Δυτική Ελλάδα

Μετεγγραφές φοιτητών πολύτεκνων οικογενειών

epi-syllogos-polyteknonΜε επιστολή του στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ο Σύλλογος Πολυτέκνων του Αγρινίου, θέτει εκ νέου του θέμα των μετεγγραφών των φοιτητών που είναι μέλη πολύτεκνων οικογενειών.

Αναλυτικά η επιστολή:

“Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Με τα υπ΄αριθ 373/13-6-2013 και 412/20-9-2013 έγγραφά μας ζητήσαμε να τροποποιήσετε τις σχετικές διατάξεις που αφορούν τις μετεγγραφές φοιτητών των πολύτεκνων οικογενειών, έτσι ώστε να μπορούν να σπουδάζουν στην ίδια πόλη τα παιδιά των πολυτέκνων.

Εμείς δεν ζητήσαμε ποτέ και το τονίζουμε αυτό, ούτε και τώρα ζητάμε καμία προνομιακή μεταχείριση για τα παιδιά μας, σχετικά με τη βαθμολογία εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Επιθυμούμε να ισχύει ότι ισχύει για όλους τους Έλληνες και μάλιστα είμαστε υποστηρικτές της καθιέρωσης της βάσης  δέκα (10) για την είσοδο των υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Το μοναδικό και απόλυτα δίκαιο αίτημά μας είναι η νομοθέτηση της δυνατότητας να μπορούν να σπουδάζουν τα παιδιά μας στην ίδια πόλη, για πολλούς και ουσιαστικούς λόγους, ο κυριότερος των οποίων είναι ο οικονομικός παράγοντας, καθότι τα έξοδα της πολύτεκνης οικογένειας είναι πολλαπλάσια των άλλων και κατά συνέπεια αδυνατούμε να ανταποκριθούμε στον τομέα αυτό, με αποτέλεσμα να μην μπορούν τα παιδιά μας να σπουδάσουν με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ελπίζουμε στην άμεση ανταπόκρισή σας ενόψει της νέας φοιτητικής περιόδου.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button