ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Μεσολόγγι: Μηνυτήρια αναφορά της Δημοτικής Αρχής κατά παντός υπευθύνου για την πλημμύρα

«Δεν θα αντιμετωπίσουμε τα αντιπλημμυρικά με προχειρότητα», τονίζει η Δημοτική Αρχή

Ενδελεχής συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα αίτια της πλημμύρας.

Με θέμα τα πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν το Δήμο  και την πόλη του Μεσολογγίου την 28η Σεπτεμβρίου συνήλθε εκτάκτως την Παρασκευή το Δημοτικό Συμβούλιο με απόφαση του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Κώστα Λύρου.


Η σχετική ενημέρωση από τον Δήμο Μεσολογγίου αναφέρει:

«Με την συμμετοχή της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, εκπροσώπου της ΔΕΥΑΜ και του εργολάβου που εκτελεί το έργο επιχειρήθηκε να εξακριβωθούν οι αιτίες του προβλήματος.

Σε αυτήν την τόσο σημαντική συνεδρίαση η παράταξη «Δήμος για τα παιδιά μας» απείχε, πλην του κ. Δαουτίδη που παραβρέθηκε και του κ. Κότσαλου που απουσίαζε για προσωπικούς λόγους. Μια απόφαση που στιγματίστηκε αρνητικά από τις άλλες παρατάξεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην Δήμαρχος υπήρξε ο εμπνευστής του σχεδιασμού της αντιμετώπισης του προβλήματος για την πόλη του Μεσολογγίου με τα έργο ύψους 1.200.000 «Συντήρηση & εκσυγχρονισμός ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων αντλιοστασίων όμβριων υποδομών από τις καταστροφικές πλημμύρες Οκτωβρίου 2016 στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου» το οποίο μελέτησε και στη συνέχεια ανέθεσε την εκτέλεση του με έκπτωση 3 % στον εν λόγω εργολάβο.

Ο δήμαρχος Κώστας Λύρος ενημέρωσε το Σώμα για τις ενέργειες, στις οποίες έχει προβεί προκειμένου να θωρακιστεί η πόλη, αλλά και ο Δήμος μας αφενός με τα έργα καθαρισμών σε όλα τα κρίσιμα σημεία. Αφετέρου με την, από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του,επιτακτική αναφορά του θέματος απέναντι στον Υπουργό Υποδομών κ. Αχιλλέα Καραμανλή και τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη αλλά και με την πρόσφατη προ μηνός συνάντησή του επίσης με τον Περιφερειάρχη. Ενημέρωσε επίσης το Σώμα ότι εκ μέρους του Δήμου έχει κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τα γεγονότα της 28ης Σεπτεμβρίου.

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι «τα προβλήματα του Δήμου μας μέσα στα οποία εντάσσεται και η αντιπλημμυρική προστασία του είναι πολλά και σοβαρά. Δυστυχώς η αντιμετώπισή τους στην πορεία των χρόνων που πέρασαν ήταν ελλιπής, επιφανειακή, περιστασιακή και ανεύθυνη, με αποτέλεσμα να έχουν γίνει χρόνια, να έχουν διογκωθεί και να περιγράφουν μια κατάσταση «εκτός ελέγχου».

Η Δημοτική αρχή από την πρώτη στιγμή καταβάλει και θα συνεχίσει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε με μελέτη και σωστό σχεδιασμό τεθούν σε τροχιά οριστικής επίλυσης αντί να αντιμετωπίζονται με προχειρότητα», κατέληξε ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου».

 

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button