sliderΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Μεταφορά του ΔΠΦΠ στην Πάτρα προανήγγειλε μπροστά σε Γαβρόγλου η Πρύτανης

Την μεταφορά του ΔΠΦΠ (Μηχανικών Περιβάλλοντος) στην Πάτρα προανήγγειλε στη συνάντηση με εκπροσώπους του τύπου, κατά την επίσκεψη του Κώστα Γαβρόγλου στο Αγρίνιο, η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο υπουργός τόνισε στους καθηγητές του ΔΠΦΠ ότι, «πλέον είστε Μηχανικοί Περιβάλλοντος και κανείς δε μπορεί να το αμφισβητήσει. Όποιος έχει την οποιαδήποτε αντίρρηση ας δει τις επιστημονικές σας εργασίες».

Έπειτα η Πρύτανης ανέφερε ότι πρέπει άμεσα να συνεδριάσει το τμήμα για να αλλάξει το πρόγραμμα σπουδών, με τους καθηγητές να τη διαβεβαιώνουν πως αυτό θα διευθετηθεί πάραυτα. Επίσης, η Πρύτανης ξεκαθάρισε ότι το τμήμα θα μεταφερθεί στην Πάτρα, διευκρινίζοντας ότι όσοι φοιτητές είναι σε παράλληλα προγράμματα θα πρέπει να τα ολοκληρώσουν στο Αγρίνιο, «εκτός αν θέλουν να φύγουν για την Πάτρα».

Το θέμα των υποδομών απασχόλησε επίσης τους ομιλητές, με τον υπουργό και την Πρύτανη να σημειώνουν πως «το Μεσολόγγι από πλευράς υποδομών είναι σε καλύτερη μοίρα» και πως το Αγρίνιο χρειάζεται υποδομές άμεσα, με την κυρία Κυριαζοπούλου να αναρωτιέται «αν θα μπορούσε και η τοπική κοινωνία να συνδράμει» μιας και «το Αγρίνιο έχει… χρήματα».

Μάλιστα, από πλευράς του ο κ. Γαβρόγλου εξήγησε πως «το κράτος θα μεριμνήσει για να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για υποδομές στην πόλη».

Ο κ. Γαβρόγλου εξήγησε επίσης πως μέχρι τέλος της εβδομάδας θα ανακοινωθεί επίσημα με πόσους καθηγητές θα ενισχυθούν τα νέα τμήματα, καθιστώντας παράλληλα σαφές πως «είναι λογικό η Πάτρα να πάρει περισσότερους».

Ο κ. Βαρεμένος όταν πήρε τον λόγο, ζήτησε από την Πρύτανη να αντιμετωπίσει τα νέα τμήματα σαν «το στερνοπούλι της» και να τα αγαπήσει, με την κυρία Κυριαζοπούλου να απαντά πως «ήδη τα έχει αγαπήσει αλλιώς δε θα… τραβούσε τόσα!».

Η Πρύτανης τόνισε πως με την πρωτοβουλία του Υπουργείου «η Αιτωλοακαρνανία αποκτά μια σχολή με δομή, που δε θα μπορεί εύκολα να την «κουνήσει» κανένας».

Σημειώνεται ότι έπειτα από τις σημερινές εξελίξεις επιβεβαιώνονται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Πρυτανεία προωθεί τη μεταφορά του ΔΠΦΠ, παρά τις προβλέψεις του νόμου που πήρε ΦΕΚ τον Απρίλιο και όριζε την παραμονή των τριών πανεπιστημιακών τμημάτων στο Αγρίνιο και την ίδρυση των δύο της Γεωπονικής.

Οι καθηγητές του τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος στηρίζουν το σχέδιο της Πρυτανείας. Οι υποστηρικτές στις τάξεις των καθηγητών πάντως φαίνεται πως είναι λιγότεροι από τα προηγούμενα χρόνια καθώς στην τελευταία ψηφοφορία η πρόταση για μεταφορά στην Πάτρα συγκέντρωσε τη σχετική πλειοψηφία, σε αντίθεση με παλαιότερες ψηφοφορίες όπου η πρόταση γινόταν σχεδόν ομόφωνα αποδεκτή.

Η μεταφορά του ΔΠΦΠ, προβλέπεται να γίνει στη συνοικία Κουκούλι της Πάτρας, σε χώρο του πρώην ΤΕΙ Πατρών. Πρόκειται για περιοχή εκτός πόλης και μακριά από την Πολυτεχνική Σχολή στο Ρίο.

Σε αυτή την περίπτωση, ακυρώνεται επί της ουσίας ο ισχυρισμός των υποστηρικτών της μεταφοράς του τμήματος στην Πάτρα, ότι δηλαδή στο Αγρίνιο είναι απομονωμένο και οι φοιτητές του δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν τα πλεονεκτήματα του campus.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button