ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Δημοτικό Συμβούλιο Αμφιλοχίας: “Συμπάσχουμε, αλλά δεν δεχόμαστε μετανάστες”

Η πιθανή έλευση μεταναστών – προσφύγων στον δήμο Αμφιλοχίας, απασχόλησε την σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από παρέμβαση του Συμβούλου της αντιπολίτευσης Γιώργου Τσόγκα.

Κατά το σχετικά πρόσφατο παρελθόν το πρώην ΚΑΦΚΑ – σημερινό ΚΕΦΙΑΠ της Αμφιλοχίας, είχε προταθεί ως τέτοιος χώρος και μάλιστα την περιοχή είχαν επισκεφτεί αρμόδιοι και οι συζητήσεις ήταν προχωρημένες.


Τελικά το όλο σχέδιο “πάγωσε” , έρχεται και πάλι όμως με ένταση στην επικαιρότητα, μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης και τις επαφές που έχουν γίνει μεταξύ αστυνομίας και τοπικών ξενοδόχων σε πρώτη φάση.

Σχετικά με την πιθανότητα αυτή, ο δήμαρχος Αμφιλοχίας Γιώργος Κατσούλας, εξέφρασε μεν την ευαισθησία του για την κατάσταση που βιώνουν οι πρόσφυγες – μετανάστες, σημείωσε όμως πως η περιοχή δεν μπορεί να ανταποκριθεί γιατί καταρχήν δεν έχει τις αναγκαίες δομές.

Είπε ακόμη ο δήμαρχος πως θεσμικά δεν έχει επικοινωνήσει κάποιος με την δημοτική αρχή της Αμφιλοχίας, ενώ πρότεινε με νόημα, οι μετανάστες – πρόσφυγες να φιλοξενηθούν καταρχήν σε “προνομιούχες” περιοχές, υπογραμμίζοντας πως ο δήμος Αμφιλοχίας και η Αιτωλοακαρνανία δεν γίνεται να φορτώνονται μόνο προβλήματα…

Πάντως στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, όσες τουλάχιστον εκπροσωπούνταν στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο κ. Τσόγκας τέλος, πρότεινε τη συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής, για να αναλάβει να χειριστεί το θέμα, εφόσον προκύψει κάποια χειροπιαστή εξέλιξη.

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button