ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

ΜΕΘ-Covid Αγρινίου: Σε διαφορετική γραμμή Γκάγκα-Πλεύρης για τα περί μικροβίου

Επίκαιρη Ερώτηση Γ. Βαρεμένου στην Βουλή για ΜΕΘ νοσοκομείου Αγρινίου-τι απάντησε η αν. υπουργός

«Έκθετο άφησε η Μ. Γκάγκα τον υπουργό Θ. Πλεύρη», λέει ο κ. Βαρεμένος

Συγκεκριμένα, συζητήθηκε στη βουλή η ερώτηση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Γ. Βαρεμένου για θνητότητα της ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου.


Ο κ. Βαρεμένος σχολιάζει ότι «έκθετο άφησε χθες στην Βουλή η αναπλ. Υπουργός Υγείας κ. Μ. Γκάγκα τον υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη, ο οποίος είχε δηλώσει ότι για την καταγραφείσα θνητότητα 100% στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου ευθύνεται ένα ενδονοσοκομειακό μικρόβιο».

«Κατά την συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας κ. Γ. Βαρεμένου, και παρά τις επανειλημμένες πιέσεις του, η αναπλ. Υπουργός απέφυγε συστηματικά να αναφέρει το παραμικρό περί μικροβίου», σχολιάζει ακόμη ο κ. Βαρεμένος.

Ο κ. Βαρεμένος τονίζει ότι «την ίδια στιγμή, το υπουργείο παραμένει υπόλογο για την μη δημοσίευση του Πορίσματος του Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ) για το θέμα τη θνητότητας. «Γιατί δεν το δίνετε στην δημοσιότητα;» ρώτησε ο βουλευτής. «Τί θέλετε να κρύψετε; Ποιές σκοπιμότητες υπηρετείτε;» πρόσθεσε.

Ο κ. Βαρεμένος κατέληξε λέγοντας ότι:«Αποφασίσατε την σύσταση της κλινικής ΜΕΘ-Covid εν μία νυκτί, προκειμένου να παρουσιάσετε αυξημένο αριθμό κλινών ΜΕΘ. Της νύχτας όμως τα καμώματα, τα βλέπει η μέρα και γελά, μόνο που εδώ δεν πρόκειται για γέλωτα, αλλά για θρήνο και οδυρμό. Είναι πασιφανές ότι υποτιμάτε την ανάγκη για ενίσχυση του ΕΣΥ, το οποίο θεωρείτε ως αποπαίδι», τόνισε ο βουλευτής και κατέληξε: «Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να μολύνει το Δημόσιο ΕΣΥ με το μικρόβιο της ιδεοληπτικής εμμονής στα ΣΔΙΤ και τις ιδιωτικοποιήσεις. Η μόνη λύση για την ουσιαστική ανάταξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας είναι η επερχόμενη πολιτική αλλαγή».

Από την πλευρά της η αναπλ. Υπουργός Υγείας κ. Μ. Γκάγκα ανέφερε ότι στο Αγρίνιο η μονάδα λειτουργούσε απρόσκοπτα με πέντε κρεβάτια, πέντε γιατρούς και 18 νοσηλευτές ειδικευμένους. «Έγιναν αρκετά σεμινάρια, η πληροφορία υπήρχε και το προσωπικό ήταν εκπαιδευμένο και στελεχωμένο», πρόσθεσε η κ. Γκάγκα.

Τόνισε ότι δεν γίνεται να συγκριθεί η εμπειρία των περιφερειακών νοσοκομείων με μια θνητότητα νοσοκομείων που βλέπει 8-10 φορές περισσότερα περιστατικά και σημείωσε ακόμη ότι «αν υπήρξαν προβλήματα στη διοίκηση θα το δούμε σε όλο το σύστημα υγείας»

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button