ΠροτεινόμεναΡοή Ειδήσεων

Μεσολόγγι-νέα «πυρά» κατά Χρ. Παϊσιου για τα Πρωτοδικεία: «Λειτούργησε ως οιονεί υποψήφιος δήμαρχος Ναυπάκτου»

Αφορμή τώρα, η χθεσινή συνάντηση στελεχών της Περιφέρειας με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου για την ανακαίνιση του δικαστικού μεγάρου

Ο επιστημονικός συνεργάτης του Περιφερειάρχη Χρήστος Μητρογιώργος και ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Νίκος Μασίκας, επισκέφθηκαν την Τετάρτη το Δικαστικό Μέγαρο Μεσολογγίου και συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Χρήστο Παΐσιο.

Ο λόγος της επίσκεψης ήταν για να δουν από κοντά τις λεπτομέρειες του έργου ανακαίνισης του Δικαστικού Μεγάρου καθώς σε λίγο καιρό πρόκειται να δημοπρατηθεί, με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια. Πρόκειται για μια επίσκεψη όμως που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, με τον κ. Παϊσιο να δέχεται εκ νέου πυρά απο μέλη του νομικού κόσμου της περιοχής, που τον κατηγορούν συνολικά για την στάση που είχε στο θέμα του νέου δικαστικού χάρτη και των Πρωτοδικείων στην Αιτωλοακαρνανία.


Είναι χαρακτηριστική η επιστολή που δημοσιοποίησε ο δικηγόρος Μεσολογγίου και Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης του δήμου Μεσολογγίου Μιχαήλ Πετρονικολός, που χρησιμοποιεί σκληρούς χαρακτηρισμούς σε βάρος του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου.

Σύμφωνα με το aixmi-news, γενικά, μετά την συγκεκριμένη επίσκεψη, υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια από «πηγές του δικαστικού μεγάρου» για τους χειρισμούς του κ. Παϊσιου στην υπόθεση. «Λειτούργησε ως οιονεί υποψήφιος δήμαρχος Ναυπάκτου και όχι ως εν ενεργεία πρόεδρος ενός από τους πιο ιστορικούς συλλόγους της χώρας», τονίζουν.
Ειδικότερα τώρα,  ο κ. Πετρονικολός, μεταξύ άλλων στην επιστολή του, καλεί τον κ Παΐσιο «να επιδείξει την ελάχιστη ευθιξία ή επί το λαϊκότερον τσίπα, και να παραιτηθεί από το αξίωμα του προέδρου του Δ.Σ. Μεσολογγίου αποκαθιστώντας καταρχήν την τρωθείσα νομιμότητα αλλά και λειαίνοντας ουσιαστικώς τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί από τη συμμετοχή του σε ενέργειες που ανέδειξαν μεν την ψευδαισθητική του επιδεξιότητα αλλά αλλοίωσαν πλήρως τη θεσμική του ιδιότητα».

Επισημαίνει ακόμη πως ο κ. Παΐσιος «επιχειρεί να χρυσώσει το χάπι στις αντιδράσεις των Μεσολογγιτών μετά τις εν κρυπτώ και παραβύστω ενέργειές του για την δημιουργία περιφερειακού πρωτοδικείου στη Ναύπακτο ήτοι συμπεριφορά που επέφερε καίριο πλήγμα στις διεκδικήσεις του Δικηγορικού μας Συλλόγου και του Μεσολογγίου γενικότερα».

Είναι δεδομένο πως νομικοί κύκλοι, εκπρόσωποι δικαστικών υπαλλήλων αλλά και αιρετοί στο Μεσολόγγι, έχουν εκφράσει έντονη δυσαρέσκεια και ενόχληση σχετικά με τον τρόπο που ο κ. Παϊσιος χειρίστηκε το θέμα του περιφερειακού πρωτοδικείου στη Ναύπακτο, που αποδεδειγμένα αποδυναμώνει το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου, ενώ τον κατηγορούν πως μόλις χθες επιχείρησε επικοινωνιακά να διαφημίσει την ανακαίνιση του δικαστικού κτιρίου στο Μεσολόγγι , με μοναδικό σκοπό, την αυτοπροβολή του και το «ξόρκισμα» των αντιδράσεων που υπάρχουν σε βάρος του.

