ΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

Μεσολόγγι: Παράσταση διαμαρτυρίας από εκπαιδευτικούς της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών

Σήμερα 12 Μάη στο Μεσολόγγι έγινε παράσταση διαμαρτυρίας από εκπαιδευτικούς της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ), το Δημοτικό Σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης, τον πρόεδρο του συλλόγου των εργαζομένων στην Περιφέρεια, το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ και γονείς στις διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης.

Η διαμαρτυρία αφορούσε την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της περιοχής που άνοιξαν χωρίς κανένα μέτρο προστασίας για την πανδημία αλλά με ακόμα χειρότερους όρους απ’ ότι πριν κλείσουν και μάλιστα την περίοδο που η περιοχή παρουσιάζει μεγάλη έξαρση κρουσμάτων.

Απαίτησαν από τους διευθυντές των διευθύνσεων αυτών να απαιτήσουν με την σειρά τους κι αυτοί προς το υπουργείο Παιδείας να πάρουν ουσιαστικά μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων ειδικά αυτές τις μέρες που τα κρούσματα είναι πάρα πολλά και πολύ προσωπικό (δάσκαλοι, καθηγητές, καθαρίστριες) αλλά και μαθητές νοσούν.

Σε ανακοίνωσή της για το άνοιγμα των σχολείων η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών αναφέρει:

ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ

Μετά από σχεδόν 5 μήνες υποχρεωτικής αναστολής της κανονικής – δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων, στις 10 Μαΐου ανοίγουν και πάλι τα Γυμνάσια, τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία σε όλη τη χώρα.

 Παρά τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για επανεκκίνηση της οικονομίας, για το τέλος της πανδημίας η πραγματικότητα δείχνει άλλα. Δεκάδες νεκροί και διασωληνωμένοι,  χιλιάδες κρούσματα καθημερινά, κανένα μέτρο ώστε το άνοιγμα των σχολείων να συνοδευτεί με ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Με μεγάλη ανησυχία παρακολουθούμε την έκρηξη των κρουσμάτων στην περιοχή μας, το τελευταίο τριήμερο μετρά 379 κρούσματα,  με κύριες εστίες Μεσολόγγι, Αιτωλικό και Αγρίνιο. Ανήσυχοι παρακολουθούν όλη αυτή την κατάσταση οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί αλλά και οι γονείς.

Για μια ακόμα φορά η συνταγή της κυβέρνησης αρχίζει και τελειώνει στην ατομική ευθύνη. Πετάει το μπαλάκι της ευθύνης στους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, την ίδια στιγμή που αρνείται να αναλάβει τη δική της

Εδώ και τώρα:

  • Μαζικά τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ, για εκπαιδευτικούς, μαθητές και όλους τους εργαζόμενους (σχ. καθαρίστριες, τροχονόμοι, κυλικεία )
  • Επιτάχυνση του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια.
  • Μέτρα για την αραίωση των μαθητών ανά τάξη.
  • Αποφασιστική ενίσχυση των 2 νοσοκομείων της περιοχής και απεμπλοκή τους από εμβολιαστικά κέντρα.
  • Άμεσα μέτρα ενίσχυσης και στήριξης των μαθητών για τις τεράστιες ελλείψεις και τα συσσωρευμένα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.
  • Άδεια ειδικού σκοπού για όλους τους γονείς μικρών παιδιών.

Ως εδώ! Τέρμα πια στην κοροϊδία! Η κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια, να μην παίζουν οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι οικογένειές τους την υγεία τους κορώνα-γράμματα.

Κυβέρνηση , υπ. Παιδείας, 6η ΥΠΕ θα έχουν εγκληματικές ευθύνες αν δεν υλοποιήσουν τα παραπάνω μέτρα  για την υπεράσπιση της υγείας του λαού της περιοχής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button