Ροή Ειδήσεων

Μεσολόγγι: Συνταξιούχος πηναινοερχόνταν δυο ώρες στην τράπεζα για να πληρώσει το χρέος των 0,01 ευρώ

epi-trapezaΠήγαινε να πληρώσει την εφορία και βρήκε στο δρόμο το ποσό της οφειλής του…

Ο Α.Ν. έχει κάνει ρύθμιση στην Εφορία την οποία τηρεί κανονικά. Αφού πλήρωσε τη δόση του, πήγε στο λογιστή του για να ενημερωθεί λεπτομερώς για τις οφειλές του. Κοιτάζοντας ο λογιστής τα στοιχεία, διαπίστωσε ότι ο πελάτης του έχει χρέος προς την Εφορία το ποσό του 0,01 ευρώ για το οικονομικό έτος 2016.

Έτσι ο κ. Α.Ν. πήρε το χαρτί του και ξεκίνησε για την τράπεζα να πληρώσει το χρέος. Όταν έφθασε εκεί, όπως διηγήθηκε ο ίδιος μιλώντας στην ΑΙΧΜΗ, του είπαν ότι έχει πέσει το σύστημα και δεν μπορεί να γίνει συναλλαγή. Έτσι έφυγε και επέστρεψε αργότερα. Όπως πήγαινε όμως προς την τράπεζα βρήκε στο δρόμο το ποσό της οφειλής του, δηλαδή το ένα λεπτό του ευρώ και έτσι πήγε στην τράπεζα και εξόφλησε. Όμως αυτή την απόδειξη θέλησε να την κρατήσει και έτσι πήγε αργότερα σε ένα φωτοτυπικό κατάστημα, για να τη βγάλει φωτοτυπία. Εκεί ο υπάλληλος φυσικά έβαλε τα γέλια και του είπε ότι η φωτοτυπία κοστίζει εννέα φορές περισσότερο από το ποσό του χρέους, κάνοντάς του δώρο τη φωτοτυπία!

Ευτυχώς βέβαια που ο κ. Α.Ν. είναι συνταξιούχος και έχει χρόνο στη διάθεσή του να ασχοληθεί με τα φορολογικά του. Ωστόσο το ζήτημα έχει να κάνει με τον τρόπο που αντιμετωπίζει το κράτος τον φορολογούμενο πολίτη, ο οποίος υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπίσει και πρόβλημα αν το σύστημα εμφανίζει οφειλή ακόμα και αν αυτή είναι της τάξης του 0,01 ευρώ. Άλλωστε έχουν συμβεί παρόμοιες περιπτώσεις, ταλαιπωρώντας τους φορολογούμενους που αναγκάζονται να περιμένουν στην ουρά της τράπεζας για να καταθέσουν το… υπέρογκο αυτό ποσό, που θα βγάλει τη χώρα από το οικονομικό τέλμα…
ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ
aixmi-news.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button