Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Messolonghi by Locals: Δίκτυο καινοτόμων πατηρητηρίων πουλιών για την ανάδειξη της Λιμνοθάλασσας

Σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών και την ερευνητική ομάδα της Αικατερίνης Α. Λιάπης, υπό την αιγίδα και οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, το ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ – MESSOLONGHI BY LOCALS υλοποίησε το έργο “Σχεδιασμός νέου τοπόσημου στη Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου Αιτωλικού”.

Συγκεκριμένα:


Το έργο που υλοποιήθηκε αφορούσε στο σχεδιασμό ενός δικτύου πρότυπων παρατηρητηρίων πουλιών στη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου-Αιτωλικού. Κύριος στόχος του σχεδιασμού των παρατηρητηρίων ήταν η δημιουργία νέων τοπόσημων, αρμονικά ενταγμένων στο τοπίο, που θα σηματοδοτήσουν τόσο την περιβαλλοντική αξία της λιμνοθάλασσας όσο και την ανάγκη για προστασία και αξιοποίηση της.

Το δίκτυο των παρατηρητηρίων ενσωματώνει στοιχεία καινοτομίας ως προς τη μορφή, το δομικό σύστημα και τα υλικά. Κοινά χαρακτηριστικά όλων των παρατηρητηρίων είναι η συμβολική και αναγνωρίσιμη μορφής τους που θα συμβάλλει και στην οπτική ομαδοποίηση τους. Άλλο χαρακτηριστικό τους είναι το ελάχιστο οικολογικό αποτύπωμα τους που είναι συνάρτηση του υλικού που θα χρησιμοποιηθεί για τη κατασκευής τους.

Το επόμενο διάστημα θα γίνει και η παρουσίαση του έργου από το Messolonghi by Locals και την ομάδα του σχεδιασμού.

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button