Αυτό, σημειώνει στην επιστολή του ο κ. Πετρονικολός, πως «παγιώνει ως συμπέρασμα την εκπεφρασμένη πεποίθηση τρίτων ότι ο κ Παΐσιος τελικώς λειτούργησε παρασκηνιακά βλάπτοντας ανεπανόρθωτα τους συναδέλφους του που τον εμπιστεύτηκαν και διατάραξε τις μεταξύ των σχέσεις, αλλά και τους κατοίκους του Μεσολογγίου που εναπόθεσαν σε αυτόν τις ελπίδες τους για ουσιαστικές και όχι πλασματικές διεκδικήσεις».

«Εδώ, ως πληττόμενο μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου οφείλω να επισημάνω ότι οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης του Δικηγορικού Μας Συλλόγου είναι απολύτως δεσμευτικές για τα μέλη και ειδικότερα για τον πρόεδρο. Όλες οι συνελεύσεις που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του εξαμηνιαίου αγώνα μας συνέτειναν αποκλειστικά και μόνο στο πλαίσιο διατήρησης δύο αυτόνομων πρωτοδικείων στο Μεσολόγγι και στο Αγρίνιο και ουδέποτε ετέθη θέμα δημιουργίας τρίτου πρωτοδικείου αφού κάτι τέτοιο σαφώς θα υπονόμευε στην παρούσα φάση τη διατήρηση αυτοτελούς πρωτοδικείου στο Μεσολόγγι.

Στην διάρκεια του αγώνα μας, από πολιτικές τοποθετήσεις, ανακοινώσεις συνδικαλιστικών σωματείων, από αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και από πληροφορίες που μας έρχονταν με ραγδαίο ρυθμό, διαπιστώσαμε ωστόσο ότι κρυφίως, χωρίς καμία εξουσιοδότηση και υπονομεύοντας τον αγώνα μας ο τρισυπόστατος πρόεδρος, κινούνταν στο πλαίσιο δημιουργίας περιφερειακού πρωτοδικείου στη Ναύπακτο», αναφέρει ακόμη ο δικηγόρος Μ. Πετρονικολός.

Να θυμίσουμε πως οι χειρισμοί του κ. Παϊσου, προκαλέσαν αντιδράσεις και εντός της περιφερειακής ομάδας του Νεκτάριου Φαρμάκη, με τον Λάμπρο Δημητρογιάννη, να τον καλεί στις 8 Απριλίου, να παραιτηθεί απο τη θέση του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου.

 

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

3 Σχόλια

  1. ΔΕΝ ΕΠΙΔΕΧΕΤΑΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΕΣ ΚΑΛΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ….ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΧΑΖΑ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΖΗΤΟΥΝ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΚΡΥΦΑ….ΑΝ ΓΙΑ ΓΙΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΤΟ ΛΟΓΟ ΟΙ ΑΓΡΙΝΙΩΤΕς ΑΠΟ ΤΟΥς ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ¨?..ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΕΥΡΕΩΣ ΟΤΙ Ο ΠΑΙΣΙΟΣ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ……ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΤΙ ΚΡΑΞΙΜΟ ΘΑ ΦΑΕΙ…….ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΝΑΥΠΑΚΤΟ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΠΟΝΤΟΥΣ….ΑΥΤΟΣ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΤΥΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΣ ΠΡΩΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΓΙΑΤΙ ΕΝΩ ΖΗΤΑΕΙ ΨΗΦΟΥΣ ΩΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟ ΠΟΛΕΜΑ ΟΠΟΥ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΣΤΑΘΕΙ…ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΡΙΞΕ ΧΟΝΤΡΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΙΑ

  2. Το βιολί τους οι μεσολογγίτες! Να κατηγορούν όλο τον κόσμο για την υποβάθμιση και τη βάναυση, όπως λένε, προσβολή εναντίον της “ιεράς” τους πόλης. Τώρα τα βάζουν με τους Ναυπάκτιους για το ψηφισθέν Πρωτοδικείο τους. Τοξικός και ψυχοπαθολογικός τοπικισμός! Μόνον αυτοί και κανένας άλλος!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button