sliderΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Οι ανακοινώσεις για τα μέτρα 10 δισ. , το επίδομα των 800 ευρώ , το δώρο Πάσχα κλπ (video)

Σταϊκούρας, Γεωργιάδης και Βρούτσης εξειδικεύουν τα μέτρα συνολικού ύψους 10 δισ. ευρώ τα οποία ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τα νέα μέτρα για επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και εργαζόμενους για την αντιμετώπιση των συνεπειών από την κρίση του κορωνοϊού ανακοινώνει αυτή την ώρα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Οι δημοσιονομικοί στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα προσωρινά καταργήθηκαν και ο προϋπολογισμός ξαναγράφεται:

– με υπόθεση για ανάπτυξη σχεδόν 90% χαμηλότερη των προβλέψεων, μόλις 0,2%-0,3% αντί 2,8% που αρχικά προβλεπόταν.

– με 5 δισεκατομμύρια περισσότερες κρατικές δαπάνες λόγω κορωνοϊού. Την προηγούμενη Τετάρτη υπολογίζονταν σε 100 εκατ. ευρώ (500 ευρώ σε 200.000 εργαζόμενους) αλλά την επόμενη Τετάρτη στα 2 δισ. ευρώ και την Πέμπτη ο πρωθυπουργός προσέθεσε και άλλα 3 δισεκατομμύρια. Μαζί με άλλα 4,5 δισ. «ρευστό» από κονδύλια ΕΣΠΑ, τα πρώτα μέτρα αγγίζουν ήδη τα 10 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα η ενίσχυση των 800 ευρώ θα δοθεί σε 1,4 εκατ. εργαζομένους εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα, επιχειρηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους και θα είναι ακατάσχετη.

«Παράλληλα για το εργατικό δυναμικό της χώρας που είναι δικαιούχοι παίρνουμε μέτρα κάλυψης ασφαλιστικής δαπάνης διατηρώντας ανέπαφα τα δικαιώματά τους» πρόσθεσε ο κ. Σταϊκούρας.

Ανακοίνωσε, επίσης, ότι σήμερα θα γίνουν γνωστοί οι ΚΑΔ των κλάδων που πλήττονται και θα ωφεληθούν από τα μέτρα. «Η λίστα είναι δυναμική και θα μεταβάλλεται ανάλογα με την εξέλιξη της κρίσης» πρόσθεσε ο κ. Σταϊκούρας εξηγώντας ότι αφορά επιχειρήσεις με μηνιαίο τζίρο 6,5 δισ. ευρώ.

Όσον αφορά το δώρο Πάσχα διευκρίνισε ότι θα καταβληθεί στο σύνολό του από όλες τις επιχειρήσεις προς όλους τους εργαζομένους και γι’ αυτό «δίνουμε τη δυνατότητα η καταβολή να πραγματοποιηθεί μεταγενέστερα χωρίς κυρώσεις ώστε να ανακουφίσουμε τις επιχειρήσεις».

Για το έκτακτο δώρο Πάσχα στους υγειονομικούς, τους εργαζόμενους στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τον ΕΟΔΥ είπε ότι αφορά περίπου 108.000 ανθρώπους.

Κάλεσε, τέλος, τους οικονομικά ισχυρούς «να λειτουργήσουν εμπράκτως. Η ελληνική κοινωνία πρέπει να βγει όρθια και θα βγει όρθια και με συνοχή από τη δοκιμασία».

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη:

Για το επίδομα των 800 ευρώ σε δικαιούχους:

«Προσφέρουμε με ένα τηλεφώνημα 800 ευρώ σε όλους τους δικαιούχους που έχουν πληγεί από την κρίση του κορωνοϊού»

«Για όλους τους δανειολήπτες έχουν πληγεία από την κρίση θα υπάρξει 3μηνη αναστολή των χρεών τους»

«Όσοι δεν έχουν πληγεί από την κρίση συνεχίζουν να πληρώνουν τις δόσεις τους κακόνικα».

«Θα διευρύνονται οι ελαφρύνσεις όσο η κρίση προχωράει», τόνισε ο υπουργός.

«Δεν θα υπάρχουν ενοχλήσεις σε δανειολήπτες από εισπρακτικές και δικηγορικές εταιρείες – αν δεν συμμορφωθούν θα υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα».

«Όποιος πλήττεται από την κρίση δεν θα πρέπει να ενοχλείται»

Πρόστιμα από αύριο σε όσους έχουν ανεβάσει αποτομα τις τιμές τους σε μάσκες και αντισηπτικά – Υπάρχει επάρκεια στην αγορά

https://www.protothema.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button