ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Λιμενικό: Μέρος διεθνούς κυκλώματος οι υποθέσεις διακίνησης μεταναστών σε Μεσολόγγι και Κεφαλονιά

Συνδέονται, σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις του Λιμενικού Σώματος οι δυο υποθέσεις διακίνησης μεταναστών που απασχόλησαν χθες Πέμπτη, όταν και εντοπίστηκαν στις εκβολές του Ευήνου και την Κεφαλλονιά δυο σκάφη με δεκάδες μετανάστες. Πρόκειται για μέρος διεθνούς οργανωμένου κυκλώματος.

Στο πλαίσιο συντονισμένης Επιχείρησης της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την εξάρθρωση οργανωμένων κυκλωμάτων παράνομης διακίνησης αλλοδαπών και μετά από αξιοποίηση πληροφοριών της Λιμενικής Αρχής Ναυπάκτου, εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στη θαλάσσια περιοχή νότια νήσου Κεφαλληνίας, Ι/Φ σκάφος αγνώστων στοιχείων με ογδόντα οχτώ (88) επιβαίνοντες καθώς και τους δύο (02) αλλοδαπούς διακινητές τους.


Το ανωτέρω Ι/Φ οδηγήθηκε με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμένα Αργοστολίου, όπου στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης, συνελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί χειριστές του, ηλικίας 32 και 35 ετών, φερόμενοι ως διακινητές των υπολοίπων.

Από το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας, που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το ιστιοφόρο σκάφος.

Μετά από αξιοποίηση των στοιχείων που προέκυψαν, σε συνδυασμό με πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση της αρμόδιας Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων από την υπόθεση παράνομης διακίνησης μεταναστών με σκάφος, που έλαβε χώρα στο Μεσολόγγι την 30-08-2018, προκύπτει ότι οι ανωτέρω δύο  υποθέσεις συνδέονται και αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου διεθνούς οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης μεταναστών.

Από τη Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ. αξιολογείται το σύνολο των στοιχείων που προέκυψαν από τις ανωτέρω δύο υποθέσεις και διερευνάται η εμπλοκή και άλλων ατόμων πέραν αυτών που συνελήφθησαν. 

Τοπική Διαφήμιση
one Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button