ΑυτοδιοίκησηΌλα τα ΣπορΡοή Ειδήσεων

Μεσολόγγι: Γνωριμία με το νερό και εκμάθηση κανόε-καγιάκ για παιδιά ωφελουμένων ΤΕΒΑ

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Κ.Σ. Π.Ε.  Αιτωλοακαρνανίας, ξεκινά τη δράση «Μαθαίνω το Νερό» για παιδιά ωφελούμενων ΤΕΒΑ 6 έως 16 ετών, στο πλαίσιο υλοποίησης των Συνοδευτικών Μέτρων του ΕΠ ΕΒΥΣ Ι του ΤΕΒΑ. Σκοπός της δράσης είναι η επαφή των παιδιών με το νερό μέσα από την εκμάθηση κανόε ή καγιάκ, καθώς και η επιμόρφωσή τους μέσω περιβαλλοντικών μαθημάτων.

Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά τόνισε: «Ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο με πολλές δυνατότητες ανάπτυξης. Είναι υποχρέωσή μας να επικοινωνήσουμε και να μάθουμε στα παιδιά μας τις ομορφιές και τις αξίες του τόπου μας. Επί του προκειμένου με την συγκεκριμένη δράση μέσω του αθλητισμού (κανόε ή καγιάκ) και των περιβαλλοντικών μαθημάτων τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με την πλούσια πτηνοπανίδα και ιχθυοπανίδα του τόπου μας. Το ιδιαίτερης σημασίας οικοσύστημα της περιοχής μας έχει ευνοήσει την παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων. Τα παιδιά μας θα έρθουν σε επαφή και θα επισκεφτούν και το ιδιαίτερης σημασίας μουσείο άλατος».


Τα παιδιά, θα έχουν τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες και  τις γνώσεις τους, να κοινωνικοποιηθούν, να ενισχύσουν τη κριτική τους σκέψη, να μάθουν να δρουν ως ομάδα, αλλά και να ασκηθούν τόσο πνευματικά όσο και σωματικά.

Τα μαθήματα κανόε – καγιάκ, όπως και τα περιβαλλοντικά μαθήματα, θα πραγματοποιούνται στην Ι.Π. Μεσολογγίου. Η έναρξη της δράσης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1η Απριλίου 2023 με τη γνωριμία των γονιών και των παιδιών με τα αθλήματα στη λιμνοθάλασσα Αιτωλικού Μεσολογγίου, στο πλαίσιο διεξαγωγής του 8ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος  Κανόε – Καγιάκ Μεγάλων Αποστάσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι, ωφελούμενοι του ΤΕΒΑ, μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά στο τηλέφωνο: 2611 100230, από 9:00-17:00 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο info@pdeteba.gr.

Advertisements
Τοπική Διαφήμιση
pap spanakopita 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button