ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Μετακίνηση εκτός νομού: Ποιοι μπορούν να ταξιδέψουν τα Χριστούγεννα

Μετακίνηση εκτός νομού επιτρέπεται για τέσσερις εξαιρέσεις τα Χριστούγεννα. Δείτε ποιες κατηγορίες πολιτών μπορούν να ταξιδέψουν τις γιορτές και τι έντυπα πρέπει να έχουν μαζί τους.

Για ελάχιστες περιπτώσεις επιτρέπεται από τις 7 Νοεμβρίου – οπότε και επιβλήθηκε το δεύτερο lockdown – η μετακίνηση από νομό σε νομό. Ωστόσο, για τις ημέρες των εορτών έχουν ανακοινωθεί ορισμένες εξαιρέσεις.

Οι 4 κατηγορίες για τις οποίες θα επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού, κατ’ εξαίρεση, είναι οι εξής:

Επαγγελματικοί λόγοι. Επιστροφή στη μόνιμη κατοικία. Όσοι εργάζονται σε άλλο νομό, μπορούν να επιστρέψουν στον τόπο κατοικίας τους έχοντας μαζί τους το Ε1, στο οποίο φαίνεται η μόνιμη κατοικία.
Επανένωση οικογενειών. Το Ε1 θα χρειαστούν και οι φοιτητές για να επιστρέψουν στην οικογένειά τους.
Λόγοι υγείας. Οι πολίτες θα πρέπει να διαθέτουν τα σχετικά έγγραφα, όπως βεβαίωση από γιατρό.
Μπορούν να μετακινηθούν όσοι έχουν χωρίσει ή βρίσκονται σε διάσταση προκειμένου τα παιδιά να κάνουν γιορτές με τον πατέρα ή τη μητέρα τους.
Υπενθυμίζεται πως η νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας συνεχίζει να ισχύει από τις 22:00 έως τις 05:00.

Το ανώτατο όριο για το τραπέζι στο ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα είναι τα εννέα άτομα είτε με συγγενείς είτε με φιλική οικογένεια.

Σε κάθε περίπτωση, όσοι πολίτες έχουν απορίες για θέματα που αφορούν στο ισχύον πλαίσιο για τις μετακινήσεις μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας: 2131510932.

www.ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button