ΠολιτισμόςΡοή ΕιδήσεωνΤέχνες

Μεσολόγγι: Η προτομή του Κωστή Παλαμά κοσμεί το Μουσείο Άλατος

«Ο Κωστής Παλαμάς στον φυσικό του χώρο»

Την σημειολογική ημερομηνία της 27ης Φεβρουαρίου, επέτειο του θανάτου του εθνικού ποιητή Κωστή Παλαμά, επέλεξε η «Διέξοδος» για να πραγματοποιήσει συμβολικά τα αποκαλυπτήρια μιας νέας προτομής του που στήθηκε στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου Άλατος στην Τουρλίδα Μεσολογγίου.

Έτσι, από την ημέρα αυτή το Μουσείο δεν βρίσκεται μόνο στην αγκαλιά του πανέμορφου φυσικού περιβάλλοντος αλλά και στην αγκαλιά του πνεύματος αφού αξιοποίησε με τον πιο όμορφο τρόπο ένα εξαίσιο δώρο που του προσφέρθηκε.


Το ζεύγος Κίμωνα – Μαρίας Κοκοσούλα και Βασιλική Κοκοσούλα δώρισαν στη μνήμη του μεσολογγίτη λόγιου αδελφού και θείου τους Γεωργίου Κοκοσούλα την προτομή του μεγάλου μας ποιητή.

Πρόκειται για ένα έργο τέχνης από πεντελικό μάρμαρο δημιούργημα του καθηγητή γλυπτικής του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου Γιώργου Καλακαλλά που παρέμεινε επί μία δεκαπενταετία «φιλοξενούμενο» στον ασφυκτικό χώρο του κήπου της οικογένειας των δωρητών.

«Σήμερα ο ποιητής, δήλωσε ο κ. Κίμων Κοκοσούλας, επιτέλους βρήκε τον φυσικό του χώρο, εδώ στην Τουρλίδα για να αγναντεύει τόσο “τη θάλασσα την ρηχή και την ήμερη” όσο και “το καθάριο κρούσταλο και το χιονάτο αλάτι”».

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής, που ήταν περιτυλιγμένη από την σημαία του δήμου της Ιερής Πόλης, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος και ο ιδρυτής της «Διεξόδου» Νίκος Κορδόσης παρουσία των δωρητών και μόλις εννέα (λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας) προσκεκλημένων συμβούλων που αντιπροσώπευαν όλες τις δημοτικές παρατάξεις.

Το ζεύγος Κίμωνα και Μαρίας Κοκοσούλα ανάμεσα στον δήμαρχο Κώστα Λύρο και τον ιδρυτή της Διεξόδου Νίκο Κορδόση

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button