Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Μεταναστευτικό: «Μάχη» κυβέρνησης-δήμων για τις δομές – Πού φτιάχνουν νέες

Πού σχεδιάζει η κυβέρνηση να δημιουργήσει νέες δομές φιλοξενίας - Σφοδρές αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών

Εμπρός αδιέξοδο και πίσω ζυμώσεις. Εννια ώρες κράτησαν χθες, Πέμπτη οι αλλεπάλληλες συσκέψεις, στις οποίες υπουργοί που εμπλέκονται με το προσφυγικό – μεταναστευτικό αντιμετώπισαν βουλευτές, περιφερειάρχες και δημάρχους περιοχών προσπαθώντας να εξασφαλίσουν την συναίνεσή τους για τη δημιουργία νέων δομών φιλοξενίας ή την επέκταση εκείνων που ήδη υπάρχουν.

Η εικόνα που έβγαζαν οι εξερχόμενοι από την σύσκεψη δεν οδηγούσε σε σαφές συμπέρασμα καθώς άλλοι δήμαρχοι δήλωναν κάθετα αντίθετοι με τις δομές φιλοξενίας και άλλοι δήλωναν έτοιμοι να συζητήσουν λύσεις ενώ οι κυβερνητικοί βουλευτές παρέπεμπαν στις μελλοντικές ανακοινώσεις της κυβέρνησης και οι αξιωματούχοι, όπως ο αρμόδιος υφυπουργός Αμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής επέμενε αποχωρώντας ότι «όλα βαίνουν καλώς».


Είχε προηγηθεί άλλη μια μέρα πολύωρων συσκέψεων με κυβερνητικούς βουλευτές από διάφορους νομούς στους οποίους παρουσιάστηκαν τα κυβερνητικά σχέδια από τους υπουργούς Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας αρμόδιο για το προσφυγικό/μεταναστευτικό, Αλκιβιάδη Στεφανή, τον υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, Άκη Σκέρτσο, τον Γενικό Γραμματέα Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, και τους Γ.Γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής, Υποδοχής Και Ασύλου Πάτροκλος Γεωργιάδη και Υποδοχής, Εμμανουήλ Λογοθέτη.

Στο σχέδιο αυτό που παρουσιάστηκε στους παράγοντες από τις Περιφέρειες Βόρειου και Νότιου Αιγαίου, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας, Θεσσαλίας και Κρήτης περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων ως στόχοι, οι περισσότεροι από τους οποίους είχαν ακουστεί και σε προηγούμενες φάσεις:

Καμία μόνιμη παραμονή μεταναστών-προσφύγων στα νησιά του Αιγαίου και σταδιακή αποσυμφόρησή τους.
Διασφάλιση των συνόρων της χώρας (πρόσληψη συνοριοφυλάκων, ενίσχυση των μέσων επιτήρησης, εξέταση επέκτασης του φράκτη σε όλο το μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων, μικτές περιπολίες, αλλαγή νομοθετικού πλαισίου για τους διακινητές)
Ενεργή συμμετοχή της ΕΕ με διεθνοποίηση του προβλήματος
Αλλαγή κουλτούρας-προσέγγισης του προβλήματος από την ελληνική κοινωνία
Διάκριση μεταξύ μεταναστών-προσφύγων

ethnos.gr

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button