Δυτική Ελλάδα

Μέτρα προφύλαξης από τις υψηλές θερμοκρασίες

epi-kafsonas

Μέτρα προφύλαξης για τις επιπτώσεις από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών αυτές τις ημέρες προτείνει η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Για τα δεδομένα των κλιματολογικών συνθηκών της χώρας μας, ο καύσωνας αποτελεί εποχιακό φαινόμενο που παρατηρείται κατά τους θερινούς μήνες. Το φαινόμενο αυτό γίνεται πιο έντονο στις πόλεις , λόγω της ρύπανσης του περιβάλλοντος.

Οι υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης της Π.Δ.Ε., βρίσκονται σε ετοιμότητα , προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα.

Στο πλαίσιο αυτό, ενημερώνει τους πολίτες για τα μέτρα προφύλαξης:

  1. Προληπτικά μέτρα αντιμετώπισης παθολογικών καταστάσεων από υψηλές θερμοκρασίες:
  2. Ελαφρύ ντύσιμο, χρήση καπέλου και γυαλιών, αποφυγή έκθεσης στον ήλιο, χλιαρά ντους, μικρά γεύματα, λήψη άφθονων υγρών, άτομα με χρόνια προβλήματα θα πρέπει να συμβουλευτούν τον θεράποντα γιατρό τους.
  3. Ειδικά για τα βρέφη και τα παιδιά να ντύνονται ελαφρά, να προσφέρονται συχνά υγρά.
  4. Ιδιαιτέρως προσοχή στις καλούμενες ομάδες υψηλού κινδύνου του καύσωνα που είναι: άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών και άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα.
  5. Οι χώροι εργασίας, να διαθέτουν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες. Το ίδιο ισχύει και για τα ιδρύματα, που περιθάλπουν νεογνά, βρέφη , παιδιά , ηλικιωμένους , άτομα με ειδικές ανάγκες.
  6. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς πρέπει να φροντίζουν για τη σωστή λειτουργία του κλιματισμού τους , για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τις κατά τόπους αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button