ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Μεσολόγγι: Μέτωπο μεταξύ εργαζομένων Κοινωφελούς και αντιπροέδρου

Σε νέα ανακοίνωση προέβησαν οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» Μεσολογγίου καταγγέλλοντας και πάλι τον αντιπρόεδρο της Κοινωφελούς για αντεργατική συμπεριφορά.

Να θυμίσουμε πως η αντιπαραθεση μεταξύ του πρόεδρου κ. Ράπτη και του αντιπροεδρου κ. Σπανού, οδήγησε πριν λίγες μέρες τον δήμαρχο Μεσολογγίου Κώστα Λύρο, να απομακρύνει από την Κοινωφελή τον Δημήτρη Ράπτη.

Ο κ. Ράπτης προέβη σε δημόσια δήλωση, καταγγέλλοντας τον ρόλο του “στενού περιβάλλοντος” του δημάρχου.

Ο κ. Σπανός με τη σειρά του , προέβη επίσης σε δήλωση όπου έκανε λόγο για “τρωκτικά” και ρουσφετολογική διαχείριση εκ μέρους του κ. Ράπτη.

Οι αναφορές αυτές και κάποιες επιπλέον ενέργειες του κ. Σπανού, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των εργαζομένων της Κοινωφελούς.

Συγκεκριμένα σε δήλωσή της η εκπρόσωπος των Εργαζομένων, Ανδρεγούλα Καπράλου – Γενάρη σημειώνει:

«Ως εκπρόσωπος των εργαζομένων, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης και εργαζόμενη του προγράμματος «βοήθεια στο σπίτι», με αφορμή τα όσα έλαβαν χώρα σήμερα 17/11/2020 καταγγέλλω τα εξής.

Ο Αντιπρόεδρος ενεργώντας κατά το δοκούν, απέστειλε στους υπεύθυνους των δομών «βοήθεια στο σπίτι», email με το οποίο τους ζήτα να απολογηθούν στην ουσία, ενημερώνοντας τον ίδιο για την απουσία και μη εργαζομένων κατά την εκτέλεση του εκ περιτροπής προγράμματος, το οποίο όχι μόνο εφαρμόζεται στα πλαίσια των μέτρων προστασίας κατά του ιού και σύμφωνα πάντα και με το δελτίο τύπου του Πανελλήνιου Συντονιστικού του προγράμματος «βοήθεια στο σπίτι», αλλά και κατόπιν προφορικής συνεννοήσεως με τον Πρόεδρο κύριο Δημήτριο Ράπτη.

Ένα καθεστώς το οποίο εφαρμόστηκε και κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και κατόπιν προφορικής συνεννοήσεως με τον αντιδήμαρχο κύριο Νικόλαο Καραπάνο και με τον τότε Πρόεδρο κύριο Γεώργιο Σωτηρακόπουλο.

Τέτοιου είδους συμπεριφορές και ενέργειες, μας λυπούν ιδιαίτερα, διότι επί 18 συναπτά έτη δουλεύουμε ανελλιπώς, στεκόμαστε δίπλα στους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες και προσπαθούμε να προσφέρουμε όσο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες προβάλλοντας την επιχείρηση και το δήμο μας.

Στο πρώτο κύμα της πανδημίας σταθήκαμε μάχιμοι, στην πρώτη γραμμή και το ίδιο θα πράξουμε και τώρα που ο ιός βρίσκεται ήδη στις πόρτες μας. Θα παραμείνουμε δίπλα στους δημότες προσπερνώντας τα προβλήματα και τις ελλείψεις που υπάρχουν (κτιριακές, ειδών ατομικής προστασίας κ.α.).

Δεν νοείται όμως για ακόμα μία φορά, άτομο μη εξουσιοδοτημένο και χωρίς καμία συναφή αρμοδιότητα με το κοινωνικό μας έργο, να επεμβαίνει σε αυτό παρεμποδίζοντας κατ επέκταση και το έργο της επιχείρησης, αλλά και κλονίζοντας τις εργασιακές μας σχέσεις.

Σταματήστε να μας βάζετε ανάμεσα σε οποιαδήποτε διαμάχη πολιτικών συμφερόντων και μη και αφήστε μας επιτέλους να εκτελέσουμε τον κοινωνικό μας έργο.

Θέλουμε ανθρώπους δίπλα μας και όχι απέναντί μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button