Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Το Μεσολόγγι φτωχότερο… Σήμερα στο Μεσολόγγι η κηδεία του “ιστοριοδίφη” Γ.Ι. Κοκοσούλα

Πλήρης ημερών ο αξιαγάπητος, ο επίμονος ερευνητής, φιλόμουσος και συγγραφέας Γιώργος Ι. Κοκοσούλας αποδήμησε στην γειτονιά των Αγγέλων χθες το πρωί από παθολογικά αίτια.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Πέμπτη 14/2, στις 12 το μεσημέρι στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Μεσολογγίου.
Το λεύκωμα του, “Μεσολόγγι 1830-1990 (1990)” βρίσκεται κυριολεκτικά σε εκατοντάδες ιδιωτικές και δημόσιες βιβλιοθήκες της χώρας αλλά και του εξωτερικού και αποτελεί μια έκδοση που “αποτυπώνει” τη φυσιογνωμία της πόλης από την απελευθέρωσή της έως και τα τέλη του 20ου αιώνα.
Το 2016 έγινε μετάφραση στα γαλλικά ενός από τα πολλά βιβλία του. Πρόκειται για το βιβλίο του με τίτλο «Κ 250853 και η Χαριλάου Τρικούπη (η Ανθρωπογεωγραφία δύο δρόμων Αθήνα – Μεσολόγγι)» (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) .
“Ο Γιώργος Ι. Κοκοσούλας γεννήθηκε στο Μεσολόγγι το 1926. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες, Οργάνωση και Διοίκηση στην Ελλάδα και Οργάνωση – Λειτουργία Λιμένων – Πληροφορική στη Γαλλία και το Βέλγιο. Σπούδασε, επίσης, Θεωρία μουσικής -Αρμονία στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Διέθετε Δίπλωμα γαλλικής γλώσσας (Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών και Πανεπιστήμιο της Tour).


Εκδοθέντα βιβλία: Ο εμπορικός λιμήν (1973), Μεσολόγγι 1830-1990 (1990), Μίμης Λιμπεράκης (εκδ. «Φιλιππότη» 1997), Γύρω από μια φιλία (εκδ. «Φιλιππότη» 1998), Ιω. Ν. Κοκοσούλα: Πολεμικά Ημερολόγια (Αράκυνθος – Μεσολόγγι 2000), Η Τάξη μου και άλλες ιστορίες λογής λογής (Αράκυνθος – Μεσολόγγι 2001).

Μεταφράσεις: Ρομαίν Ρολλάν, Μπετόβεν – Μεγάλες Δημιουργικές Εποχές: Η Ενάτη συμφωνία (με προσθήκη λεξιλογίου μουσικών όρων), (εκδ. «Γκοβόστη» 1995), Finita Comoedia, Οι Αγαπημένες του Μπετόβεν, Τα τελευταία κουαρτέτα. (Αράκυνθος – Μεσολόγγι 2002).

Λημματογράφηση μουσικών όρων στη 2η έκδοση του Λεξικού της Νέας Ελληνικής Γλώσσας Γ. Μπαμπινιώτη.

Θεώρηση μετάφρασης, σημειώσεις στο βιβλίο Το Μυστικό του Μπαχ του Philippe Delelis (εκδ. Γκοβόστη 1999).

Κείμενά του δημοσιεύτηκαν στην Επιθεώρηση Τέχνης, στον Αθηναϊκό και τοπικό Τύπο”

Αναδημοσίευση ανάρτησης στο Facebook του Μάκη Θεοφιλάτου

http://messolonghinews.blogspot.com


Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button