ΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

Mέτρα για τους βανδαλισμούς στα σχολεία του Αγρινίου ζητούν οι δάσκαλοι

Mε αφορμή τα φαινόμενα βανδαλισμών στο 5ο και στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αγρινίου-Θέρμου χαρακτηρίζει επιτακτική την ανάγκη να ληφθούν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα από τους αρμόδιους φορείς.

Γνωστοποιεί μάλιστα πως επικοινωνησε με τη Σχολική Επιτροπή και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο ενώ θα υπάρξει και συνάντηση με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων και εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων  προκειμένου να ληφθούν μέτρα προστασίας.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αγρινίου-Θέρμου:

«Το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκαν συμβάντα παραβίασης και βανδαλισμών σε σχολικές μονάδες της πόλης του Αγρινίου. Συγκεκριμένα αυτές έλαβαν χώρα στο 5ο και 12ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου. Πέρα από τις φθορές και κλοπές σε εκπαιδευτικό υλικό που συντελέστηκαν, ανακύπτουν πλέον ζητήματα ασφάλειας, αφού η έλλειψη φύλαξης και ο ελάχιστος φωτισμός, αποτελούν χρόνια προβλήματα που ευνοούν παρόμοια φαινόμενα.

Ο Σύλλογός μας θεωρεί ότι είναι επιτακτική ανάγκη να ληφθούν άμεσα, τα απαραίτητα μέτρα από τους αρμόδιους φορείς, ώστε να αποτραπεί η επανάληψη τέτοιων περιστατικών. Ως προς αυτή την κατεύθυνση, επικοινωνήσαμε με τη Σχολική Επιτροπή και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο. Θέσαμε το ζήτημα και σας ενημερώνουμε για τις άμεσες ενέργειες που αποφασίστηκαν: Ως το τέλος της εβδομάδας θα υπάρξει συνάντηση με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων και εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων, προκειμένου, βάσει της κείμενης νομοθεσίας, να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα (συναγερμός, τοποθέτηση καμερών), έτσι ώστε να δοθεί οριστική λύση σχετικά με την ασφάλεια των σχολείων μας και τη διαφύλαξη της δημόσιας περιουσίας.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη στο παραπάνω θέμα αλλά και για οποιαδήποτε άλλο πρόβλημα προκύπτει στα σχολεία, θα επανέλθουμε με νεότερη ενημέρωση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button