Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Μεσολόγγι: Η AHEPA τίμησε τους Αμερικανούς φιλέλληνες στον Κήπο των Ηρώων (φωτο)

Εκδήλωση τιμής για τους Αμερικανούς φιλέλληνες για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 24/7 από την Ahepa σε συνεργασία με το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου.

Εκπρόσωποι της κορυφαίας και εμβληματικής οργάνωσης της Ομογένειας, της AHEPA, έδωσαν το ‘παρών’ σήμερα στο Μεσολόγγι για να τιμήσουν τα 200 χρόνια από την Εθνεγερσία.


Έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Αμερικανών Φιλελλήνων που δημιουργήθηκε με την πρωτοβουλία και την μέριμνα των ΑΗΕΠΑ και πραγματοποιήθηκε σεμνή τελετή παρουσία του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλ/νίας Μαρία Σαλμά, ο Βουλευτής Δημήτριος Κωνσταντόπουλος, καθώς επίσης μέλη τοπικών φορέων και Συλλόγων. Η επίσκεψη του Υφυπουργού και των εκπροσώπων της ΑΧΕΠΑ, συνοδεία του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου συνεχίσθηκε αμέσως μετά στο Μουσείο Άλατος, όπου έγινε ξενάγηση από το δημιουργό του Νίκο Κορδόση.

O δήμαρχος Μεσολογγίου έγραψε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

«Εκπρόσωποι της κορυφαίας και εμβληματικής οργάνωσης της Ομογένειας, της AHEPA, έδωσαν το παρών σήμερα στην πόλη μας ως ταπεινοί προσκυνητές για να τιμήσουν τα 200 χρόνια από την Εθνεγερσία σε έναν τόπο που αποτελεί την κορωνίδα των εορτασμών για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης.

Έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Αμερικανών Φιλελλήνων που δημιουργήθηκε με την πρωτοβουλία και την μέριμνα των ΑΧΕΠΑ και πραγματοποιήθηκε σεμνή τελετή παρουσία του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή.

Ακολούθως μεταβήκαμε στο Μουσείο Άλατος όπου έγινε ξενάγηση και παρατέθηκε μπουφές με τοπικά προϊόντα.

Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου υποδέχτηκε τους συμπατριώτες μας με ειλικρινή αισθήματα φιλίας.

Οι Έλληνες απανταχού είναι και δημότες Μεσολογγίου και θα είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στην Ιερή μας Πόλη».

Advertisements
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
synthima pistioals 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
pap tsalafouti bruschetta 1000x563px copy Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button