ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ζωντανά την μετάληψη δεκάδων πιστών σε Εκκλησία στη Θεσσαλονίκη

"Δυστυχώς σήμερα είδαμε στην πράξη ότι τα ημίμετρα δεν αποδίδουν", λέει ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Ενώ όλη η χώρα έχει μπει σε καραντίνα και κράτος και γιατροί προσπαθούν να πείσουν μέσω των απαγορεύσεων να μείνει ο κόσμος σπίτια του.

“Η παρουσία χιλιάδων πιστών, ειδικά ευπαθών ομάδων, στη λειτουργία των εκκλησιών και τη θεία κοινωνία επιβεβαιώνει την μικροπολιτική αμηχανία της κυβέρνησης” επισημαίνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Ενώ όλη η χώρα έχει μπει σε καραντίνα και κράτος και γιατροί προσπαθούν να πείσουν μέσω των απαγορεύσεων να μείνει ο κόσμος σπίτια του, η Εκκλησία συνεχίζει τον χαβά της. Συγκεκριμένα, στην Εκκλησία Γρηγορίου Παλαμά Θεσσαλονίκης έγινε κανονικά όχι μόνο η λειτουργία, αλλά και η κοινωνία με τουλάχιστον 100 άτομα όλων των ηλικιών να μεταλαμβάνουν από το ίδιο κουτάλι.

Το απίστευτο αυτό γεγονός μετέδωσε κιόλας ζωντανά η δημόσια τηλεόραση της ΕΡΤ2. Η ανευθυνότητα σε όλο της το μεγαλείο.

Η Μακεδονία είναι ΕλληνικήΠατρίς Θρησκεία ΟικογένειαΟχι στις αμβλώσεις – είναι δολοφονίαεξω οι ξενοι απο την ελλαδακαι άλλες δυνάμεις, σήμερα στο καθήκον!!

Gepostet von Lampros Filios am Sonntag, 15. März 2020

Το ίδιο σκηνικό εκτυλίχτηκε και σε άλλες Εκκλησία ανά την χώρα. Την ίδια ώρα που συλλαμβάνονται καταστηματάρχες για παραβίαση της καραντίνας, η Εκκλησία παραμένει στο απυρόβλητο.

Πηγή: 3pointmagazine.gr

Αλ. Χαρίτσης: Η κυβέρνηση να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων χωρών

Με αφορμή τη σημερινή λειτουργία στις εκκλησίες της χώρας και την τέλεση της θείας κοινωνίας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, αναφέρει σε μήνυμά του:

Δυστυχώς σήμερα είδαμε στην πράξη ότι τα ημίμετρα δεν αποδίδουν.

Η παρουσία χιλιάδων πιστών, ειδικά ευπαθών ομάδων, στη λειτουργία των εκκλησιών και τη θεία κοινωνία επιβεβαιώνει την μικροπολιτική αμηχανία της κυβέρνησης.

Επαναλαμβάνουμε ότι δεν προκειται για θέμα ευσέβειας και πίστης, αλλά προστασίας της δημόσιας υγείας.

Και εδώ δεν χωρούν ημίμετρα: η κυβέρνηση οφείλει να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων χωρών και να προστατεύσει την κοινωνία μας στο σύνολο της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button