Ροή Ειδήσεων

«Μεσολόγγι και Ιόνια Οδός»: Ας μην μείνουμε στις πινακίδες…

ionia-ergaΣε πολύ λίγες μέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί σε χρήση ο νέος οδικός άξονας που συνδέει το Αντίρριο με τα Ιωάννινα, η Ιόνια Οδός.

Ένας άξονας που κυριολεκτικά αλλάζει προς το καλύτερο τον οδικό χάρτη της χώρας, μειώνοντας σε πολύ μεγάλο βαθμό τις χρονικές αποστάσεις μεταξύ των περιοχών της Δυτικής Ελλάδας, της Ηπείρου, της Πελοποννήσου, της Αττικής αλλά και της Μακεδονίας.

Βάση της χάραξης της Ιόνιας Οδού, για τη Δυτική Στερεά,  η περιοχή του Μεσολογγίου αποκτά κομβικό χαρακτήρα, αφού είναι το μόνο μεγάλο αστικό κέντρο που έχει σχεδόν άμεση πρόσβαση στην Ιόνια Οδό.

Με αυτό το δεδομένο πιστεύουμε ότι η λειτουργία της Ιόνιας Οδού δημιουργεί μια προοπτική οικονομικής ανάταξης της περιοχής, αρκεί να υπάρξουν άμεσες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, από τον ιδιωτικό τομέα. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να υπάρξει ένας συνολικός σχεδιασμός με την συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων του ιδιωτικού τομέα, σε συνεργασία με τους φορείς του δημοσίου.

“Ως MessolonghiNews θέλοντας να συμβάλουμε θετικά στην κατεύθυνση αυτή θα διοργανώσουμε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί, ανοιχτή εκδήλωση στην οποία, στόχος μας θα είναι η κατάθεση ρεαλιστικών βραχυπρόθεσμων προτάσεων για «το πως το Μεσολόγγι μπορεί να έχει άμεσα οφέλη από τη λειτουργία της Ιόνιας Οδού».

Πίστη μας είναι, ότι το Μεσολόγγι λόγω της θέσης του, στον νέο οδικό χάρη της Δυτικής Ελλάδας μπορεί να αποτελέσει, εκτός από τουριστικό προορισμό και κέντρο εγκατάστασης και λειτουργίας μιας σειράς επιχειρήσεων, μιας και διαθέτει στην περιφέρειά του, ικανές και επαρκείς εκτάσεις για να τις φιλοξενήσουν.

Τον παραπάνω συλλογισμό, όπως αναφέραμε, θα έχουμε την δυνατότητα, να τον αναλύσουμε και να τον τεκμηριώσουμε, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που οργανώνουμε.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button