Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Μεσολόγγι: Τα κύματα «εξαφάνισαν» και τις πλαζ Τουρλίδας και Αγίας Τριάδας

Τεράστιες ζημιές στο παραλιακό μέτωπο

Τεράστιες είναι οι ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία στο παραλιακό μέτωπο του Μεσολογγίου και ειδικότερα στο Μουσείο Άλατος, σε ιχθυοτροφεία και σε πελάδες, καθώς και σε υποδομές.

Χωρίς υπερβολή, η άνοδος της στάθμης της θάλασσας σε συνάρτηση με τα τεράστια κύματα κυριολεκτικά έχουν εξαφανίσει την πλαζ της Τουρλίδας προκαλώντας καταστροφές σε όποιες υποδομές υπήρχαν. Χαρακτηριστικό της κατάσταση είναι, ότι το ύψος του κυματισμού ξεπερνά πολλές φορές τον κυματοθραύστη.

Ανάλογες εικόνες και στην πλαζ της Αγίας Τριάδας όπου η θάλασσα έχει σκεπάσει τον δρόμο με την στάθμη των υδάτων, να ξεπερνά κάθε προηγούμενο, καταστρέφοντας, τις εγκαταστάσεις, των εκεί ιχθυοτροφείων της Κλείσοβας.

Ταυτόχρονα, πιο δραματική είναι η πρώτη αποτίμηση των ζημιών στα ιχθυοτροφεία Τουρλίδα, Βασιλάδι, Κόμα και Θολή όπου και εκεί καταστράφηκαν οικίσκοι, αλιευτικές εγκαταστάσεις κλπ. και από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα.


Ζημιές επίσης έχουν υποστεί δεκάδες μικρές βάρκες αρκετές εκ των οποίων είτε βρέθηκαν στη στεριά εξαιτίας των ισχυρών ανέμων είτε έχουν βουλιάξει στα αβαθή νερά της λιμνοθάλασσας.

Τέλος, στο Μουσείο Άλατος η εικόνα του εξωτερικού χώρου είναι αποκαρδιωτική καθώς και εκεί η θάλασσα έχει εισχωρήσει, αρκετά μέτρα, μέσα στη στεριά, καταστρέφοντας ολοσχερώς, τον αύλειο χώρο του Μουσείου και δημιουργώντας συνθήκες για ζημιές και στο κτήριο.

Δείτε τη διαδρομή από την πλαζ της Τουρλίδας έως το Μουσείο Άλατος, όπως την κατέγραψε το μεσημέρι της Τρίτης:

Πηγή: messolonghinews

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button