Γεγονότα

Μεσολόγγι: Ρομά ζητούν να τους βγάλουν μετρητές ρεύματος και οι αρμόδιοι δεν το κάνουν!

 epi-metritis-dei

Ο Αλέξανδρος Μπέκος, πρόεδρος του Συλλόγου ρομά και φίλων “Ελπίδα-Αλληλεγγύη” επανέρχεται στο θέμα της ηλεκτροδότησης των οικιών ρομά στην περιοχή της Ανατολικής Κλείσοβας στο Μεσολόγγι. Όπως καταγγέλλει, αν και εδώ και δυο μήνες καταβάλλονται προσπάθειες για την τοποθέτηση μετρητών για την ρευματοδότηση των οικιών, αυτό δεν έχει γίνει ακόμη κι έτσι, οικογένειες με μικρά παιδιά ζουν στο σκοτάδι και το κρύο!

Αναλυτικά:

“Ως πρόεδρος του συλλόγου Ρομα και Φίλων «Ελπίδα – Αλληλεγγύη», πριν δύο μήνες περίπου, απευθύνθηκα σε κάθε αρμόδια υπηρεσία και αρχή για να λήξει το πολυκαιρισμένο πρόβλημα της μη ρευματοδότησης των λυόμενων κατοικιών του οικισμού Ανατολικής Κλείσοβας, αλλά και της ρευματοκλοπής που γινόταν να εξυπηρετηθούν ανάγκες επιβίωσης των ανθρώπων που ζουν εκεί.

Στη ΔΕΗ, στον Δήμο, στην πολεοδομία, ακολούθησα κάθε βήμα  που μου υπέδειξαν και προσκόμισα κάθε έγγραφο που μου ζήτησαν για την τοποθέτηση μετρητώνστα λυόμενα του οικισμού. Επέμενα ότι όταν έναςάνθρωπος και ειδικά ένα παιδί ή υπερήλικας, ζει χωρίςηλεκτρικόρεύμα, η κατάσταση είναι τραγική.

Οι Ρομά μετά από πολλά χρόνια που ως θύτες έκλεβαν ρεύμα από το κράτος αλλά και ως θύματα του συστήματος που ποτέ δεν απέβαλε τα στερεότυπα διακρίσεων, που έκανε τα «στραβάματιά» στην παρανομία για να εξυπηρετείται καλύτερα η πολιτική και η κάθε είδουςεκμετάλλευση τους, ως πάμφτωχοι και αναλφάβητοι, έχουναντιληφθεί ότι «δεν πάει άλλο αυτός ο δρόμος» Η παρανομία οδηγεί στο περιθώριο και στην εξαθλίωση.

Αποδεχόμαστε λοιπόν τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τα ίσα δικαιώματα που ζητούμε ως πολίτες της Ιερής αυτής πόλης. Με τα ελάχιστα εισοδήματα μας, έστω αυτά τα επιδόματα για τα οποία είμαστε συνήθως κατηγορούμενοι, θέλουμε να πληρώνουμε ότι οφείλουμε στο κράτος που μας τα δίνει. Να πληρώνουμε όπως όλοι οι συμπολίτες μας για το ρεύμα που καταναλώνουμε.

Δυστυχώς όμως διανύουμε την περίοδο των γιορτών και το μόνο που έχει γίνει μέχρι τώρα είναι η αποκοπή του ηλεκτρικού ρεύματος της αντλίας της ΔΕΥΑΜ (από όπου γινόταν όλα αυτά τα χρόνια η ρευματοκλοπή) με αποτέλεσμα να υποστούν οι άνθρωποι που ζουν εκεί καταστροφές από τις ακαθαρσίες που γέμισαν ολόκληρη την περιοχή, αλλά και να αυξηθεί ο κίνδυνος για την υγεία των μικρών παιδιών και των ηλικιωμένων. Ευτυχώς οι άνθρωποι της ΔΕΥΑΜ και του Υγειονομικού φρόντισαν για την αποκατάσταση της λειτουργίας της και κίνδυνος δεν συντρέχει πλέον.

Ως εκπρόσωπος του συλλόγου αγωνίζομαι εδώ και 2 μήνες για την τοποθέτηση αυτών των μετρητών. Αλλά η πολιτεία φροντίζει μόνο για να κάνει την ανθρώπινη ανάγκη και το δίκαιο αίτημα μας «μπαλάκι’. Από το Δήμο στη ΔΕΗ και από τη ΔΕΗ στην Πολεοδομία και από την Πολεοδομία ξανά στο Δήμο. Απάντηση θετική ή έστω αρνητική δεν έχουμ ελάβει.

Έτσι ως σύλλογος κάνουμε έκκληση σε κάθε αρμόδιο και κάθε συμπολίτη με ανθρώπινα συναισθήματα να μας συμπαρασταθεί!

Τα παιδιά μας ζουν στο κρύο, την υγρασία και τη βρώμα. Αυτά τα παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο να μάθουνγράμματα και πολιτισμό όπως τα αλλάπαιδιά και που περιμένουν τον Αι Βασίλη στα σκοτάδια αξίζουν πολλά. Αξίζουναξιοπρέπεια στη ζωή τους. Ας βοηθήσουμε όλοι να νιώσουν ότι η ζωή τους έχει αξία και ότι ο πολιτισμός που τους διδάσκουμεέχει οφέλη.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΟΙΚΙΣΜΟ ΡΟΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΛΕΙΣΟΒΑΣ ΣΑΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΡΟΜΑ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ

«ΕΛΠΙΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΚΟΣ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button