Άποψη

Μια απάντηση να τα αλλάξουμε όλα απ’ την αρχή, πολιτικές και πρόσωπα

PASOK-1Γράφει ο Αλέκος Φαφούτης, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ, ως Σοσιαλιστικό Κίνημα, τα τελευταία χρόνια μέσα από τις πολιτικές που εφάρμοσε, πρόσφερε πολλά στον τόπο για τη δημοκρατία, την πρόοδο και την αλλαγή.

Το ΠΑΣΟΚ σήμερα πρέπει και μπορεί να παραμείνει εγγυητής σταθερότητας, ενώ ταυτόχρονα είναι αναγκαίο να επανέλθει στις αρχές και τις αξίες για τις οποίες ιδρύθηκε και να προχωρήσει σε διεργασίες που θα του δώσουν, εκ νέου, προοπτική να πρωταγωνιστήσει στην αντιμετώπιση των καυτών προβλημάτων της χώρας και του Ελληνικού λαού.

Ήδη χάσαμε μέχρι τώρα πολλά στο συντηρητισμό – κρατισμό που μας περιβάλλει και πνίγει με το μαρτύριο της σταγόνας, τον προοδευτικό μας προσανατολισμό.

Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ δεν εμπιστεύεται τις θεατρινίστικες παραστάσεις δημιουργίας του εγχειρήματος της ΕΛΙΑΣ, και γι΄αυτό η ΕΛΙΑ δεν κατάφερε να αναπτύξει καμιά δυναμική μέσα στη κοινωνία.

Η θριαμβολογία της ηγετικής ομάδας θα μου ήταν κατανοητή μόνο για την αντοχή του ΠΑΣΟΚ, γιατί ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ ψήφισε την ΕΛΙΑ με το «στανιό», κάτι που δεν ήταν στο DNA του.

Οι ψηφοφόροι, οι φίλοι και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν αναγκαστικά ΕΛΙΑ για τη διατήρηση του χώρου, με τη προοπτική όμως για αλλαγή πορείας πολιτικής και δεν έδωσαν ψήφο έγκρισης πολιτικής στάσης για την ΕΛΙΑ.

Ψήφισαν γιατί ελπίζουν ότι αύριο θα τα αλλάξουμε όλα και θα επανέλθουμε στις αρχές και τις αξίες που αγκάλιασε ο Ελληνικός λαός και έκαναν μεγάλο το ΠΑΣΟΚ. Γιατί το ΠΑΣΟΚ υπάρχει. Είναι εδώ, είναι γύρω μας, είναι παντού, στους συλλόγους, στην αυτοδιοίκηση, στους αγρότες, στα σωματεία, στην κοινωνία, στην ΕΛΙΑ όμως δεν είναι.

Το αποτέλεσμα της Κυριακής είναι ένα ισχυρό μήνυμα αγωνίας να τα αλλάξουμε όλα, άμεσα και γρήγορα. Όχι άλλες θεωρητικές διαπιστώσεις που δεν έχουν σχέση με την ιδεολογία του ΠΑΣΟΚ.

Είναι ανάγκη να δώσουμε μια, άμεσα ορατή και γρήγορη, απάντηση στα «θύματα» της κρίσης.

Να απαντήσουμε πολιτικά και ιδεολογικά στους ανθρώπους που ήταν μαζί μας παραδοσιακά, ιστορικά και κοινωνικά ως πολιτικοί μας σύμμαχοι.

Με ποιους θέλουμε να πάμε αύριο…

Ποιοι θα είναι οι πολιτικοί μας σύμμαχοι…

Γιατί το εκλογικό αποτέλεσμα, μας έδειξε ότι οι αυριανοί μας σύμμαχοι και οι πολιτικές που θα ακολουθήσουμε πρέπει να έχουν προοδευτικό αριστερό πρόσημο.

Η κοινωνία στενάζει, στην ανέχεια και στην φτώχια με τις ακολουθούμενες πολιτικές της λιτότητας και των μνημονίων που πρέπει να λάβουν τέλος.

Πρέπει ως ΠΑΣΟΚ να δώσουμε απαντήσεις μέσα από ένα ιδρυτικό συνέδριο χωρίς αποκλεισμούς χωρίς τακτικισμούς και προσωπικές ατζέντες , με ευρύτερο πολιτικό κάλεσμα έτσι ώστε να διαμορφώσουμε ένα δημοκρατικό, ιδεολογικό μέτωπο σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Γιατί καλή η δημοσιονομική προσαρμογή αλλά πρέπει να υπάρχει και το όραμα που θα μας οδηγήσει στο αύριο.

Για μια Ελλάδα που θα σπάει τον φαύλο κύκλο της ανεργίας.

Για μια Ελλάδα που θα ανασυγκροτήσει τους τομείς παραγωγής απ’ την αρχή και που θα αρχίσει να παράγει.

Για μια Ελλάδα παιδείας και υγείας για τους πολίτες της χωρίς διακρίσεις, προαπαιτούμενα, διαθεσιμότητες και απολύσεις.

Για μια Ελλάδα που θα διαφυλάττει την αξιοπρέπεια των πολιτών της.

Προαπαιτούμενο όλων αυτών είναι ότι δεν μπορεί οι ίδιοι πολιτικοί που εφάρμοσαν πολιτικές ευημερίας, οι ίδιοι πολιτικοί που εφάρμοσαν πολιτικές λιτότητες, να είναι οι ίδιοι πολιτικοί που θα εφαρμόσουν πολιτικές ανάκαμψης της κοινωνίας προς το αύριο.

Επιτέλους να βάλουμε ένα τέλος στις προσωπικές ατζέντες αν θέλουμε να υπάρχουμε ως ΠΑΣΟΚ, ως χώρος μέσα στην χώρα.

Ευχή είναι ο κύκλος αυτός να κλείσει….

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button