσο και ο δήμος δεν μπορεί να διανοίξει δρόμους, αλλά και να ορίσει κοινόχρηστους χώρους.

Kων/νος Χονδρός

εφημερίδα “Συνείδηση”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button