Δυτική Ελλάδα

Μέτρα τάξης και διακοπή κυκλοφορίας για το πρωτάθλημα Super League K17

pan-gipedopanaiΜέτρα τήρησης της τάξης κατά την διεξαγωγή της τελικής φάσης του πρωταθλήματος Super League Κ-17, αγωνιστικής περιόδου 2014-2015, με την συμμετοχή των ομάδων  Ολυμπιακού – ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ – Αστέρα Τρίπολης, που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 28/5/2015 και το Σάββατο 30/5/2015  στο γήπεδο του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο Αιτ/νίας, ανακοίνωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ  ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

1.     Την απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων των διαγωνιζόμενων αθλητικών σωματείων (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ΠΑΟΚ, ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ & ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ),με προορισμό το γήπεδο του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο Αιτ/νίας, κατ’ εφαρμογή της υπ’ αριθμ. 139305/6697/1688/359  από 27-5-2015 Απόφαση κ. Υφυπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

2.     Δεν θα εκδοθούν εισιτήρια για τους εν λόγω αθλητικούς αγώνες, τόσο για την 28/5/2015 (Ημιτελικούς), όσο και την 30/5/2015 (Τελικός), παρά μόνο προσκλήσεις ειδικής διαχείρισης.

3.     Με ευθύνη της διοργανώτριας αρχής θα εκδοθούν πενήντα (50) ονομαστικοποιημένες προσκλήσεις, σε γονείς και συγγενικά πρόσωπα των αθλουμένων, για κάθε διαγωνιζόμενη ομάδα, ανά ημέρα αγώνων, καθώς και επτακόσιες (700) ονομαστικοποιημένες προσκλήσεις για την ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ, για τους Ημιτελικούς αγώνες την Πέμπτη 28/5/2015 και πεντακόσιες (500) ονομαστικοποιημένες προσκλήσεις στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ, για τον Τελικό αγώνα το Σάββατο 30/5/2015 και η διάθεσή τους να γίνει αποκλειστικά σε κατόχους εισιτηρίων διαρκείας, με την επίδειξη  της κάρτας διαρκείας και του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου, το οποίο οι φίλαθλοι θα πρέπει να φέρουν μαζί τους κατά την προσέλευσή τους στο γήπεδο για τον απαιτούμενο έλεγχο.

   Σε περίπτωση που ο κάτοχος προκλήσεως δεν φέρει μαζί του Αστυνομική ταυτότητα ή άλλο αποδεικτικό της ταυτότητας δημόσιο έγγραφο, δεν θα επιτραπεί η είσοδος στην αθλητική εγκατάσταση.

4.     Οι φίλαθλοι των ομάδων, να προσέλθουν στο γήπεδο μεμονωμένα και κατά κύριο λόγο πεζοί, να εισέλθουν από τις θύρες 1, VIP, 2 (μεγάλη κερκίδα) και οι φίλαθλοι των ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και ΠΑΟΚ να καταλάβουν θέσεις στην θύρα 1, οι φίλαθλοι των ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ να καταλάβουν θέσεις στη θύρα 2. Στη θύρα VIP να τοποθετηθούν οι πρόεδροι Ε.Π.Σ., δέκα (10) στελέχη από κάθε ΠΑΕ, που συμμετέχει στους αγώνες, στελέχη της Super League, στελέχη της ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ και οι κάτοχοι χρυσών καρτών διαρκείας της ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ.

5.     Να μην ορισθεί συγκεκριμένη ζώνη ή τμήμα της κερκίδας του Γηπέδου Παναιτωλικού αποκλειστικά για φιλάθλους των ομάδων  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ΠΑΟΚ, ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ & ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.

6.     Οι αθλητικές αποστολές να προσέλθουν στο γήπεδο μία (1) ώρα και τριάντα (30)  λεπτά της ώρας νωρίτερα από την έναρξη της αθλητικής συνάντησης.

       Τα λεωφορεία των αποστολών των ομάδων, αμέσως μετά την αποβίβαση των αθλητών και των συνοδών τους, να αποχωρήσουν συνοδεία δικυκλιστών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και Ο.Π.Κ.Ε. της Δ/νσεώς μας και να σταθμεύσει στον αύλειο χώρο της  Διεύθυνσης  Αστυνομίας Ακαρνανίας .

7.      Οι θύρες του Γηπέδου Παναιτωλικού  να ανοίξουν την 16.00΄ ώρα της 28/5/2015 και την 17.00΄ ώρα της 30/5/2015.

8.     Να  πραγματοποιηθούν αυστηροί προέλεγχοι στους φιλάθλους ,  ώστε να αποκλεισθεί η μεταφορά εντός της εγκατάστασης, απαγορευμένων ή άλλων επικίνδυνων αντικειμένων και να  απομακρυνθούν  όσοι τυχόν φίλαθλοι  στερούνται προσκλήσεων ή τα προμηθεύτηκαν κατά παράβαση των διατάξεων που ισχύουν.  

