Γεγονότα

Μεσολόγγι : Θρασύτατοι κλέφτες λεηλατούν το νεκροταφείο

geg-mesologgi-nekrotafeio1Ένας χώρος ιερός και σεβάσμιος είναι εκείνος του κοιμητηρίου, κάτι που προφανώς δεν ισχύει για όσους εισέβαλαν στο νεκροταφείο του Αγίου Λαζάρου στο Μεσολόγγι και ρήμαξαν τους τάφους. Για άλλη μία φορά η τελευταία κατοικία δεκάδων συμπολιτών μας έγινε στόχος ιερόσυλων, που δε δίστασαν να προκαλέσουν ζημιές σε δεκάδες τάφους για να κερδίσουν μερικά ευρώ.

Το νεκροταφείο του Αγίου Λαζάρου στο Μεσολογγίου έχει λεηλατηθεί αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια.Όπως  είπαν στο οnairnews.gr δημότες,  άγνωστοι κλέβουν ότι υπάρχει στους τάφους. Από καντήλια,κεριά ,ανθοδοχεία και  σταυρούς αν kai είναι κυρίως από μπρούτζο.

Μια γυναίκα  ανέφερε ότι πλέον δεν αφήνει τίποτα στο τάφο του παιδιού της και όταν πάει στο μνήμα κουβαλάει  ότι χρειάζεται και μετά τα παίρνει πάλι σπίτι της.
Ενας κάτοικος  ανέφερε ότι μια μέρα όταν πλησίαζε τον οικογενειακό τους τάφο είδε νεαρό να φεύγει με μια σακούλα γεμάτη.Όταν του φώναξε εκείνος πέταξε την σακούλα και έτρεξε για να ξεφύγει.Ο κάτοικος άνοιξε την σακούλα η οποία ήταν γεμάτη με καντήλια και διάφορα άλλα είδη από τάφους.

Αυτές τις ημέρες οι άγνωστοι κλέβουν τα ποτηράκια από τα καντήλια και το λάδι που αφήνει ο κόσμος στο μνήμα για ανάψουν το καντήλι τους.  Ο κόσμος είναι ανάστατος μιας και δεν υπάρχει η απαραίτητη φύλαξη του κοιμητηρίου.

unnamed (12)

mesologgi_onairnews2 mesologgi_onairnews3 mesologgi_onairnews4 mesologgi_onairnews5

http://www.onairnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button