Δυτική Ελλάδα

Μετά από τη θέρμανση, κόβουν και το ασανσέρ

 epi-asanser

Χάος με τα απλήρωτα κοινόχρηστα, οι δικαστές γίνονται «διαχειριστές» 

Τους τελευταίους χειμώνες, οι περισσότερες πολυκατοικίες έχουν «κλειδώσει» την κεντρική θέρμανση. Η αδυναμία των πιο πολλών να καλύψουν το κόστος για το πετρέλαιο ανάγκασε και τους υπόλοιπους κατοίκους των διαμερισμάτων να εγκαταλείψουν τη λύση του καλοριφέρ. Τώρα, κόβουν και το… ασανσέρ.


Χιλιάδες πολυκατοικίες είναι εδώ και καιρό χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στους κοινόχρηστους χώρους, με ακινητοποιημένους ανελκυστήρες και απλήρωτα συνεργεία καθαρισμού. Τα οφειλόμενα ποσά για κοινόχρηστα έχουν γίνει «βουνό» και τα βάρη πέφτουν στους ιδιοκτήτες των ακινήτων, ακόμη κι αν τη συγκεκριμένη περίοδο αυτά είναι μισθωμένα.

Εντονο είναι το φαινόμενο και στα κτίρια γραφείων, όπως αναφέρει το « Εθνος», κυρίως στο κέντρο της Αθήνας. Το πρόβλημα είναι βαθύτερο, καθώς ο νομοθέτης έχει δώσει τη δυνατότητα να μπορεί ο διαχειριστής- μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του κτιρίου- να προχωρήσει άμεσα σε δικαστικές ενέργειες.

Μέσα σε διάστημα 2 εβδομάδων μπορεί να καταθέσει και να πετύχει την έκδοση διαταγής πληρωμής για οφειλές κοινοχρήστων. Αυτός που σύρεται όμως στα δικαστήρια είναι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, που μπορεί μετά αν θέλει να διεκδικήσει τα οφειλόμενα από τον μισθωτή. Μάλιστα, αν ο ιδιοκτήτης δεν αποπληρώσει τα χρέη, απειλείται με κατάσχεση του ακινήτου, που πραγματοποιείται για λογαριασμό της πολυκατοικίας.
www.iefimerida

Advertisements
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
synthima pistioals 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button