Θέατρο

Μεσολόγγι: "Ο Τελευταίος Θάνατος Ενός Αναρχικού"- θεατρική παράσταση για φιλανθρωπικό σκοπό

pol-thanatos-anarxikouΗ Θεατρική Ομάδα Αιτωλικού/Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου “Το Αιτωλικό” σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ Περιφέρειας Μεσολογγίου παρουσιάζει την πολιτική σάτιρα του Ντάριο Φο “Ο Τυχαίος Θάνατος Ενός Αναρχικού” και μερικών άλλων ανατρεπτικών…. το Σάββατο 16 και Κυριακή 17 Μαίου 2015 στο κτίριο της Π.Ε. Αιτω/νίας, στο Μεσολόγγι (πρώην Νομαρχία) στις  8.45 μ.μ.
 
Εισοδος 3€
Έσοδα των παραστάσεων θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση του ιδρύματος ΕΨΥΠΕΑ (Εταιρεία Ψυχικής Υγείας Παιδιού & Εφήβου Αιτ/νίας –http://www.epsypea.gr/) Mεσολόγγι

 

 

 

Για το έργο
Ο Τυχαίος Θάνατος ενός Αναρχικού, βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα.
Αφ’ ενός, το 1921 στις ΗΠΑ, ένας ιταλός μετανάστης –ονόματι Σαλσέντο- ‘έπεσε’ απ’ το παράθυρο του 14ου πατώματος του κτιρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης της Ν. Υόρκης κι ο διοικητής δήλωσε ότι ο αναρχικός «αυτοκτόνησε». Αφ’ ετέρου, στην Ιταλία, το Δεκέμβρη του 1969, έγινε περιστατικό αντίστοιχο, μ’ έναν άλλο αναρχικό, που το άλλοθί του δε λήφθηκε υπ’ όψιν και που εκ των υστέρων αποκαλύφθηκε ότι όλο το συμβάν που φόρτωσαν στον αναρχικό, είχε σκηνοθετηθεί απ’ το ιταλικό κράτος και τις μυστικές της υπηρεσίες.
Ο ιταλός δραματουργός, Ντάριο Φο, δεν θα μπορούσε να μείνει σιωπηλός απέναντι, όχι μόνο στις αδικίες που πλήρωσαν με τη ζωή τους κάποιοι άνθρωποι χωρίς να φταίνε, αλλά και στα ψέματα που ‘οι υπεύθυνοι’ είπαν στον τύπο, προκειμένου να εξαπατήσουν και να αποκοιμίσουν τον λαό. Δίνει τη δική του εκδοχή για το ρόλο των σκανδάλων σε μια χώρα καθώς και της αστυνομίας όταν εμπλέκεται σ’ αυτά…
Όλα αυτά βέβαια είναι μια θεατρική παράσταση κι όπως λέει κι ο ίδιος ο Φο: «…σε περίπτωση που θα παρατηρήσετε παραλληλισμούς με πραγματικά περιστατικά που έλαβαν χώρα στον τόπο μας, θα πρέπει αυτό να το αποδώσετε στην πασίγνωστη μαγεία του θεάτρου! Στη μαγεία εκείνη που, σε πάμπολλες περιπτώσεις, κάνει την πραγματικότητα να ξεπερνά και την πιο καλπάζουσα φαντασία!» 

 

Διονυσία Ολιβώτου
Θεατρολόγος

 

Διανομή:
Τρελός: Νίκος Ευαγγελινός
Αστυνόμος Μπερτότσο: Δημήτρης Στογιάννης
Αστυνόμος Πιζάνι: Γιώργος Σάλλας
Διοικητής: Μελέτης Πατρινός
Αστυφύλακας: Διονύσης Παρράς
Δημοσιογράφος Φελέτι: Πόλυ Σφυρή
Δημοσιογράφος Ροζέτι: Ζωή Υφαντή

 

Συντελεστές:


Σκηνοθεσία:  

Διονυσία Ολιβώτου

Σκηνογραφία:

Μιχάλης Κότσαρης

Τεχνικός Διευθυντής: 

Πάνος Ακρίδας

Επιμέλεια Ηχου – Σχεδιασμός Φώτα: 

Δημήτρης Στογιάννης

Κονσόλα  Ήχου: 

Αντώνης Χαραλάμπους

Κονσόλα Φώτα: 

Κώστας Σύρρος

Φροντιστήριο Ρούχων: 

Μαρία Ακρίδα/Αλέξης Ασιμάκης

Φροντιστήριο Αντικειμένων και Σκηνικού:

Χρυσάνθη Κτιστοπούλου

Κομμώσεις: 

Μαρία Σύρρου

Μακιγιάζ: 

Αλεξάνδρα Κοτσάλου/Μαρία Σύρρου

Κατασκευές Ενδυμάτων: 

Φωφώ Ξεσφίγγη, Αλέξης Ασιμάκης

Τεχνική Υποστήριξη:

Δημήτρης Βλαχόπουλος

Μακέτες Έντυπου Υλικού: 

Αστέρω Περγαντή

Δημιουργία Βίντεο-Trailer/Μοντάζ/Επιμέλεια: 

Αστέρω Περγαντή

Το σήμα της παράστασης φιλοτέχνησε ο Μιχάλης Κότσαρης

Έφορος Θεατρικής Ομάδας

Αντώνης Χαραλάμπους

Οργάνωση Παραγωγής: 

Θεατρική Ομάδα Αιτωλικού Πολ. & Μορφ. Συλλόγου

Παραγωγή:  

© Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος “Το Αιτωλικό”

 

Ενημέρωση:
Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να ενημερώσουμε τους φίλους από το Αγρίνιο, ότι δυστυχώς ο “Αναρχικός” μας δε θα έρθει στο Αγρίνιο (άμεσα τουλάχιστον ), διότι δε βρέθηκε κάποια ημερομηνία που να δύναται να πραγματοποιηθεί η παράσταση. Θα θέλαμε όμως να ευχαριστήσουμε πολύ τους υπεύθυνους του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, καθώς και του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αγρινίου για την προσπάθεια που κάνανε μαζί με τους υπεύθυνους του ΕΛΕΠΑΠ και εμάς για να βρούμε μια λύση. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας με το Αγρίνιο για το Φθινόπωρο!!!

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close