ΑτζένταΡοή ΕιδήσεωνΤέχνες

Μεσολόγγι: Το Σάββατο (12/11) η παρουσίαση του βιβλίου της Σοφίας Βόικου στο Κτίριο Χρυσόγελου

Με τίτλο «Νυφικό από πορφύρα»

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νικόλαος Κοροβέσης  σε συνεργασία με την Ομάδα Φιλαναγνωσίας  του 2ου Γενικού Λυκείου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου σας προσκαλούν στην βιβλιοπαρουσίαση της Σοφίας Βόικου με τίτλο «Νυφικό από πορφύρα».

Η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Νοεμβρίου και ώρα 19:00 στο Κτίριο Χρυσόγελου, στο Μεσολόγγι.


Βιογραφικό συγγραφέα 

Η Σοφία Βόικου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε γαλλική φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Ιστορία της Τέχνης στη Σχολή του Λούβρου.

Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στην Επικοινωνία και τον Πολιτισμό των Χωρών της Μεσογείου στο Πανεπιστήμιο SophiaAntipolis της Γαλλίας. Από το 1997 δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον χώρο της διαφήμισης και της επικοινωνίας, διευθύνοντας το δικό της δημιουργικό γραφείο.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το ιστορικό μυθιστόρημά της «Νυφικό από πορφύρα»  είναι μια  «επιστροφή» στις αρχές του εικοστού αιώνα, και αποτελεί «Ένα βιβλίο για έναν τόπο ανυπότακτο και μια αδάμαστη γενιά σε σκοτεινούς καιρούς. Με φόντο ιστορικά γεγονότα που έρχονται να μας θυμίσουν πως οι άνθρωποι γίνονται ήρωες παρά τη θέλησή τους».

Για το βιβλίο θα μιλήσει η φιλόλογος, Ελένη Πλακίδα, η οποία έχει επιμεληθεί και την όλη παρουσίαση, ενώ η εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά από τα μέλη της Ομάδας Φιλαναγνωσίας του 2ου Γενικού Λυκείου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Η συγγραφέας θα μιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της.

Ο Τομέας Πολιτισμού της ΠΔΕ-ΠΕ Αιτ/νιας, με στόχο την στήριξη της φιλαναγνωσίας και την ψυχοπνευματική καλλιέργεια των πολιτών και στο πλαίσιο της δράσης του προγράμματος εκπαίδευσης «co-creators», το οποίο στοχεύει στην επαφή των δημιουργών με το ευρύ κοινό,  φιλοξενεί μια ακόμη βιβλιοπαρουσίαση που κεντρικό ρόλο θα έχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες της τοπικής εκπαιδευτικής κοινότητας, χάρη στη συμμετοχή τους και τη δημιουργικότητά τους.

Τοπική Διαφήμιση
papahanasiou graviera2022 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button