9.     Να αποκλεισθεί η πρόσβαση στο γήπεδο όσων βρίσκονται σε προφανή κατάσταση μέθης ή υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών ή κατέχουν εισιτήρια και προσέρχονται στην αθλητική εγκατάσταση μη τηρώντας τις διατάξεις και τα μέτρα που αποφασίσθηκαν σύμφωνα με το από 26/5/2015  Πρακτικό Σύσκεψης και με την υπ’ αριθ. 139305/6697/1688/359  από 27-5-2015 Απόφαση κ. Υφυπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

10.Απαγορεύεται η κατάληψη διαδρόμων και κλιμάκων των εξεδρών από θεατές, καθώς και η κατοχή και διάθεση στο καταναλωτικό κοινό εμφιαλωμένων νερών, αναψυκτικών, ποτών , χυμών και άλλων ροφημάτων γενικώς ,σε γυάλινες, μεταλλικές κτλ. συσκευασίες, πλην πλαστικών και χάρτινων,  σύμφωνα με την 7/2009 Αγορανομική Διάταξη.

11.Να μην επιτραπεί η είσοδος στο γήπεδο  φιλάθλου φέροντα πανό, διακριτικά της  ομάδας ή πλακάτ με προκλητικό,  υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο. Σε περίπτωση που αναρτηθούν στις κερκίδες πανό που περιέχουν υβριστικό, ρατσιστικό περιεχόμενο, με μέριμνα της γηπεδούχου ομάδας και κατόπιν συνεννόησης με την Αστυνομία, αυτά να απομακρύνονται.

12.Να μην επιτραπεί η είσοδος στο Γήπεδο,  την ημέρα του αγώνα,  του ιδιωτικού προσωπικού ασφαλείας που θα προσληφθεί με μέριμνα της διοργανώτριας αρχής,  πριν από την  ανάπτυξη των αστυνομικών δυνάμεων .

13. Οι συμμετέχοντες Π.Α.Ε. (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΠΑΟΚ, ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ & ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ) να γνωστοποιήσουν έγκαιρα στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας  και στο FAX 26410-22508 ή 26410- 22667,  επιπρόσθετα στοιχεία για:

α.  Ξενοδοχεία διαμονής των αποστολών των δύο ομάδων ,ώρα αναχώρησης τους από αυτά ,καθώς και τους υπευθύνους των αποστολών (ονοματεπώνυμα –κινητό τηλέφωνο),την ημέρα του αγώνα ,προκειμένου διατεθούν αστυνομικές δυνάμεις και μέσα για τη συνοδεία τους και καθορισθεί το δρομολόγιο μετάβασής τους στην Αθλητική εγκατάσταση.

β. Τα ονοματεπώνυμα και τους αριθμούς κινητών τηλεφώνων των εκπροσώπων –υπευθύνων της, οι οποίοι την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα , να βρίσκονται στην Αθλητική εγκατάσταση και να τελούν σε άμεση επικοινωνία με τον επικεφαλής των Αστυνομικών μέτρων , προς αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων βίας 

14. Με μέριμνα της διοργανώτριας αρχής  να διατεθούν για την κάθε ημέρα αγώνα είκοσι πέντε (25) άτομα ως προσωπικό ασφαλείας –σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στο άρθρο 13 της υπ’ αριθμ. 38404 από 18.8.2009 κ.υ.α. «Έγκριση του Ενιαίου Κανονισμού Ασφάλειας Αθλητικών Εκδηλώσεων – προσωπικό ιδιωτικής ασφάλειας ,για τη λήψη αστυνομικών μέτρων από 14.45΄ ώρα της 28/5/2015  και την 15.30΄ ώρα της 30/5/2015, σύμφωνα με την αναλογία και ελάχιστο για ΑΥΞΗΜΕΝΑ 1: 100 Θεατές, το οποίο θα συνεργάζεται με την αστυνομική αρχή , για την επιβολή των λαμβανομένων μέτρων ευταξίας με ειδικότερα καθήκοντα ως αναλυτικά ορίζονται στο άρθρ. 41Δ του Ν. 2725/1999 όπως αυτό έχει προστεθεί –συμπληρωθεί τροποποιηθεί και ισχύει μέχρι σήμερα , καθώς και να αποστείλει κατάσταση με τα στοιχεία ταυτότητας ,τον αριθμό αδείας ,τα ακριβή καθήκοντα , τις θέσεις του προσωπικού και τη διεύθυνση κατοικίας   του προσληφθέντος προσωπικού , στην αρμόδια Αστυνομική Αρχή (Αστυνομικό Τμήμα Αγρινίου) , στη ΔΕΑΒ και στη διοργανώτρια αρχή .

