Μετακινήθηκε ο γενικός διευθυντής εκλογών του ΥΠΕΣ – Δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο διάρρηξης

Ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, το πόρισμα εσωτερικού ελέγχου του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με την υπόθεση «διάρρηξης» στη Διεύθυνση Εκλογών, με τους αρμόδιους φορείς να προχωρούν σε συγκεκριμένες ενέργειες.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός, το απόγευμα της Τετάρτης (8/5) μετακινήθηκε από τη διεύθυνση ο Γενικός Διευθυντής Εκλογών και διορίστηκε σε μια άλλη διεύθυνση της τοπικής αυτοδιοίκησης, με την ιδιότητα του αναπληρωτή διευθυντή.


Η μετακίνησή του έγινε, συμφωνά με πληροφορίες, στη λογική να μην υπάρχουν «σκιές» στην εκλογική διαδικασία που έπεται και έρχεται να επιβεβαιώσει τη στήλη «Μαξιμιλιανός» του Reader, η οποία είχε γράψει εξαρχής για την περίεργη διάρρηξη αναφέροντας τα εξής: «Όλα αυτά έγιναν τη μέρα που το υπουργείο ανέδειξε το Πόρισμα της Εσωτερικής Έρευνας βάσει της οποίας προέκυψε πως η διαρροή των emails που κόστισε τη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο για την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου έγινε στο ενδιάμεσο των εκλογών Μαΐου-Ιουνίου του 2023».






Δεν προκύπτει διάρρηξη στα γραφεία του υπουργείου Εσωτερικών

Την ίδια ώρα, δρομολογούνται κι άλλες εξελίξεις σε ό,τι αφορά στην υπόθεση διαρροής email των αποδήμων από το υπουργείο Εσωτερικών προς την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου
Στο επίκεντρο των εξελίξεων μπαίνει η φερόμενη διάρρηξη του διευθυντή της Διεύθυνσης εκλογών, όπου σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι έρευνες της ΕΛΑΣ δεν έδειξαν δαχτυλικά αποτυπώματα ή DNA που παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια.

Συνεπώς, η δικογραφία που σχηματίστηκε από την αστυνομία διαβιβάζεται στον εισαγγελέα που θα αποφασίσει για τυχόν ποινικές ευθύνες τόσο για τη φερόμενη διάρρηξη όσο και τη διαρροή των email.

Πρέπει, αρχικά, να λάβει το πόρισμα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ενώ ολοκληρώνεται και η ανάλυση από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου από στελέχη του ΥΠΕΣ, για να προσδιοριστεί το κίνητρο για την καταγγελία διάρρηξης.






Η απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών για το περιστατικό
Για «φερόμενη διάρρηξη» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με περιστατικό που σημειώθηκε χθες στο γραφείο του Διευθυντή Εκλογών και αναφέρει ότι η έρευνα της Αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη και πως δεν έχει προκύψει έως τώρα κάποιο στοιχείο παραβίασης της κυβερνοασφάλειας.

Η ανακοίνωση σημειώνει πως: «Κατά τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 26 Απριλίου υπήρξε καταγγελία, η οποία αφορά σε φερόμενη διάρρηξη στο γραφείο του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Εκλογών, το οποίο εδρεύει επί της οδού Ευαγγελιστρίας. Η είσοδος στο συγκεκριμένο κτήριο φυλάσσεται από ιδιωτική εταιρεία φύλαξης, ενώ κατά την είσοδο των επισκεπτών πραγματοποιείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας.

Αμέσως εκλήθη η Αστυνομία προκειμένου να διερευνήσει τα πραγματικά περιστατικά. Από την πλευρά του Υπουργείου Εσωτερικών ενεργοποιήθηκαν τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα, σε επίπεδο ασφάλειας δικτύων, ηλεκτρονικών μέσων και ελέγχων από το Τμήμα Κυβερνοασφάλειας του Υπουργείου, και δεν έχει προκύψει έως τώρα κάποιο στοιχείο. Η έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη. Το Υπουργείο Εσωτερικών εργάζεται απερίσπαστα για τη διενέργεια των εκλογών με τον άψογο τρόπο που πραγματοποιούνται όλα τα προηγούμενα χρόνια στη χώρα μας».

reader.gr

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: διάρρηξη Υπουργείο Εξωτερικών