Γεγονότα

Μεταφέρουν τους ασθενείς με αγροτικά στην Βασιλική Λευκάδας

koi-lefkada-asthenoforo-agrotikoΤραγική η κατάσταση και φέτος το καλοκαίρι.

Τίποτα δεν φαίνεται να έχει αλλάξει από το 2011 που και πάλι  για την μεταφορά μιας ηλικιωμένης στο Κέντρο Υγείας Βασιλικής χρησιμοποιήθηκε  αγροτικό αυτοκίνητο, αφού η μεταφορά με το ασθενοφόρο ήταν αδύνατη λόγω έλλειψης οδηγων.

Δύο χρόνια μετά και το μόνο που φαίνεται να έχει αλλάξει είναι το… χρώμα του αγροτικού αυτοκινήτου. Ενα IX αυτοκίνητο παρέσυρε μια ανήλικη, με αποτέλεσμα να την τραυματίσει σοβαρά στο πόδι.

Αμέσως κάτοικοι της περιοχής τηλεφώνησαν στο Κέντρο Υγείας Βασιλικής προκείμενου να έρθει το ασθενοφόρο να παραλάβει την νεαρή, δυστυχώς όμως η απάντηση που πήραν ήταν ότι δεν υπήρχε οδηγός σε βάρδια εκείνη την ώρα.

Κάποιοι από τους κατοίκους ζήτησαν τότε να πάρουν το “σπαστό” φορείο του ασθενοφόρου προκειμένου έστω κι έτσι να μεταφέρουν την τραυματία αλλά ούτε και αυτό ήταν εφικτό αφού το ασθενοφόρο ήταν κλειδωμένο και τα κλειδιά δεν βρίσκονταν στο Κέντρο Υγείας.

Τελικά από το σημείο περνούσε ένας Ιταλός γιατρός που βρίσκονταν για διακοπές στην Λευκάδα και με εξοπλισμό πρώτων βοηθειών από ένα κατάστημα  παρείχε τις πρώτες βοήθειες στην κοπέλα.

Η μεταφορά της δε στο Κέντρο Υγείας έγινε με τον γνωστό πλέον τρόπο, δηλαδή με ένα αγροτικό αυτοκίνητο που βρισκόταν στο σημείο.

Το Mylefkada αναφέρει:

“Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην Βασιλική, όπως μας μεταφέρουν οι αναγνώστες μας, βρίσκονταν εκείνη την στιγμή ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κος Σπύρου και ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας κος Βερύκιος. Μάλιστα κάποιος από τους κατοίκους μετέφερε με μηχανάκι (!) τον κύριο Βερύκιο στο σημείο που βρισκόταν τραυματισμένη στο οδόστρωμα η νεαρή αλλοδαπή.

Οι ίδιες πληροφορίες μας λένε ότι ο κος Βερύκιος έγινε αποδέκτης έντονων αντιδράσεων για τις τραγικές καταστάσεις που επικρατούν στην Βασιλική στον τομέα της Υγείας ενώ ο ίδιος ενημέρωσε αμέσως τον κο Σπύρου για το θέμα και δήλωσε ότι θα το συζητήσει με τον αρμόδιο θεματικό αντιπεριφερειάρχη της Περιφέρειας.

Φυσικά οι κάτοικοι και οι εκατοντάδες επισκέπτες της Βασιλικής μέχρι τότε μπορούν να αισθάνονται ασφάλεια αφού υπάρχει νυχτοφύλακας στο Κέντρο Υγείας και ας μην υπάρχει οδηγός ασθενοφόρου!”

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button