  Επισημαίνεται ότι τα καθήκοντα του προσωπικού ιδιωτικής επιχείρησης   παροχής  υπηρεσιών Ασφαλείας (Ι.Ε.Π.Υ.Α.) προβλέπονται στο άρθρο 41Δ, παρ.12 κ΄13 του Νόμου 2725/1999 «Ερασιτεχνικός και επαγγελματικός αθλητισμός και άλλες διατάξεις» και από τις διατάξεις του άρθρου 14.7.2 εδ. λα΄ της υπ`αρίθ. 38404 της 18/26.8.2009 Απόφασης Υπουργών Εσωτερικών –Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Πολιτισμού (ΦΕΚ 1780,τ.Β΄) Έγκριση του Ενιαίου Κανονισμού Ασφαλείας των αθλητικών εκδηλώσεων και συγκεκριμένα  :

            Ο έλεγχος για λόγους ασφαλείας, των προσερχόμενων θεατών στην   αθλητική εγκατάσταση εν όψει αθλητικής εκδήλωσης γίνεται με σωματική έρευνα  από μέλος του ιδιωτικού προσωπικού ασφαλείας του ιδίου φύλου με τον θεατή. Υποχρεωτικός σωματικός έλεγχος πραγματοποιείται από την Ελληνική  Αστυνομία, προσωπικό της οποίας παρίσταται στις θύρες εισόδου της αθλητικής εγκατάστασης ή καλούνται ειδικά προς τούτο. Σε περίπτωση που προσερχόμενος θεατής , αρνηθεί το σωματικό έλεγχο, η αστυνομική αρχή ή το ιδιωτικό προσωπικό  ασφαλείας, εφόσον έχει προηγηθεί άρνηση ελέγχου του από την αστυνομική αρχή κατά περίπτωση, δικαιούται να απαγορεύσει την είσοδό του, στην αθλητική εγκατάσταση.

             Στα καθήκοντα του προσωπικού ασφαλείας περιλαμβάνεται και το προβλεπόμενο από την παράγραφο 1 του άρθρου 275 Κ.Π.Δ, δικαίωμα να συλλαμβάνουν τους δράστες πράξεων βίας στις περιπτώσεις αυτόφωρων αδικημάτων και να τους παραδίδουν αμέσως στην παριστάμενη Αστυνομική Αρχή .

14.Αμφότερες οι διαγωνιζόμενες Π.Α.Ε, να γνωστοποιήσουν στους φιλάθλους των, με κάθε πρόσφορο μέσο, το περιεχόμενο της παρούσας απόφασης.

15.Με ευθύνη της Π.Α.Ε ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ να αποκατασταθεί η βλάβη στο σύστημα ηλεκτρονικής εποπτείας του γηπέδου .

16.Οι παραβάτες της απόφασης αυτής διώκονται και τιμωρούνται , σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγρ.7 του αρθρ. 41Γ ,των παραγρ.3 και 9 του αρθρ.41Δ και του αρθρ. 41Ζ του Ν.2725/1999 , όπως αυτός τροποποιήθηκε , συμπληρώθηκε και ισχύει και με Ν 4049/2012 ‘Αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, του Ντόπινγκ, των προσυνεννοημένων αγώνων και λοιπές διατάξεις ‘.  

17.Η ισχύς της απόφασης , ισχύει από τη δημοσίευσή της.

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

ΑΡΘΡΟ (1)

 Την ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ στάθμευσης και  κυκλοφορίας των οχημάτων, από ώρα 14.00΄ έως την 22.30΄ ώρα της 28/5/2015 και από ώρα 15.00΄ έως την 21.00΄ ώρα της 30/5/2015,  σε όλο το μήκος των δημοτικών  οδών Καζαντζάκη , Αχελώου  και Βλοχού, για να διεξαχθούν με ασφάλεια οι προαναφερόμενοι  ποδοσφαιρικοί αγώνες.

Η οδική κυκλοφορία στα ανωτέρω σημεία, θα διεξάγεται με εκτροπή των οχημάτων μέσω παρακαμπτηρίων οδών.  

 Λήψη επιβαλλομένων μέτρων υλοποίησης παρόντος άρθρου ανατίθεται στο Τμήμα Τροχαίας Αγρινίου.

ΑΡΘΡΟ (2)

Τα χρονικά διαστήματα , των παραπάνω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων (απαγόρευση της στάθμευσης των οχημάτων & διακοπή της κυκλοφορίας), δύναται να παραταθούν ή να μειωθούν και πέραν των καθορισμένων ωρών, καθώς και να μην εφαρμοσθούν, στα προκαθορισμένα σημεία, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες επιβάλλουν αυτό, κατά την κρίση του Επικεφαλής των μέτρων τροχαίας.

ΑΡΘΡΟ (3)

    Έναρξη ισχύος της παρούσης την 28/5/2015 ώρα 14.00΄ και την 30/5/2015 ώρα 15.00΄ .

    ΑΡΘΡΟ (4)

    Οι παραβάτες της Απόφασης αυτής, διώκονται και τιμωρούνται, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2696/99 (Α-57) «Περί κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close