ΠολιτισμόςΡοή ΕιδήσεωνΤέχνες

Μεσολόγγι: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εικαστική έκθεση «200 χρόνια Πνεύμα Γαλάζιο και Λευκό» (φωτο)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 5/6 η εικαστική έκθεση «200 χρόνια Πνεύμα Γαλάζιο και Λευκό» που φιλοξενήθηκε στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο για δυο εβδομάδες και διοργανώθηκε στο πλαίσιο των εορτασμών του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Την τελετή λήξης τίμησε με την παρουσία του ο Πρόξενος της Αργεντινής Δημοκρατίας στην Ελλάδα Nicola Pasaman. Σημειώνεται πως η εικαστική έκθεση συμπεριλάμβανε έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, ενώ τελούσε υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Αργεντινής.

Στην εκδήλωση, παρευρέθηκαν επίσης συντελεστές και δημιουργοί, μεταξύ των οποίων είναι και η Μεσολογγίτισσα ζωγράφος και συγγραφέας Ελένη Ντίνια – Μπούνταλη, έργα της οποίας επίσης φιλοξενήθηκαν στη διοργάνωση.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο κ. Nikolas Pasaman, ο καλλιτεχνικός συντονιστής Δημήτριος Πανταζίδης, καθώς επίσης ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Γ. Σωτηρακόπουλος.

Κατά την ομιλία του, ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος τόνισε μεταξύ άλλων πως «Η έκθεση «200 χρόνια Πνεύμα Γαλάζιο και Λευκό», στην τελική της παρουσίαση εντυπωσίασε τους πάντες. Κι αυτό ήταν φυσικό να συμβεί, καθώς τα έργα τέχνης που φιλοξένησε και προέβαλλε υπήρξαν εντυπωσιακά, προκαλώντας το ενδιαφέρον των ανθρώπων κάθε ηλικίας που την επισκέφθηκαν, ειδικότερα δε τους νέους.

Είναι φανερό πως η νέα γενιά αφενός κατανοεί, αφετέρου αναζητά νέους και πρωτότυπους τρόπους έκφρασης. Είναι λοιπόν δική μας ευθύνη να της το προσφέρουμε. Κι αυτό κάναμε μέσα από αυτή την τόσο εντυπωσιακή συλλογική έκθεση, όπου εμπνευσμένοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα και τον κόσμο αποτύπωσαν με πνεύμα Γαλάζιο και Λευκό, την ουσία της Ελληνικής επανάστασης, κι όχι μόνο την απεικόνισή της.

Η Έκθεση άλλωστε, παραπέμπει στην διαχρονική Ελλάδα, στα χρώματά της, το νόημα και τη βαθύτερη έννοιά της. Είναι μια καλλιτεχνική απόδοση του παρελθόντος, με σύγχρονη αντίληψη και τεχνοτροπία. Αυτό άλλωστε επιδίωξε κι πέτυχε. Μια δημιουργική αναδρομή στο παρελθόν και την παραγωγική διασύνδεσή του με το πολιτισμικό παρόν».

Η ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα έκθεση απέσπασε πολύ καλές κριτικές από τους επισκέπτες της, ανάμεσά τους πολλοί μαθητές σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Θα συνεχίσει δε, το καλλιτεχνικό της ταξίδι ανά την Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button